ihmisoikeudet

Olettekohan vaan jonossa...

 Luin että kosteassa ilmastossa äänihuulet paremmin saisi äänteitä erottumaan. En tiedä paljoa tieteestä joka tutkii moisia värähtelyjä... m...

Translate

perjantai 1. heinäkuuta 2022

Mun tulevassa puolisossa on vikoja joita vain minä voin rakastaa tai pitää seksikkäinä jopa

 Neljätoista vuotta sitten mun nuorimmainen sisko tullut maailmaan. Asustin silloin isovanhemmilla. Äiti kun oli heittänyt pois kotoa. "Tänne ei ole takaisin tulemista!"

Pidin kaverille sitä enkunopetusta. Treffattiin pääkirjastossa ja se lainasi pari kirjaa joita osoitin. Enimmäkseen laitoin sen sit lukemaan ääneen ja suomentaa lastenkirjaa, jossa Puh tapaa ensi kertaa Tikrun. Päästiin melkein siihen, kun hunaja ei ollut Tikrun ruokaa. 

Mä hankin sen kirjan lapsena joskus, ehkä omilla rahoilla jopa - päättäen, että luen sen ja opettelen mutta varmaan liian vaikea kunnes oli liian helppo. Ihan huvittavakin kirja, jos tajuaa miten nerokas lapsen mieli. Simppelii. Sain mä lipsin ja daimin ja sit kympin setelin. Mä lähdin jo 12 maissa tarpomaan ja olin ajoissa. Kolme varttia niin pidettiin tupakkitauko. Kyllä siinä ainakin tunti meni... Pulut sai kyytiä ja vanhoja koiria piti morjestaa kirkkopuistossa...

Annoin läksyksi kirjoitustehtävän. Ja hän voisi opetella sanastosta epäsäännöllisiä verbejä jos mä kuulustelen niitä joskus.

Vaikeuksia oli artikkelit, milloin tulee A/the, kaikki lausumiset missä on ärrä, mutta suomensi hän melkein paremmin kuin minä. Katsottiin muutamia idiomeja. Vähän aakkosten lausumista. Ei muuten ala hoolla. jossain heidgen kuullut elokuvasta varmaan... AI bii cii diidii jöefgkyl.wait, zed. Double t's.

Se vei samalla mun Time, ja Closer, naisten -lehdet mukaansa. Vähän lainaa. Onneksi jäi mun Näin opetat vieraana kielenä englantia For Dummies itselle kun en ole lukaissut loppuun. Taisi olla kuumaa kamaa ne matskut.

Mitäs. Lainasin parikymppiä äidiltä että pääsen kotiin mutta olisihan sitä voinut matkapuhelinlaskuunkin ottaa paluumatkan mut ei se mitään. Meni se kymppi kauppaan. Kirjekuoria, sheivauskreemiä, pepsi maxia, kanapyörykät, puolen euron kermaviili, eikä sillä sit paljoa saanut mitään. Yhden oluen jota en edes ole juonut vielä. Aloitin vesimelonilla nesteytyksen jääkaapista että tulisi syödyksi. Pitäisi viedä roskia mutta vein vasta säkin tekstiileitä. Joku vielä luulee että sinne on taas joku heivannut koiransa ruumiin, mutta siel onkin vaan onneksi mun vanhoja stringejä. hah.

No siis tätä mustaa huumoria joka uppoutuu puoliksi asioihin joita oikeasti tapahtuu mutta kukaan ei kuitenkaan uskoisi että jotkut niin tekee. the fuck you go with human beings.

Huomenaamusta tuodaan koira. Kyllähän mä hereillä olin tänäkin aamuna jo ysiltä mutta silti yritin torkkua vielä tunnin tai kaksi.

Ja me rusketumme vain. Kaverini rasisti yhdenvertaisuuden nimissä uskoo myös että ihmisalkioilla on alitajunta. No siis, sitten kun hengität omilla keuhkoillasi niin se on sit ihminen vasta, huolimatta siitä kuinka haluttu hän oli tähän maailmaan?!1

Eikä mulla sit. Kädestä suuhun. Voisi keittää perunaa. Aamupalana vedin mansikkasmoottien. Sit oon juonut energiajuoman ja ne mitä tässä maininnut. Kermaviiliä voisi toisaalta kokeilla sen yhden vanhan trendin missä laitettiin nuudelimausteet sinne ja dipattiin nuudelit.. en kyllä kokeillut silloin mutta: miksei tuota lilluttaisi kermaviilissä nuudelia jos se vaikka lämpenisi...

Vithun quuma.