Translate

-

Oma kuva
Tampere, Pirkanmaa, Finland

kävijäpiikki

Tsemppi on aina oikein

 Tämä on kolmas koiruus Pawshaken kautta. Näköjään just nyt pitää itseään kiireisenä lelun kanssa.  Piilottaa sitä ja vie huonesta toiseen ja viskoo ympäriinsä. Kunnes kyllästyy, vaatii rapsutuksia, vinkuu jotakin. Käytiin jo varhain ennen seitsemää kakkimassa ja pissuilemassa, ja syötiin aamupalana omat nappualat ja piimää. Äsken käytiin ulkona pissalla nopea lenkki aamupäivästä, ja laitoin pyykkikoneen päälle 15 minuutin ohjelmalle. Siksi aikaa rauhoittui kun laitoin pyykit kuivuu. Olen sille hyvä leikkikaveri, melkeinpä pentuhan se on vielä kun olen sitäkin nopeampi, köyttä heilutella edestakaisin kuonon edessä. Ennustan sen liikkeet kuten yleensä koiruudet.

Vähän ehkä alkaisi olla nälkä ja oon syönyt jogurttia ja kaalikeitostani.

Tämän koiran joutuu aina vetää kynnyksen yli. Silti se käy merkkaa välillä kuonolla eteisessä roikkuvaa hihnaa. Se on älykäs toisaalta. Ja toisaalta hän puhuu kun sitä rapsuttaa. Joko sieltä tulee ihan puhetta "joo" tai sitten äsken sellainen märkä mörisevä huokaus... nukuttiin yö mun patjalla lattialla lähekkäin.

Mä luulin että se kotivahti juttu olisi tämän neidin jälkeen, mutta se onkin vasta ensi viikonloppuna, huh. Viikonloput taitaa olla suosittuja aikoja matkustella. Koska ihmiset ei ole viikonloppuisin töissä, 9 to 5.

Täytyy ettii mun puhelin jostain... taisi piippailla.

Mikään ei leikitytä ihmistä niin paljon kuin sopiva pallo

 En sitten vienyt postiin sitä yhtä juttua kun tulimme äidin kanssa lidlistä. Oltiin melko nopeita. Tein äsken paahtoleivoksia jauheesta kolme. Seokseen tuli desi maitoa ja purkki kermaa. Söin ne jo enkä paahtanut edes. Kohta avaan suuni sittikselle. Ei siellä edes nykyään ole sokeritonta lidlin colaa paitsi pieninä pulloina.

 Enivei, teen myös kaalikeittoa. Ihan oma resepti jostain päästä - aluksi laitoin kiehumaan riisiä, sitten leikkasin sinne varhaiskaalia, huuhtelin tyhmyyksissään lihaliemikuutiot pois, ja sitten lisäsin tummaa soijarouhetta ja lopuksi pakkasesta sipulikuutioita. Nyt se muhii tuolla

Parin tunnin päästä tulee koira hoitoon. Se joka kakkasi mun matolle. Ehkä saan matonkin takaisin.

Aamusta tullasin yhden jutun. Olisin herännyt vaikka kuinka aikaisin mutta ei huvittanut olla hereillä kun silmien ummistaminen on niin kivaa. Mun piti toisaalta imuroida. Ei jaksaisi. Tämän aamun saa siis vielä itselleen ja sitten pitää kaitsia koiruuksia. Illalla tulee neljäs päivä ilman tupakoimista.

Helppoa kun voi olla vaan

 Lainaotus nukkui koko yön mun vieressä.  Siltä puuttuu toinen silmä eikä se ole haitannut meitä yhtään. Eipähän ole tarvinnut ajatella mitään.

Avasin telkkarin ja hän nukkuu sohvalla. Kävin suihkussa. Ollaan syöty ruoat, käyty lenkillä. Silitelty ja oltu lähellä, vähän leikitty pallolla. Hän lähtee joskus neljän maissa kotiinsa. Ollaan puhuttu ruotsia, suomea ja enkkua mutta käskyt ruottiksi enimmäkseen.

Alan ymmärtää ihmisiä jotka ei pidä blogia päivittäin. Mitä elämässä edes on kirjoittamisen arvoista, jos saa läheisyyttä ja ruokaa, on turvassa jne perustarpeet ok

En kyllä keksi oikeasti mitään.

Kun et ole valmis vastaanottamaan, et vain ole

 Ei ole reilua kokea nälkäkipuja koko ajan ja silti lihoa kilogramma. Ehkä se mun jälkiruoka oli tosiaan liian kermainen, sokerinen ja voinen. Koska en mä voi lihoa mansikkasmoottiella ja pinaattilätyillä, varsinkin kun puuhaillut aamuyöstä iltaan. Ehkä tarvisi enemmän lepoa. No sitä ei ole tulossa.

Mitä tekisi tässä ennen hoitsuaikaa. Mietin ainakin kynsien lakkaamista uudestaan tai värin ottamista pois, sekä aamupalaa. Laukussa on postiin viemiset, lompakko, kotiavaimet, lääke. Taskussa on puhelin. Päällä vaatetta. Kulmissa jotakin ruskeaa joka lähtee pois ensimmäisellä hien pyyhkäisyllä pois. Jotakin sysimustaa vahaa vähän yläluomen päällä. Pitäisi kai fixailla että pysyisi paremmin kiinni, mutta pohjana on päivävoidetta. Mikä siihen tarttuu?

Muutenkin. Tupakoinnin lopettaminen on ollut tyhjiön täyttämistä vain. Mietin laittaisiko nikotiinilaastarin mutta päässyt jo niin hyvin irti itse nikotiinista. Toisaalta Stumppaa tähän on vuodelta -85, tiesiks ne jo silloin ettei siinä ole ravintoarvoa nikotiinissa... ottaako mukamas helpompi reitti ja sabotoida koko juttu korvikkeella, koska mulla ei ole mielenkovuutta vai miksi sitä nyt sanotaankaan päättäväisyydestä kontrolloimisesta mitä laitat kehoosi... Näköjään säästänyt vasta 14 euroa nooh toissajouluna olin 10pv ilman ja öö. Tässä sitä aivopesua taas on mitä typerä addiktio teettää. Se äänikirja on kiva koska se puhuu tupakoimisesta, mutta siten, että olet jo niitä asiota mitä luulet että tupakointi antaa sulle vaikka: eihän se anna edes yhtään mitään. En kyllä luota psykologisiin syihin tupakoida mitä se luetteli. Ihan paskaa. Ihan kuin syöpäkääryleet olisi niin pelottavia, että pelko ajaa polttaa lisää.

Enkä mä sit enempää.

designated crafting time started 19:00 and I'm late

 En tiedä hemmottelenko näitä koiranomistajia hinnoillani, kun saavat samalla viikolla hoitopaikan päivän tai parin varoitusajalla. Kaveri sanoi että koirahoitola ottaa seitsemänkymppiä päivästä tai jotain. Jos mä saan edes 40 euroa kahdesta koirasta yhteensä kolmelta yöltä ja siihen varmaan tämä viikko meneekin kun niitä lenkittää huomisesta lähtien.

Mun 3v vanha matto (josta olen blogannut elokuun viides 2019) jota on pesty noin kerran vuodessa pääsi pesuun koiranomistajan luo, kun sen helganeiti kakkasi sille. Googletin mikä rodulle on ominaista, vaikutti ihan älykkäältä. Ja kysyin siltä että tuleeko se pariksi yöksi käymään, niin ihan kuin se olisi ulissut "joo"

Mitä tarvitset kun viet koiran hoitoon jonkun luokse (lyhyeksi ajaksi):

remmin/hihnan tai fleksin, nameja, ruoat, koirankakkapusseja, mahdollisesti nukkuma-alustan, leluja, vesi ja ruokakipon, pyyhkeen

En varmaan paljoa ehdi vastata kirjeisiin tai askarrella taidekeräilykorttia (artist trading card) yms leikellä washi teipeistä hamsterikuvioita, kun yleensä noilla koirilla on jokin eroahdistus kuitenkin ja niitä pitää olla viemässä ulkona tai rapsuttamassa eikä saa hetkeäkään rauhaa saatika että hiljaa askartelisit.

Kotihommaa

 Heräsin neljän maissa aamulla. Vaalensin hiukset. Kävin suihkussakin siis. Menin takaisin nukkumaan. Odottelin että hiukset kuivuisi, torkahdin melkein tunniksi kun olin laittanut pyykkikoneen päälle. Laitoin kuivumaan ne vaatteet eli myös pois laittaa vaatteita. Tein tehosekoittimella smoottien itselleni jäisistä mansikoista ja lopuista proteiinijauheesta. Onneksi sitä tuli viime tilauksen mukana uusi proteiinijauhe. Tuo kestikin ikuisuuden vaihteeksi. No niin  - mutta olen siis tähän mennessä tuhissut, suihkussa käynyt, pyykkikonetta pitänyt päällä sekä blenderiä, joten mitäpä muuta kuin imuroida sitten. Siitä huolimatta että hamsteri oli jalkeilla. Käytän pelkää letkun päätä ja lähes konttaan matot ja seinänvierykset. Lehahtaa laventelia tuoksupalloista. Käytän ilmanpuhdistuslaitetta ennen ja jälkeen imuroinnin hetken päällä. Laitan imurin pois ja otan pari sitruunantuoksuista keittöpyyhkettä ja puhdistan keittokomeron lattiaa. Tässä kohtaa haen parvekkeelta 2/3 kurkkupurkeista joista toinen vasta puolillaan, ja vien roskia. Lopetin tupakoinnin 18 tuntia sitten kymmenen vuoden jälkeen.

Viiden aikoihin täällä on tulossa tutustumaan yksi koira paikkoihin, että kelpaako häntä pitää muutaman yön täällä. Neuvottelin eilen illalla Pawshakessa parin äkkimyöhäisen kanssa niiden koirien päivähoidosta tälle viikolle. Se kaveri jonka piti tulla mun luokse pariksi viikoksi, löysi jotain muuta itselleen metsästä.

En tiedä kirjoitinko eilen mutta nukuin varmaan paljon. Illalla tilasin kebabia ja katselin sateenkaarta ja snäppäsin vanhalle lukiokamulle siinä.

Mulla on se Stumppaa tähän kirjan äänikirja menossa. Ensimmäisekseen ei ole varaa polttaa ja toisekseen täytyy uudelleen wirettää aivonsa ettei, koe olevansa, tupakoija.

Olipahan puun tiedonjyviä, hintti käärme ja Jeppe joka sai naiset kärsiin lisääntymisestä omalla kehollaan saatana tai siis Mistä lähtien maa ei ollukka paratiisi

 Shoppailut tehty. Säästän nettiasioissa. Pakko. Älykello vaatii tekemään 4 minuutin kävelyn ympyröiden sulkeutumiseksi. TILILLÄ on neljä euroa koska tilasin lahjaksi isovanhemmalle cropatut legginssit, kun se kertoi ettei ole mistään löytänyt. Omituisia haihatuksia, paljastaa nyt nilkkansa. Mulla oli sähköpostissa tullut tarjous itse asiassa juuri niissä main kun puhuttiin housuista sen kanssa... omituista yhteensattumaa vai osaako algoritmit jo suomeakin!

Onpahan taas. Ja sit mua käskettiin reklamoida mun Kärkkäisen paketti. Eipä tuosta ole kuin yksi yö kun popkorni -mausteet on levännyt roskiksessa pakettinsa täydeltä. Palautuspaperi oli ihan jauhoissa. Just eikä melkein nipinnapin sain QR koodin luettua mitä palautuksia he ottaa vastaan. Tai ainakin että laittaisi nettiin valitusta. Siinäpähän aika kuluu. Kärkkäiset voisi kyllä itse hoitaa etteivät möisi sutta ja paskaa sivuillaan.

Etsin hyvää englanninnosta tänään kissanristiäisille. Cat Christening. Onhan minun omat synttäritkin sitä itseään silloin kun ovat. Mutta että omakustanteisesti matkustaa tunti sinne. Kuunnella ne poliittiset juorut ja muistelot keitä vanhoja ihmisiä he tuntee ja antaa suurimman osan valua toisesta korvasta soljuvasti. Sosiaalinen kanssakäyminen lienee sitä ettei papattaminen pääse loppumaan. Annoin lahjaksi lähinnä halin ja muutenkin itsensä. Toin neljä rasiaa viime kesän mansikoita ja 1.5 litraa pepsi maxia kotiin. Varmaan siellä olisi marjojakin suuhunsa jos niitä itse kävisi vähän verottamassa puskista.

*ja nyt testailee*

Unohdan itsenikin jos muut ei

Siitä on kahdeksan vuotta kun oltiin kaverin kanssa Lontoossa. Miten se aika meneekään noin sukkelaan. Heräsin 11 maissa kun naapuri tulee pummaa tupakan. Kävin suihkussa, pesin hampaat, aloin pestä tiskejä. Pitäisi jaksaa imuroida. Täällä oli kärpänen, mutta se taisi häippäistä. Laitoin hammasharjan laturiin. Etsin jotain päällepantavaa vaatetta. Tämäkin vähän rikkinäinen hihaton taitaa olla yli 8 vuotta vanha.

Mun ikäisillä näkee jo lapsia. Piste ja end of story kun eivät pääse lelukauppaan. Eipä minullakaan olisi varaa Lontoossa enää. Veronpalautuksia oli 12 euroa ja ne ulosmitattiin.

Vähän ehkä masentaa. Toisaalta olin jo alle 125 kiloa taas, kun ei jaksa miettiä mitä söisi ja olen vain nukkunut eilisen jälkeen, kun annoin kaverille enkunopetusta. En edes paljoa kävellyt. Join kaksi olutta ja rentouduin. Aloitin Stranger Thingsin katselun mutta etenee hitaasti. Ei viittisi olla koneella. Ruudun ääressä tai muuta. Haluaisi nähdä unia ja olla unimaailmassa.

Ai niin muuten. Tänään piti olla ne kahvitukset. Mitenköhän nuo kahvittelevat ilman minua. Pitääkö mun laittaa jotain nätimpää vaatetta päälle. Voi tsiisus. Kello käy. 

Olisi helpompaa ostaa e-kirja