Oma kuva
Tampere, Pirkanmaa, Finland

Translate

Jos se olisi simppelii niin kaikki tekisi niin

 Ahdistus. Siivosin tunnin. Järjestelin. Heitin menemään vajaita purtiloita hyttyskarkotetta, käsivoidetta, jalkadödöä, vartalorasvaa. Ei oikein vaikuta siltä että olisin saanut mitään aikaan. Siirtelin tavaroita. Trollokit sillä aikaa iskenyt Kaksvirtaan mun äänikirjassa. Commu sovelluksessa oli parikin ihmistä joista toinen tarjosi siivousapua ja toinen järjestelyapua. Niiden innoittamana. 

Tämä on kyllä ihan mahdoton sekasotku kaikenlaista sälää. Putkiloita, papereita, seikkailevia sukkahousuja. Pahvilaatikoita ja muovisia säilytyslaatikoita meikkejä, korillinen lankoja ja pinoja kirjoja. Mukeja täynnä yli sata kynää, tussia, värikynää ym. Vaatteita kuivumassa tai ryppyisiä tyynyliinoja. Haaroista kuluneet farkkuja ja sortseja. Teippejä, elastisuutensa menettäneitä hiuslenksuja, tyhjiä paristoja ja avattuja shokkivärejä. Hiuslisäke ja peruukkilakkeja, vajaita pulloja vanhoja hajuvesiä, korusormuksia, kestokassi puolillaan vessapaperirullia. Tuohipukki, marmorikuulia tarjoilukulhollinen, lakastuvia huonekasveja joita kastella, nahistuvia omenoita boolimaljassa, ruskea lahjapaperirullaa... airpodsien, chromecastin ja oculus quest 2:sen laatikot. Teipillä tai sinitarralla seinillä roikkuvia akryyliväri maalauksia tai kuvia jotka olen tilannut paperisina kuvapalveluista, yksi joulukortti joka tuli jo marraskuussa. Sen sijaan en löydä sitä kuvaa joka otettiin viime vuonna perhepotretti valokuva.

Kädet tuoksuu käsivoiteelta jonka käytin loppuun. Roskia on iso Prisman kassillinen ainakin vietäväksi. Roskaahan kaikki täällä onkin turhaa. Mikä ei tuota iloa. Tuottaa ne kyllä jotain, savua tai liekkiä tai tuoksua, väriä kasvoille tai sitten ne vie virtaa, tai ne voi pukea kotona päälle, tai ne on astioita jotka tosiaan toteuttaa hommansa sen ajan kun ne vaan on... Löysin sen vuosi sitten ostamani heijastimenkin. Ei ole oikein paikkaa, mihin laittaisi kuiva-aineet tai kuivat astiat. En yletä jääkaapin yllä olevaan kaappiin oikein. Tamperelainen, Uniikki lehti, Vedenhuollon lehti, S-ryhmän lehti, voimassa olevat alennuskupongit jonnekin pitseriaan. Verhot ja nipsut jotka sain äidiltä mutta en ole saanut roikkumaan. Lämpökynttilöitä, suitsukkeita. Hamsterin tavaroita, mökkiä jne. Rei'itintä, niittikonetta, askarteluveitsi, jokin vanha modeemi, silmälasikoteloita ja laatikollinen silmälaseja vanhoilla resepteillä vuosien edestä. Melko varma että eksä varasti mun puisen Lontoon lentokentältä ostetun matkamuisto tiimalasin. Tai sitten kanahäkissä on vielä jotain... ainakin valoherätyskello ja maljakkoa, lisää kirjoja, kaulin. Heitinkö roskiin sen pinkin hiiren? Nyt kun mulla on toi musta pelihiiri, eikä se kelpaisi muutenkaan kenellekään, kun se näyttää likaiselta tai pinttynyt mun käden rasvat siihen.

Sellaista tiädettekös, mikä ei edes menisi kirpparilla. Tai jos menisi, niin joku typerys laittaisi poistolaatikkoon.

No, siis ei mulla tässä mitään periaatteessa ideaa ollut listata tavaroita. Pöly ehtii laskeutua taas ennen kuin järjestelen, tai ns. siivoan. Korjaan tavaroita talteen, samanlaisia samaan paikkaan, tyhjennän ja täydennän säiliöitä tavaroille. Ne on kuitenkin kaikki melko lailla näkösällä. Ehkä täällä ei huomaa työtuolin jalkojen sinisiä maaliroiskeita. Mutta tänään käänsin istuintyynyn toisinpäin. Laitoin pelikoneen telkkarin taakse lataukseen. Älä edes kysy mitä mulla on keittokomeron ala-kaapissa roskien sijaan. Minkämuotoisia mun piparimuotit on. Mihin laitan jääkuutioita pakastimesta. Kuka syö mun herneet, sen sijaan että vedän itse nenään.Omissa maailmoissa

 Kuuntelen Ajan pyörän ekaa osaa katsottuani viimeisimmän jakson striimauspalvelusta. Pyykit on pyörimässä ja tiskasin. Tein tehtävälistan tälle kuulle muistikirjaan. Siellä on hiusten vaalennuksesta kaikkea postimerkkien saattamiseen kansioon. Isoin urakka on ehkä pestä pyykit jotta mulla on vaatteita kun menen joulunalusviikolla hamsterin kanssa sukulaisiin. Ja muutenkin pakata ne mukaan. Täytyy käydä varastossa jos mun matkalaukku on siellä, mutta taitaa se pienin olla kaapissa ylimpänä. Kuusi pitäisi hakea ja koristeet oikeasti... vaikka en joulua kotona vietäkään. Tein kananmuna voileipiä ja söin valmisruoka keiton mikrossa lämmitetyn. Voisi vähän opiskella Painoviestinnän tekniikka kirjasta jotain ennen työkokeilua. Ehkä otan sen mukaan. Kuten myös läppärin ja switchin. Voisi pelata lisää uutta pokemon peliä. Lähinnä puhelimen ruutuaika kasvanut ja se on jo 9 tuntia ollut päivässä viime viikolla. Ei se voi pitää paikkaansa. Sehän olisi mun koko hereilläoloaika tai enemmän.

Muistan katsoneeni Robert Jordanin Ajan pyörä kirjoja Isojoen kirjastossa. Mutta sen sijaan luin Stephen Kingiä tai... kaikkea muuta fantasiaa? TSH:t luin joskus 10-vuotiaana tai alle. Hobitin ahmaisin myöhemmin, samoihin aikoihin kuin Robinson Crusoen, tai ...luinkohan loppuun sen Jules Vernen englanniksi? Olen lukenut tänä vuonna ehkä puolet mun tavoitteesta. En millään ehdi kuroa umpeen vaikka lukisin kaikki noi kirjat jotka mulla on. Pitäisi vielä olla toiset saman verran kesken, tai no ehkä onkin...

En tarvitse tablettia. Älypuhelinkin on jo liikaa. Toisaalta olisi e-kirjoja kiva lukea, joltain kindle laitteelta. Se on yhtä huono diili kuin virtuaalilasit. Pelejä pitäisi ostaa mutta alkuinnostus on kuin 3D telkkareilla. Olen niin analoginen eli digitaalisen vastakohta?

Sitä paitsi täälllä on hädintuskin 20 astetta sisällä eli melko viileä. Mieluummin vain palelisi peiton alla tai jotain. Kävin kaupassa tänään. Ostin tupakkaa, kilon sokeria ja sen valmiskeiton... ei tehnyt mieli mitään sesonkijuttuja. Ostin vuoden pro version Perfect365 sovellusta eilen illalla. Sitten olen muutaman euron laittanut digitaalisiin ostoksiin peleissä... huomenna maksan vuokraa, eikä taida jäädä paljoa käyttöön enää. Ensi vuodeksi voisi varata hammastarkastuksen, kun eräs lupasi maksaa... en oikein ole pessyt hampaita, mutta mulla on suuvettä.

Onkohan Dragonlancesta tehty äänikirjoja tai sarjoja. Jotakin uutta sarjaa pitäisi lähivuosina tulla TSH:sta. Katsoin kauhuleffan adventtikalenterista. Mun mielestä Hollywoodista puuttuu hyvät tarot kortteihin liittyvät kauhuleffat. En ole googlettanut vielä koko asiaa, mutta yksi suomalainen miesnäyttelijä sai melkein koko kaaren hahmolleen tuossa. Sen suomalaista aksenttia ei oikein edes loppuviimein,  huomannut kun se piti suunsa niin kiinni ja puhui matalalta.

 Selviytyjiä tulee taas ulkomailta enkä ole yhtään perillä niistä edellisten vuosien "legendaarisista" pelaajistakaan jotka he nimeää esikuvikseen. Katsoin vain sen kauden loppuun, missä oli pelkkiä edellisvuosien voittajia- joten nyt jos tulee niitä kausia niin tunnistan kuka voittaa.

Eikä mulla sitten... täytyy keskittyä äänikirjaan ja laittaa pyykit kuivuu jne. Tylsääpä. Viikonalkua. Itsenäisyyspäivää... en mennyt vähävaraisten jouluaattoa viettää yhdeltä keskustorille... 

Arkisto

quotes

Kajsa’s quotes


"For men, I think, love is a thing formed of equal parts lust and astonishment. The astonishment part women understand. The lust part they only think they understand."— Stephen King