Odotuslistani

Hae tästä blogista

And there is myself also!

Tampere Guidebook Chapter 1: Introduction Welcome to Tampere, a vibrant city in Finland that offers a blend of rich history, stunning landsc...

Translate

sunnuntai 3. heinäkuuta 2022

Loppusiivoukset tekemättä iltaa kohti

 Se oli kiva reissu. Mun luona siis. Hamsterikin pilkisti väsähtäneen oloisena. Joko se kamala koira lähti? Käveltiin kolmetoista tuhatta askelta eli 8 kilometriä. Mulla oli aika suuri kävelyvauhti. Ainakin viidet kakat se teki eri lenkeillä joten olisinko mä kävellyt jotain kahdeksan eri kilometrin lenkkiä kahtena päivänä tai jotain. Mua puri hyttyset, mua piiskasi nokkoset...

Nyt voi sitten rentoutua ja öö, odottaa että mulle tuodaan röökiaski? Lainasin puuttuvat kolme euroa jo ja lupasin palauttaa huomenna. En jätä silti pyykkikonetta yksin sillä välin että nyt lähtisi lähikauppaan vain sen takia. Joltain naapurin mummelilta pummasin jo käärityn tuossa pihassa.

Kirjoitin eilen tekstin, mutta se oli sukupuolten moninaisuuden vastainen joten jätin julkaisematta.

Sain unta aamuyöstä 4-7 ainakin. En tiedä mitä unilaite sanoisi ajasta jonka vietin sen kanssa. Täällä on nyt 25 asteen main. Se on vähemmän kuin 28. Pystyy jo melkein olla, vaikkei olisikaan arktisten alueitten turkkia niskassa kuten sillä rekikoiraa suonissa.

Ei välttämättä ihan mun juttu olisi tuo rotu. En vaan tykkää siitä äänestä, miten vahva haukku sillä on kun jotain vailla. Kyllähän se siitä ininäksi välillä tukahtui, mutta silti liian voimakas kommunikointi ääni. En keksinyt muuta oikein kuin ottaa kuonosta kiinni ja käskeä olemaan hiljaa, kuono umpeen, turpa kiinni. Mulla on enemmän ehkä suostutteleva sittenkin tuo ääni, ja koen että se on joko rupattelevaa tai sitten koiralle välinpitämättömiä ääniä. Osaan kyllä olla käskevä ja voimakastahtoinen ja nopeaälyinen ja vikkelä liikkeissä tai sitten jaksaa vetämistä yms kestoliikuntaa, ja voimaharjoittelua. Mutta sitten otsa hikoilee kuin helmet vain kimpoilisi irti nauhasta ympäriinsä, ja täytyy laittaa kyymäkallea tai suihkutella kylmällä pois kuuma.

Tahtotilasta vain kiinni. Energioista. Riippuen vähän mitä toinen osaa. Tämäkin antoi tassua, istui, ja meni maate. Jos mulla olisi koira, mä käyttäisin yhden kesän siihen että saan sen leikkii kuollutta. Noi kolme perustemppua on niin helppo opettaa ehdollistamisella. Ja kyllä koira aistii jos siitä aidosti välitetään. Eikä täältä rapsutukset lopu. Eikä näköjään hikiset vaatteet, puhkinussitut kengät ja hikinenäliinat ja kuiva naama kun virtaa jäähdytys nesteet pinnalle.

Sillä ei ollut kakkapusseja mukana eikä yhtään namia niin sain improvisoida vähän. Eikä tuosta saanut edes kuin jotain vähän päälle 16 euroa joka tulee sitten joskus Pawshaken kautta. Se tekee kilometrihinnaksi 2e jos muut oleskelut oli talon puolesta.