ihmisoikeudet

Hullu saa olla mutta ei tyhmä—muut lukutaitoiset

 Herännyt kahtena aamuna viideltä ja sitten kun saisi nukkua, niin herää nukuttuaan 2,5 tuntia. Nälissään kai ottamaan aamulääkkeet, käymään...

Translate

maanantai 6. joulukuuta 2021

Omissa maailmoissa

 Kuuntelen Ajan pyörän ekaa osaa katsottuani viimeisimmän jakson striimauspalvelusta. Pyykit on pyörimässä ja tiskasin. Tein tehtävälistan tälle kuulle muistikirjaan. Siellä on hiusten vaalennuksesta kaikkea postimerkkien saattamiseen kansioon. Isoin urakka on ehkä pestä pyykit jotta mulla on vaatteita kun menen joulunalusviikolla hamsterin kanssa sukulaisiin. Ja muutenkin pakata ne mukaan. Täytyy käydä varastossa jos mun matkalaukku on siellä, mutta taitaa se pienin olla kaapissa ylimpänä. Kuusi pitäisi hakea ja koristeet oikeasti... vaikka en joulua kotona vietäkään. Tein kananmuna voileipiä ja söin valmisruoka keiton mikrossa lämmitetyn. Voisi vähän opiskella Painoviestinnän tekniikka kirjasta jotain ennen työkokeilua. Ehkä otan sen mukaan. Kuten myös läppärin ja switchin. Voisi pelata lisää uutta pokemon peliä. Lähinnä puhelimen ruutuaika kasvanut ja se on jo 9 tuntia ollut päivässä viime viikolla. Ei se voi pitää paikkaansa. Sehän olisi mun koko hereilläoloaika tai enemmän.

Muistan katsoneeni Robert Jordanin Ajan pyörä kirjoja Isojoen kirjastossa. Mutta sen sijaan luin Stephen Kingiä tai... kaikkea muuta fantasiaa? TSH:t luin joskus 10-vuotiaana tai alle. Hobitin ahmaisin myöhemmin, samoihin aikoihin kuin Robinson Crusoen, tai ...luinkohan loppuun sen Jules Vernen englanniksi? Olen lukenut tänä vuonna ehkä puolet mun tavoitteesta. En millään ehdi kuroa umpeen vaikka lukisin kaikki noi kirjat jotka mulla on. Pitäisi vielä olla toiset saman verran kesken, tai no ehkä onkin...

En tarvitse tablettia. Älypuhelinkin on jo liikaa. Toisaalta olisi e-kirjoja kiva lukea, joltain kindle laitteelta. Se on yhtä huono diili kuin virtuaalilasit. Pelejä pitäisi ostaa mutta alkuinnostus on kuin 3D telkkareilla. Olen niin analoginen eli digitaalisen vastakohta?

Sitä paitsi täälllä on hädintuskin 20 astetta sisällä eli melko viileä. Mieluummin vain palelisi peiton alla tai jotain. Kävin kaupassa tänään. Ostin tupakkaa, kilon sokeria ja sen valmiskeiton... ei tehnyt mieli mitään sesonkijuttuja. Ostin vuoden pro version Perfect365 sovellusta eilen illalla. Sitten olen muutaman euron laittanut digitaalisiin ostoksiin peleissä... huomenna maksan vuokraa, eikä taida jäädä paljoa käyttöön enää. Ensi vuodeksi voisi varata hammastarkastuksen, kun eräs lupasi maksaa... en oikein ole pessyt hampaita, mutta mulla on suuvettä.

Onkohan Dragonlancesta tehty äänikirjoja tai sarjoja. Jotakin uutta sarjaa pitäisi lähivuosina tulla TSH:sta. Katsoin kauhuleffan adventtikalenterista. Mun mielestä Hollywoodista puuttuu hyvät tarot kortteihin liittyvät kauhuleffat. En ole googlettanut vielä koko asiaa, mutta yksi suomalainen miesnäyttelijä sai melkein koko kaaren hahmolleen tuossa. Sen suomalaista aksenttia ei oikein edes loppuviimein,  huomannut kun se piti suunsa niin kiinni ja puhui matalalta.

 Selviytyjiä tulee taas ulkomailta enkä ole yhtään perillä niistä edellisten vuosien "legendaarisista" pelaajistakaan jotka he nimeää esikuvikseen. Katsoin vain sen kauden loppuun, missä oli pelkkiä edellisvuosien voittajia- joten nyt jos tulee niitä kausia niin tunnistan kuka voittaa.

Eikä mulla sitten... täytyy keskittyä äänikirjaan ja laittaa pyykit kuivuu jne. Tylsääpä. Viikonalkua. Itsenäisyyspäivää... en mennyt vähävaraisten jouluaattoa viettää yhdeltä keskustorille...