Translate

kävijäpiikki

Näihin aatoksiin ja huomisiin puolikuihin

Aamulla en ollut valmis elää, nyt on liian nuori kuolee.
Tehtiin makaroniloodaa kamun kanssa. Juotiin kahvipullat. Lupasi ensi vklo tulla myös käymään.
Illalla inspiroiduin pokemonien keräilyyn mun vanhalla kunnon vaal.pun. 3DS laitteella vuodelta 2011. Se tarvisi edelleen fiksausta maahantuojan puolesta ja ehkä maksaisinkin uudesta laturinportin asennuksesta jotain että pystyisi helpoimmin pelaa.
Napostellut oon sipsiä ja sain just 1,5 litraa colaa ahdettua alas kurkusta, niin ei ole tehnyt kertaakaan mieli tupakalle! Tosin housuun lähes pissasin kun pelasin Pokémon Moon peliäni ja oli jännät paikat, ei päässyt tallentaa :o

 Miten tuo kello noin nopeasti etenee. Vessassa menee aina iäisyys mutta sitten loput elämästäkin on vaan lorinaa. Lotisemista. Jos ihminen on vettä enimmäkseen ja sen aivoissa käy sähkökemiallisia viestejä edestakas, niin miksei se saa sähköiskua?

Heitin ketjukirjeen menemään ja nyt kärsin seuraukseni - voi miksi en ottanut oppia vaan nauroin vuonna X

Mittasin mun kirjoitusnopeutta. Jotain 50+ sanaa minuutissa.
Katselin avoimen yliopiston tarjontaa. Ilmoittauduin parille kurssille. Parasta olisi jos saisi opinto-ohjausta... mutta valitsin(2): akateemista englantia, sekä puheviestintää ja vuorovaikutusta. (yht.6 op)
Olen melko varma että en ole mitenkään verbaalisesti lahjakas. Tai siis asia on melko pihvi, koska mulla ei ole kelle jutella. (Jaa mikä pihvi? Liha on kallista.)
Ketään pientä velhokoulun oppilasmäärää joille, huutaa, että vaikka... PEIKKO TYRMISSÄ! (paitsi että olisi pahis takaraivossa ja olisin itse kutsunut peikon koulun sisään) Tai siis minua kutsuu tuo Severus Kalkaroksesta kirjoitettu fiktiivinen opus. Snape, A Definitive Reading. Näyttelijä on kuollut, mutta ilman koko monitahoista, pakkomielteistä ja kaunaista, hahmoa ei olisi niitä pottereitakaan. (En tiedä miksi kukaan ei usko, kun kerron että vihasin Kalkarosta kolmannessa kirjassa kun se huutaa oppilaille täyttä kurkkua ja on niin epäreilu todellakin, mutta kukaan ei tunnu muistavan sen luvun olemassaoloa. En ole koskaan vihannut fiktiivistä hahmoa niin paljon!)

Sain kiitettävän englanniksi bloggaamisesta ammattikoulussa, mutta se miten kirjoitettaisi työelämän englantia ei oikein ole tuttua.

BR. Best regards.

Ehkä menen syventää mun jo olemassaolevaa itsensäilmaisua.
Jos ne ottavat minua.
Toisaalta kiinnosti filosofia, algebra, ja kieltentutkimus.

Mitä noilla kuitenkaan tekee, kun ei ne johda työnsaantiin. Tein yhden varastotyöntekijän työhön hakemuksen. Tutkailin kesätöitä. Mitään ohjelmointikieliä tai elektroniikka insinöörin taitoja mulla ei ole. <h1>Hyvä jos HTML- kielellä teen sivut</h1> Esim. kun olin 12, tein kotisivukoneella sen virtuaalisen taikakoulun, ja joku aikuinen olisi laittanut lapsensa sinne. Osaan olla vakuuttavakin!
Hyvä tietokoneiden kanssa, nörtti.
Toisaalta huolimattomia virheitä tein ja sain vain keskimääräisiä arvioita perustutkintoon. Kokeilen ja virheistä opin mitä vain, voi toki käydä kalliiksi. Ei kannata mun takia sammuttaa koneita. Hyvällä tuurilla, ei ammattitaidolla, suhteilla jne töihin. Mahdut paitaan, otat jonkun toisen saappaat. Siivoat muiden oksennukset ja koirien kakat. Kaikkea sitä mahtuu työnkuvaan. Sitä että sinut huomataan. Se, että kerrot olemassaolollasi edustavasi jotain kuria.
En silti parempi tuotepäällikköä. Profeettaa omalla maallaan. Jokin nimike vain tänne ja palkka juoksee. Ei tarvitsisi niinku lähteä sotiin soittelee.
Jokainen lumihiutale ei tiedä minne se sulaa.

Sitä paitsi tunnen, että kaikki muut on mua jotenkin edellä elämässään. Kaikki on loppuviimein, jo keksitty, ettei siinä. Kautta tekoälyn, luulisi että älyllinen aivotoiminta ja psyyken omaaminen riittäisi. Ihminen on vielä laumaeläin. Ne haluaa minut johtoon. Johdon päähän hirttyy mutta miten vaan.

in English:

my words per minute was around 50+ in Finnish.
I applied to open university. I looked for jobs.
I brag about stuff but really just want to express myself this new century way. People younger than me have been doctors for a century.
I mean jobs I did, stuff I read 20 years ago? PFFT. Teach me people, lead me. I'll be the dead fish that follows the current. I'll follow your advice. My gut tells me I shouldn't blindly go ahead with anything, but.. guess it'll leave more and more gaps in my life's accomplishments (the biggest of which have already been demoralised, so much it's as if I'd ever existed)

PEOPLE ARE SHEEP. BEEP.

I forgot the working title.

No miksei hymyni murhaa ketään, itken sisältöä sydämeni kyllyydestä, keinotekoiset kyyneleet poskilla kaikkiin tilaisuuksiin kasvojani kehystäen

“Why, I can smile and murder whiles I smile,
And cry 'content' to that which grieves my heart,
And wet my cheeks with artificial tears,
And frame my face for all occasions”
― William Shakespeare, King Henry VI, Part 3
Luin eilen sit vielä 7 lukua retoriikkaa. Ei opeteta koulussa.
Aamulla kiinnosti nukkua pidempään. Mitä tahansa muuta paitsi että soittelee noita buukkauksia omalla kännyllä. Ei mulla se herääminen, mutta kun menen uudestaan nukkumaan.

Kai soittamiseenkin tulisi himo jos vaan jatkaisi. Mun palvelut on parempia kuin sun palvelut... se on niin vaikea alkaa perustelemaan vaikka en myy mitään... soittoaikoja ja tapaamisia. Mokomat yritykset. Maksaa veroillaan munkin elämisen toisaalta mutta sitten eivät kaipaa muutosta. Työntekijöitä, työterveyttä.
Laitoin pesukoneen päälle, pitäisi viedä roskia ja tyhjiä pahvilaatikoita varastoon pois tieltä. Pesukone tuoksahti homeelle tai jotain, se pitäisi näköjään jättää kansi auki aina pesun jälkeen.
Yritin maksaa velkajärjestely juttuja pois tieltä, mutta ei siinä ole mitään järkeä kun mulla ei ole rahaa noin muuten. Pari kuukausierää laitoin. Suurin velka mikä on muodostunut, on just tonnin vuokravelkaa vanhasta homeisesta asunnosta Olo asunnoilta. Ajattelin jos takuuvuokrarahoista riittäisi sen maksuun jos säästän vähän tai jotain. Joka paikkaan olen auki. Ajattelin että jos toi nyt vielä raukeaa tässä ennen huhtikuuta ennen kuin velat on mukamas annettu anteeksi, niin se oisi helpompi mukamas, jos eläkkeestä menisi satanen kuussa velkoihin.
Noh, tän kuun vuokra meni tililtä alkuun.

Kaveri tuleekin huomenna tuoden makaronia sekä jauhelihaa, ja tehdään makaronilaatikkoa. Olen jo siirtynyt veteen ja leipään muutenkin. Toisaalta voisi paikallista ruoka-avustusta kysyä srk:lta.

Tietäisipä mitä elämältä haluaisi. Sain eilen tunnin sisään haettua kirjoja postista (pääsin vaihdolla) ja söin subisämpylän nopeeta.

Mieluummin lukisin niitä tai kuuntelisin tuota suomalaisen plus sovelluksen äänikirjoja joka ilmestyi eilen ja sain ilmaisen kuukauden.

Sophie tyyppi
Illalla katsoin vielä jotain sarjoja/elokuvaa eilen, söin toffeeta kaksi pussia. Oli niin tylsää että askartelin hahmon tyhjästä vessapaperirullasta.

En ole varma kulkeeko tämä mun ajatus.

Kyniä, tusseja, lyijyä, liimaa ON ja muuta toimistotarviketta 2 täyttä penaalia sekä pieni pahvilaatikko johon niitä sopii vajaa kilo (taustalla kuvassa). Niitä ei tarvisi ostaa enää ikinä khyl. (sama mulla tuikkukynttilöissä) En tarvitse tulostuspaperiakaan, voisin kyllä tarvita ideoita mitä tulostaisi nyt kun vaihdettu musteet.
EI mulla oikein ole mitään arvokasta myytävääkään. Nintendo switch, pari iphonea ja tää macbook air mutta tartten niitä. Kotivakuutus vuodessa satasen. Puhumattakaan sähkölaskuista ja siitä, että lääkkeistä on taas vuoden alusta 50e alkuun maksettava ennen kuin korvattavuuden saa niistä.

En mä nykyään rahasta enää stressaa, masennun vaan. Aika menisi vaikka tuijottelisi kattoon.

"Kajsa, nyt se pullo pois!" -lukiorepussani teksti töherrys

Jättivät oman onnen nojaan. Googletin mun numeron... sieltä tulee kaikenlaista randomia. Mun tarot luentoja, iPhone 6:n myynti-ilmoitusta, kuvaa kun hain asuntoa/kämppistä, yhden lilan mekon kuvia joita yrittänyt myydä, kenties jollekin morsiamelle. Inhottavaa että vanhaa tietoa tuolla säilyy...
Kyllä mä yhden tarot luennan yritin pitää mutta se oli niin korkeasti koulutettu ja saanut trauman jostain välikohtauksesta että olisi pitänyt lakialoitetta alkaa vääntää.
Sellaista...
Sain mä yhdelle firmalle varattua ajan puhelimessa maksuttomaan tapaamiseen! Se oli varmaan aloittelijan tuuria. Nyt heikottaa jo moinen meno, kun kellään ei ole tarvetta vuokratyölle.

Jaa-a. Hiukset kuivuu, teen toisen kupin teetä. Sit kun en soittele niin menen postista hakemaan kirjoja.

Join eilen viskiä ja korkkasin yhden viinin. Huomenna tulee paras kamu kahville ja pullalle tjtn. Viikonloppuna en edes yritä.

Hommat tehtyä kiitsa

En ehtinyt miittiin. Mulla on nyt kuitenkin, kasattuna, pöytä jolla tehdä hommia, syödä, piirtää, meikata tai mitä vaan... sekä työtuoli oikealla korkeudella...
Kanahäkin lukko sanoi naks naks ja siellä on nyt oma lukko. Pitäisi vielä tyhjiä laatikoita sinne, viedä pois tieltä.
Tilasin subista foodora kuljetuksella sämpylän, dr.pepperin ja sipsejä.
En saata uskoa miten onnesta soikea voi olla.
Niin ja paino oli 122kiloa. Jouluna kun kävin se alkoi 125 ylittyä. Jees. Hyvillä mielin kohti tupakkitaukoa.

Kyllä tähän sohvaan uppoaa

Taisi olla liian kauan korsetti päällä. Sattuu vähän alaselkään ja vyötärölle. Puristi toki läskejä kasaan. Sen siitä saa sitten. Sisuskalut murenee.
Voisin tänään mennä bookcrossin miittiin Ratinaan kahvioon. Viedä mukana kirjoja. Ehkä saisi kyydin? Mutta jos tuossa mun varastoon murtautumisessa ja uuden lukon laittamisessa tilalle menee kauan, en ehdi puoli kuudeksi.
Tilasin eilen illalla kymmenen eri asustetta ja vaatekappaletta asoksen alennuksilta... meni satku. Ei varmaan pitäisi hötkyillä ton rahan kanssa. Sitä on niin vaikea kahmia lisää. Jokainen sentti on niin vaivan takana.
Jostain numerosta soitettiin tänään ja mulla ei ollut kenttää. Laitoin kolmiraitaset pieruverkkarit ja ylisuuren onesize brittilippu villapaidan päälle. Postissa ei tullut muuta kuin että huomenna viiden jälkeen hakea paketti lähimmltä R-kioskilta jonne siis kävelee puoli tuntia tai kolme pysäkinväliä ja vielä parisataa metriä päälle. Harkitsin että jos alkaisi haaskaa joukkoliikenteen bussilippuun kuukausittain, muka enemmän rahaa, että voi kulkea. Nykyään lataan melkein joka viikko kympin. Joka viikko psykoterapiankin omavastuu on sen 12e/kerta. En ole jättänyt maksamasta. Kyllähän se jotain hoksahduksia tuottaa. Tajuaa asioita. Keksii kyseenalaistaa.

Lakkaan saamasta kun sanomat lakkaa sanomattakin antamasta

Ostin 2 litraa juissia, kilon sokeria, askin röökiä, ja kultaisen fazerin sinisen... hernemaissiporkkanaa pakastimeen, ja munia, no okei hagendaaz purnukan myös se taisi olla toiseksi kallein.. meni melkein 30euroa. En siis mitään syömistä! Harkitsin ostavani nuudeleita edes, varsinkin maitojauhe olis ollut aika järkevä. Siis en osaa yhtään ennakoida mun ruokavalioo!!
Otin vahingossa takaapäin kuvan kun oon itsekin niin mahtava kultakääre, niin näin mun suuren pehvan. Eksistentiaalinen perse kriisini kesti hetken. Nuo peiliovet mun kaappiin on kivat okei mutta mikä järkytys sieltä aina näkyy...
Tein tiktokeja. Jotkut 9vuotiaat seuraa mua. En voi edes sanoa olevani perheystävällistä sisältöä kun etsin sytkääkin siinä videolla tollane syöpäkääryle huulessa. En voi tälle söpöydelle mitään. Valaatkin ääntelee seksikkäämmin.
Mun oveen ei vielä olla vaihdettu sukunimeäkään, en ole saanut takas takuuvuokriani, siis kaikki kusee mitä nyt voisi enää liittyä tähän muuttoon... ja on vasta neljäs päivä... siitä on kohta viisi viikkoa kun hain tarkistusta asumistukeen, mulle tuli vanha summa, ehkä ne perii sitäkin takaisin taasen...
Njööh. Aikuistuminen on suolesta. Ei kiinnosta tännekään mitään laittaa.
Sensuuri on suurempi kuin mun maha ja suun pinta-alat yhteensä.. hmm.. Onko se nyt mikään paljastus jos jälkeenpäin julkistaa jotain ansioitaan.
---
Oho, naapurin koira tai joku ryntäsi ovesta ulos ja karkasi. Se huuteli tuolla tuleen takaisin xDXD kunpa mun blogi huutaisi mulle...

Heilutas ittees edes taas kun kerran olet viidakon kunkku

Mites mun päivä menee... syönyt kaapin tyhjäksi vaikka siellä ei pitänyt olla mitään. Keitin riisiä, loput tuorepastat, pari kanapyörykkää, ja sitten kaiken lopun pakastimesta röstiperunat vai mitä toi kinkku-peruna-sipuli sekoitus nyt olikaan? Harvemmin ostanut. Yhden omenan söin siinä välissä, jogurttia aamulla.
Kävin psykoterapeutilla juttelemassa keskustassa. Lähdin liian ajoissa, vedin kalkkuna subi sämpylän tarjouksella, puolikkaan ja pisteillä, kahvin. Huhhuijaa. Sain eilen verhot tänne, nyt on yksityisyyttä. Suurin osa vaatteista on kaapissa ja astiaa komerossa. Lupasi lyhentää jotkut housut mulle. Käytiin viiden maissa syömässä hesessä ateriat.
Huomenna ehkä saan varastosta vaa'an. Mun piti alkaa soitella jotain buukkauksia tänään mutta joku oli saanut ruusun... en edes ole lukenut s.postia tai sitten mennyt ihan ohi tuo.. kuitenkin heräsin vasta kasin maissa ja menin uudestaan lepäilee ajatuksineni. Ei sitä oikein nukkumiseksi voi kutsua. Joskus havahdun että hengitys on ihan kummallista tai teen jotain ääntä.
Bussissa joku kakaralauma päästeli mitälie melua ja "shit is happening" alkoi yksi toistaa. Pikkuiselle taisi olla paskat olla tulossa housuun... onneksi ne jäi sitten sille pysäkille etten joutunut heidän paskan hajuun.
Hyi vittu nuoriso nykyään. Ei mitään itsetuntoa.
Oma paskani ollut mustaa kun pumppaan rautaa suoniin tabuista... ei ole merkki sentään sappikivistä tai muusta mutta voisi olla joku sisäinen elin.

General Knowledge about my culture in some random email been working on it for too long now without much research

What you’ll need to mention in the email to your partner: - Country and city where you live in. - Finland (Suomi)
🇫🇮
Your countries typical breakfast, lunch, snacks, dinner -
Breakfast: Well you can make rye bread or white bread, put cucumber, tomato, cheese or meats on top, yogurt, cereal, or oatmeal etc. Some people might have leftover pizza or croissants, or go to their neares pub for a cider and cigarettes etc. It really varies on lifestyle, background and social factors. Most people drink a lot of coffee. Also alcohol drinking is a problem.
Lunch: Could be a salad, noodles, more bread, a mini version of a dinner...something from the microwave.. snacks maybe potato chips, candy, ice cream, carbonated drinks, Karelian pies or fruits, apples, banana, berries... some make smoothies or have jam on pancakes etc
Dinner: could be lingonberry jam with pan fried reindeer and mashed potato,or tortillas, soups, macaroni and minced meat casserole, spaghetti, in summer newly raised potato from the ground cooked with dill and butter melting on top and baltic herring..
 People can have dinner from 4-5 pm so not very late usually

Describe your grocery stores - 
First you probably see all the bright packaging and candy aisles colors, how much empty some packaging have, what is marked as price is what you will actually pay at the register, it's pretty clean and there's quite much variety and you can ask them if you want to buy specific items so they'll order that for you for when you come back later

Schools and education system,
BEST in the world perhaps... free school food, during breaks you have to go outside even if it's freezing. Not so much homework.

 banks, offices, hospitals etc in your country - 
very clinical. Modern. Not dirty. Best brain surgeons opinions still can be ignored by insurance companies doctors who've never seen the patient.
Also, mental hospitals? Cold facilities. so much history on treating patients with from lobotomy to electric shocks etc that the main mental hospital has a graveyard haunted by them

Modes of transport - 
trains tend to be late sometimes, buses go rarely to remote towns, in my city they're building a tram.. 
Vacation places - 
swimming halls and spa's, for children there are activity parks, you can just walk in nature and unless you're in someone's yard in front of their window, it's free to pick up berries or set up camp ("every man's rights")
Holidays - 
Christmas is big and all those "sales" days before it advertised stuff everywhere. But if you're with family it's all good if you have that safety net you don't have to drown your sorrows in alcohol. Sometimes Christmas we have snow, sometimes it's a black Christmas.. we have Midsummer Eve (juhannus) and vappu (1st of May) you really need to google those they're fun holidays in summer when the sun doesn't set at night etc

Cuisine, food, hotels, cafes - 
You need to try the donuts in my city, they're the best in Nordic countries. They sell it now in the central square cafe but before you had to climb a hill to the sighseeing tower of Pyynikki... my city also has it's black blood sausage with lingonbery jam "mustamakkara". We don't have Starbucks but yeah filtered at home coffee is something better

Attire - Fashion always comes years later here.Farming - Animals have more space and freedom and are not stuck into small spaces for all their lives. Cows go outside on pastures in summer, pigs can socialise, it's very countryside

Current issues - 

Festivals 
some music festivals. I only was in Ruisrock in 2006 summer. Never again. saw the the Rasmus, Lordi, etc..
- Roads, buildings and parks -
Lots of roads connecting places, not enough police there so rally drivers and F1 drivers have it easy to train here. We have so much forest, lakes, etc. Sure in the capital city there are some landmarks. Tampere or Turku aren't that far off from being cities themselves... but we are only 100 years old country "so young"

Sports and other recreational activities - 
badminton, salibandy (floorball)
ice-hockey, skating, Nordic walking.
swimming, track and field...

People of the country, habits, etc in general - 
shy or quiet, but once you get to know them they warm up
Usually kind to strangers. Prompt. Fair. Often anonymous cyberbullies in secret. Complain. Live in a Finnish media bubble if you buy the newspapers. I don't...

Languages and dialects - 
Not ambiguous at all. Mean what they say. There are differences in speech depending on the area you live. 
Minä, I, can be "mää", can be "mie" or "mä" etc and some words have different meaning in different places like "kehdata" means you are embarrassed to do something or you are too lazy to do it for example. "En mä nyt kehtaa." I'm too embarrassed right now...

Famous brands of clothes, foods, etc - 
Nokia. Marimekko. Sibelius. Sauna. Angry Birds. the diswasher cabinet above your kitchen sink was invented by Finns.

Lifestyle
Free motherhood package for the baby when you give birth. Social security system is pretty good. People in charge tend to cut back from the poorest whenever they screw up. Menthol cigarettes won't be sold after May this year. regulations, bureacracy, paper work, the EU standards etc to follow. Moonshine and mead. Roots grow deeper here. We used to get this thing called ice age and there's stones and rock formations here too but not so much any higher ground.
bears, wolves. lynx, wolverine, swans.