ihmisoikeudet

Terveystiedon numero lukiossa 9

dissaus informaatiota tulossa koska mistä minä tietäisin mitään? Ei ole kyl äiti opettanut näitä... Hehe. Eat more ! Ja mulla soi herätyskel...

Translate

perjantai 28. helmikuuta 2020

Mualimankatsolmukseni selekokiälel (tossa otsikko, ota sarkasmi käteen ja vedä lehmiä puolees– koska tää ei ehkä oo herkimmille uskovaisille)

Maailmankatsomukseni 

(otsikot kopioitu: kulmakivestä
Kuva1. Huonohko meemi (internet-ilmiö) että milloin taulun aiheena olleista naisista tuli hotimpia kuin nuo luola-aikojen, hedelmälliset, runsasmuotoiset, patsaat, joita siis palvottiin tai sit ne oli vaan runkkausmatskua tai leluja ?
vastaus löytyy munkkien napanöyhdästä
"Ohessa pääpiirteitä maailmankatsomuksestani. Tekstin lukeminen helpottaa muiden tekstien ymmärtämistä."

Tiede ja materiaalinen maailma

Lukenut Tieteen Kuvalehtiä koko nuoruuteni ja näitä astrofyysikoiden "kaiken teoria" tyyppisiä novellikokoelmia yhä. Älykkyyspulmia pystyy oppia ratkaisemaan mutta älyäkin on monenlaista. Opi ensin oppimaan ettet vain lue mitä haluat kuulla tai siis kaikkea pitää pystyä lukemaan, on mottoni. Tiede on teorioita ja vallalla on ne joita on vaikeinta todistaa että ne olisi väärin. Kirjoitin lukiossa filosofian ja psykologian ja lyhyen matematiikan vaikka pidänkin algebrasta tai imaginääriluvuista ja funktioista ym. Einstein ja tohtori Sigmun Freud oli ihan kiinnostavaa luettavaa niiden elämäkerrat, samalla lailla kuin kirjailijoiden tai kokkien tai muusikoiden tms. Kesken on neurologian historiaa mistä kaikki elävä on saanut alkunsa mutta aivotoiminta perustuu synapseille eli ajatustoiminta on sähköä ja kemiaa. Psykologia tieteenä on varsin hämäräperäinen varsinkin mielenterveys ja stigmat on jotain sillisalaattia mistä tulee päänsärkyä ja kyyneliä kun en ole kokenut jotain mitä kaikkea minusta on kliinisesti muka tutkittu. Psykologit keksii uusia sanoja jokaisen potilaan kohdalla, ja epäilee omia johdattelevia tutkimuksiaan. Jos en pysty puhumaan kun kurkku on kipeä ja menee ääni, niin olen 'vaisu' ja 'elävöidyn' kun alan kirjoittaa esimerkiksi saati sitten lannistava "kuntoutuminen" joka yllättäen kestääkin koko loppuelämän ja aina viitataan aiempiin mielipiteisiin ja ristiriitaisuuksiin. Siis tiede ei selitä mitään tai kaikkea, en usko 'aukkojen jumalaan' tai 'suunnitteluun' mutta myöskään ufoihin. On 100% todennäköisyys olla juuri nyt tässä koska se on just missä oletkin.

Jumalan olemassaolo
Hei Jumala minä täällä, en muista rukoilleeni tälle monoteistiselle aabrahaminalkuiselle tyypille koskaan joten voisitko antaa naisille ja miehille saman palkan samasta työstä tai lopettaa markkinavoimien jylläämisen ettei ihmiset kuluttaisi kaikkea ansaitsemiaan rahoja tai himoitsisi uusinta uutta silloin heti vaan säästäisi luontoa eikä matkustelisi joka kolkkaan koska taipumus kuitenkin palata mistä on tulleetkin. Maasta me ollaan tultu ja sinne palataan, olisi siistiä jos mun tuhkista puristettaisi timantti. Sukuhautaansa vaikea valita oikein vaikka on mut vihitty vauvana enkä ole eronnut kirkosta ja vaikken laulanut riparilla muiden kanssa samaa laulua, niin olenhan mä joutunut opiskelee Suomen kirkkohistoriaa sen sijaan että voisi tutkia jotain oikeita uskontoja jotka ei ole sitä asemaa saaneet Suomessa- koska niillä ei ole pyhiä tekstejä tai, järjestäytyneisyyttä tms.

Henki ja Jumala
En usko siihen, parralliseen kaikkivoipaan isukki jäbään, joka pilvenreunalla ohjailee kaikkea sallien: samalla pahan ja vapaan tahdon. Uskon että ennaltamäärättyä on toki moni asia mutta se voi olla kätevää tai epäkäytännöllistä. Ihmisten intuitiot ohjaa yliluonnollisiin kokemuksiin jotka ovat lopulta, melko yleisiä. Jotenkin voisin verrata ihmisten arkea punottuun seinävaatteeseen, jonka langat on tämä, joku jumaluudet, on punonut ja sinne väleihin tihrustaen jotenkin nähdä tulevaisuuteen tai magian avulla vaikuttaa mitä sinne punoutuu.

Luonnon laki
eli vahvempi pysyy elossa jakamaan sukuaan. Lääketiede pitää elämänodotukset korkealla. Ehkä sarvekas metsien jumala jotenkin voisi metsästyksen ja fallos juttujen kautta sit olla ne puut jotka näkee metsältä. Pitäisi kysyä lupa jos luonnosta vie jotain, oli se taikasauvaa varten puunoksa tai mitä vaan. Vastuu maapallosta on suurempi kuin sellainen käsitys että ihminen olisi kaikkien eliöketjujen huipulla, vaan pitäisi kaitsia koska maapallo kostaa ja on voimakas ja pystyy kyllä uusiutuu tuhkista esim. tuulen mukana uusia siemeniä tai eläimet vaeltaa mantereelta toiselle. Ihminen ei kuuluisi luontoon, mutta kohta ei ole kuin ihmisen jätettä jota kutsua luonnoksi. Joten katastrofit vaivaa!

Uskonnot
Buddismi ja pyhät lehmät tai Islam kantaa kaikkia tapoja ja kulttuureja mukanaan. Voisi opettaa niistä kouluissa sen kirkkoarkkitehtuurin sijaan.

Kristinusko
Luther ja uskonpuhdistus ja virret ja perhekeskeisyys. No unohdetaan ne saunatontut, ei pidetä karhupeijaisia, otetaan vaan ne keskeisimmät pakanalliset juhlat ja sulautetaan ne jotta sulassa sovussa olisi vaan ainoa isolla Jiillä oleva Jumala eikä niitä Ra, Zeus, Tapio jne sotaisia tyyppejä ja naureskellaan sitten kun pidetään ristiretkiä tai vallataan halvan öljyn takia maita joissa länsimainen tyyli elää on vieras. Sotia sotia. Mies miehet, naisen alistus. Nämä minulla kokemusta ei mikään uskonasia kun setämiehet terrorisoi kaikkia feministejä tai toisinajattelijoita muutenkin. Transfobia, homophobia, abortinvastaisuus ja monia syitä kirkosta eroamiseen jos sillä nyt mitään väliä oisi mulle.

Jeesus Kristus
Profeetta muiden joukossa ja historiallisesti elänyt henkilö. Pitää sanaleikeistä ja retoriikasta. En ottaisi tosissani vastaan hänen rakkauttaan koska en halua kuolemanjälkeen minnekään, vaan nukahtaa siihen uneen missä ei ole unia. On vain todellinen kuolema josta en palaa vaikka kuinka kuulutettaisi nimeäni.

Klassikko: mikä on elämän tarkoitus?
Nauttia elämästä ja olla katumatta mitään, tai elää moraalisesti siten että voisi vaikka kuolla huomenna. Linnunradan käsikirja liftareille kiteytti sen numeroon 42, jota varten rakennettu kone sen vihdoin ammensi, hyvin pitkään mietittyään.

Totuuden etsimisestä nykyaikana

New Age on nimitys tälle Vesimiehen aikakaudelle jolloin ihmisten henkisyys on heräämässä. Oli se miten vanhaa traditiota vain. Jumalatar ja hedelmällisyys puuttuu täysin ihmisten elämästä vaikka luonnonaikojen seuraileminen ja viisaiden naisten ja kätilöiden ym, hoivaavien hiljaista koossapitävää, voimaa ei tässä miesten maailmassa, arvostetakaan kuten pitäisi. long live patriarchy