Translate

kävijäpiikki

Romantiikan nälkään valmiiksi pureskeltua mutta niin kotoisaa ulosantia tms (SV: spoilereita Ole kiltti, äläkä rakasta minua -leffasta)

 Kiihkeät väittelyt. Pikalähtö. Onneksi terrieri ei tajunnut että "tapan sut" oli itsepuolustusta niiden parin "älä potki mun koiraa" lisäksi. Itsepäisyys on kivaa paitsi kun koira puolustaa kynsin ja hampain mua itseltänikö vai miksi tuo riehaantui. Selkeästi paras kaveri esitys ei pitänyt. Aluksi juoksin vessaan pissalle enkä huomioinut häntä. Minkälaiset energiat minusta lähtee. En edes ottanut niitä vitun kenkiä pois jalasta koko aikana kun rampattiin taas röökillä... kymmenentuhatta askelta täys mutta rakkosaldo, hmm. *katsoo kieroon ja näkee sanana runkkusaldo, huppelis?*

Alkomaholistit. "Mä vaan maistan tota" ja siitä se muka alkaa. Pöh. Kun juomat loppuu poistun paikalta ja kiitän. Olikohan normaalia. Kun kynnys laskee päästää mitä sattuu suustaan ja tuntuu hyvältäkin oikeastaan pieni humalatila. Vaikutuksen alainen. Aivosolujen kuolema joita et takaisin saa. Kallis hinta siittä.

Join pikkuisen chardonnayn ja kaksi 5,3 sandelsia. Jos niistä mitään annoksia saa niin olen kyllä syntymähumalassa. 40snt pantti. Löytöjä suorastaan. Siitä kärsimyksestä ja riitelystä. Hän ehkä projisoi minua. Enkä minä niitä leffateatterin tyttölapsia vieressä. Se oli K12. Itkin lopussa. Olen aikuinen. Haluan toisen mahiksen vaikka se olisi sitten silmät kiinni. Ai niin koko hemmetin elokuva-arvostelu. Arvostelin jo kaverille. Onko se liikaa avauduttu että mun pitäisi vain itkeä kunnon tihrut?

Taustamusa oli surullinen. Se naisnäyttelijä oli Tähtiin kirjoitettu virhe elokuvassa jonka taustamusa sai mut itkemään jo ennen elokuvan näkemistä. Melkein. Mies oli kuin unesta jossa suutelet itse itseäsi, otat kasvosi käsiisi. Tajuat eläväsi hyttysenpaskassa maailmankaikkeudessa jossa sulla ei ole väliä. Mutta läheisyys ja rakkaus, ei lopu kirjeenvaihto ikinä vaikka sattuu onnettomuuksia ja johdetaan harhaan tai kadotaan maan päältä luullen että toinen on valintansa tehnyt? Ja ne välikädet jotka nykyhetkessä saattaa teitä yhteen (journalistit jotka tutkivat arkistoa) kun olette vanhoja, ette välttämättä yhtään sen yhteensopivampia. Mutta, nämä välineet yhdistää, posti kulkee, menneisyydestä koskaan opita jne ennalta-arvattavaa että panette jossain takahuoneessa tai muussa labyrintissä suojassa muka joltain, vaikka omaisuudenhaluinen mies on se pelottavin jolta lopulta laki suojaisi naistakin huoltajuudessa ja AAARGGGHHH

Kiitos Jeesus että lopetin sen kirjan kesken lukemisen. Elokuva ei olisi avautunut sen vertaa. En sentään salista lähtenyt, kuten jotkut kolmannesta potter elokuvasta jo melko alussa kovaan ääneen.

Mikä näitä tunteita oikein siirtää ja kuumentaa kun tiedät että tuotat muille vain kärsimystä jos sinuun sattuu????

Sen mukaan toimitaan... jo antiikin ajan filosofit määrittelevät erilaiset rakkauden muodot. Mitä näitä nyt on, eros, platoninen, vaikein ehkä äidinrakkaus jos sitä ei saa tietty uupuu se sitten kokonaan.

Kuitenkin... kauniit maisemat, kivat trailerit, paska. Niin paskat visat kun olen käynyt 3 krt samat läpi siitä puhelimen ruudulta ja vastannut aina samoin eli hävinnyt mutta tällä kertaa oli lähes tasaväkinen tappio. Se siitä edusta muahahahaaha miksi olen niin voitonhaluinen. No en ole mutta strategia kiinnostaa jopa pelkästään että tietääkö maratonin pituuden tai mistä maasta on jokin urheilija, mitkä kisat on missäkin, ja mikä on vitun leposyke joo olet kuollut jos sun leposyke on 40. Sori vaan.

Taisin oikeastaan saada ne tärkeimmät ulos. Kaverini mielestä kuoleminen on oikeus. Mun mielestä ainoa pakko. Haluan elää 60. Olen pian 33. Aikuinen. Pitäisi ymmärtää symboliikkaa ja tiedettä ja koska olen tiennyt että kuu heijastaa auringon valoa. Mitään muistikäryä ? Tieto lisää tuskia. JA vittu kiitit sille takas joka otti mun viimeisen rakkolaastarin

Monta. on. ihmeellistä asiaa, jos metsään haluat mennä, nyt!!!!

Aikuiset ei oikeastaan puhuneet mitään erikoista tänään että olisin kuullut ehkä. Korvani oli jossain pertsa& kilu yleisön tasolla. Twiittasin jo mitä kuulin. esim. Miksei saa olla positiivinen, ollaanko me negatiivisia. Joku poika yritti vedota perheeseen järkeen johonkin. Tyttö sai nuhtelua kun sanoi "mä tiesin" jostain kun niiden äiti sanoi että se huijasi ne lähtemään jne. Vessassa joku laski koppeja. huoh

*soitettiin just ja puhuttiin rakkaudesta taas ja itsetunnostani ja projisoinnista - minkä sille voi jos sydän on onnellinen toisen seurasta.

Pitää aina ulkoistaa kaikki. Vaikka tämä suomalainen kulttuuri ummettaa.

Noniin hehhe en edes kertonut muita ostoksiani mutta pitää elää vielä 2vk näillä rahoilla kun mistään ei tuu mitään lisää enää. Sitäpaitsi hamsteri haluaa juoksupyöränsä takaisin. Lempilelunsa riistin kun se sitä alkoi jyrsimään.

Pahuutta ja hyvyyttä ei ole koska: eläimillä ei ole samanlaista kulttuuria kuin tämäkin ahdistava ja nopeasti jalat maan pinnalle palauttava. ööh, niin no sitä on niin monta kappaletta kaikenmaailman jutuista jotka kaikki muut tietää paitti mää joka niin olen erilainen että se on suorastaan pelottavan hyi tylsää

Kyseltiin minua twitterissä. Aikaa ei ole ikinä tarpeeksi ja vähiten arvostan rakkaideni aikaa.

Pitäisikö mun kirjoittaa vapaamuotoinen 2 sivun blogi-CV työkokemuksista ja saavutuksista no okei huono idea tämä nettikirjoitus josta vain pulaan päätyy

 Vinkkejä köyhyydestä, elä kuin rikkaat. Isompi erä tulee halvemmaksi hankkia. Kulut tuottaa pienenevät mitä isomman määrän voi tilata. Itse kuulun niihin jotka tuhlaa sesonkituotteisiin päädyssä kaupassa jotka on kalliimpia sen sijaan että vetäisin helpolla samaa ruokaa päivästä toiseen. Tosin siinäkin on tasapaino. 
^Tuli vain mieleen kun eilen kuuntelin 2 jaksoa Köyhien radiota jonne mut kutsuttiin tuottajaksi. Niin, minusta köyhä on jotenkin LATAUTUNUT sana.
Kun on rahaa, voi ostaa varastoon sen mitä tarvitsee että voi keskittyä työhön ja itsensä ilmaisuun ja verkostointiin tai mitä ihmiset sitten tekevätkään, kun perustarpeet on kunnossa. Työkulttuuri on mulle vieras asia. Tosin kyllä ne Ylöjärven työvoimatoimistossa silloin 2007 katsoi minua etten osaisi mitään, eikä mulle ole muuta paikkaa kuin keppihevospajat työttömille ja muille syrjäytyville - ei mua otettu subiin myymään tai hyllyttää kauppaan, kun ei mua oltu koulutettu edes. Oli mulla hygieniakortti. Lääkäri Pitkässäniemessä ei uskonut että olin ollut kaupungilla työkokeiluissa mutta ei siitä vanhainkodin työkokeilusta tainnut jäädä edes paperijälkiä. Siis kun olin jo lukion päättotodistuksen saanut ja asuin isovanhempien luona, ennen melkein kolmea vuotta, vanhanaikaisessa kuntoutuskodissa. Ylöjärvellä vaihtui sossut ja mulle ei olisi enää jäänyt mitään rahaa itselle joten muutin 2012 suhteilla tähän kämppään itsenäisesti. Ne luuli että se oli jokin korostetun tuen paikka missä et edes omaa takapuoltasi pyyhki. 
Mulla kävi hetken Sopimusvuoren kotihoitaja aina vain harvemmin kunnes kävin rasvaimussa ja Lontoossa... "Luin tuolta että olit käynyt poistattaa tikit..." Silloin kai sain sen tonnin vuodessa, ylimääräistä ottamalla lainaksi. Se oli stressaavaa. Muuttaisi kenen vain elämän tuollainen tonni. Olin nuori ja typerä ja salailin oikeasti. En mä miettinyt elämänlaatua tai tulevaisuutta yhtään, kyllä mä pitkään ajattelin jostain ne maksavani. Jos vaikka lopettaisi tupakan polttamisen joskus!

Työelämään tutustuin yläkoulussa kaupassa, kampaajalla, ja olin itsenäinen eli siivosin ison kahvitahran jonka kampaaja oli aina tottunut näkemään, ja sain palkaksi hiustenpesuainetta isot pullot (jotka mun äiti käytti enimmäkseen) ja "hyvä puurtaja" palautteen lähikaupassa. Luuttusin kaupan lattioita, käytin konetta johon laitettiin pahvilaatikot, täytin hyllyjä. 
Sitten kesätöissä Nuorille työtä -kampanjassa olin lasten leikkipaikoilla. Juoksin hippaa poikien kanssa ja pelasin lautapelejä ja väritin. Lorupussiin en saanut ehkä kurkistaa. Leirintäalueella lämmitin saunoja, mökkejä siivottiin, ikkunoita pestiin ja yleensä oli jokin tukos jossain tehty ilkivaltaa... siivosin toisten oksennuksia ja koirankakkoja huvikseen. Kukat ei edes tarvinnut kastelua, annoin kerran väärin rahasta ja lämmitin makkarat mikrossa omasta mielestä väärin pariin kertaan kun se kuori räjähti, mutta tykkäsin paistaa grillipihvejä ja purilaisia siellä takana. Kahveja en ehkä yleensä ollut se joka olisi keittänyt ja yksi luokkalainen jäi ilman tupakkaa, kun kerroin ettei sillä voi olla ikää. 
Noh, sitten olin sahalaitoksen hissillä 2007 kesän. Se oli rasittavaa. Yksi aamu sellainen puurykelmä oltiin käyty hajottamassa hissin eteen ja jouduttiin siitä siivota se pois jonkun miehen kanssa mutta se kävi nopeasti kun oltiin näppäriä. "Aamuliikuntaa". Sahanpurua, lankkujen päällä juoksentelua, nappien painelua, aika vaarallista, koliseviin teräviin rattaisiin olisi voinut jäädä varpaat. Mulla ei ollut edes suojakenkiä, omat tennarit. Mulla oli tunne että mua seurattiin, kun menin "vaihtaa sidettä" eli iski kauhea paskahätä että koko tehdas menisi siksi aikaa tauolle mun takia. Toisaalta ne välipuut ja se ajoitus kyllä meni päin honkkalaa, kun rysät piti hakata nätisti paketiiin. Mulle näytettiin sähköhuone ja mietin ehkä 5sek miten paljon se tehdas käyttää virtaa. Sain painaa virrat päälle. Kai. Miksi. En tiedä vieläkään.
Sitten äiti heitti pihalle joskus ettei ole paluuta. Vaihtarivuoden jälkeen, kun piti kirjoittaa äidinkieltä ja muita lukioaineita. Sain läpi psykologian, filosofian, englannin, matematiikan mutta en äidinkieltä. Olisin saanut rahoituksen autokouluun mutta en mennyt tarpeeksi nopeasti istumaan kirjallisia. En päässyt läpi sitä simulaattoria vanhalla pöytäkoneella. Kaikki ne liikennemerkit. En silloin käyttänyt silmälaseja vaikka oikeasti mulla on yli miinus kolme se näkö eli "ei estettä" näössä, sen verran näin kuitenkin kaukaa kirjaimia oppinut erottaa. Mutta ajoin autoakin siis ilman silmälaseja. "Sinusta ei tule mitään rallikuskia." Taisin aloittaa silmälasit uudestaan joskus 2012 tai 2011. Ihmekään että "kuljin sumussa".
En sopinut hoitoalalle heidän soveltuvuustestin mukaan enkä päässyt liikunta-alalle ja lentokonekorjaajan valintakoe jäi tekemättä syystä että minut haluttiin lääkkeiden alaiseksi testikropaksi lääketeollisuudelle jotta lihottaisin lääkäreiden lompakoita ja potilaaksi jne
2014 kävin enkun kursseja, yhden Voimakoulun TAKK:ssa. Hain ja kävin sähköasentajan valintakokeissa, joihin luin ja muistelin vähän pitkää matematiikkaa. Sitten kymppiluokka kun olin eksän kanssa, tuli käytyä, sieltä löysin itseni puhelinmyyjänä. Kunnes olisi pitänyt aloittaa täysipäiväinen homma. Mulla oli 2vk irtisanomisaika. Tein ehkä 20e myyntipalkkiolla kuussa jotain 150 e itselleni ja sain jotain ruokalahjakortteja jotka ne voi verotuksessa vähentää. Kuitenkin piti sinne kulkeakin. Käskettiin olemasta niin negatiivinen.
Aloitin ammattikoulussa perustutkinnon kahdeksi vuodeksi 2017. Olisin päässyt mihin vain. Valitsin media-alan painajan opinnot ja opiskelijoita tippui kuin kärpäsiä alussa. Alku menikin hyvin. Eikä ne voinut antaa ykkösiä kuulemma mulle.
Keskimääräinen opiskelija ollut aina. Viittaamisen opin vasta 2000. Enkä tullut ekalla luokalla toimeen muiden kanssa. Että silleen. Keskiarvo laski 2 numeroa kun jouduin asua perähikiällä periferiassa jossain mummojen pappojen paratiisissa Isojoella. Toisaalta pääsin matkalle Kreikkaan. Ehkä kun osasin (mutta en uskaltanut puhua sitä tosipaikan tullen) englantia ja olin tietokonenero. Tein koulun sivut. Jollain Paint Shop Pro 7:lla. Tein jäyniä. Laitoin taustakuvaan läpinäkyvän kuvan jossa kärpänen ja vaihdoin sen taustakuvaksi, muokkasin luokkakuvista hauskoja parroilla ja muilla juhlahatuilla. "Mua et muokkaa." Tein nappulat sivuille. Siis navigointiin. Yksi kurssi piti tehdä animaatio. En ollut käyttänyt sitä ohjelmaa jossa on tylsiä esityksiä siis PowerPoint joten animoin omani liikkumaan kuin gif:it tekee. Mulla oli hyvin yksinkertainen ajatus pallosta joka tulee kohti. Pahvilla kuitenkin piti toteuttaa leikkaamalla liikuteltavia stop motion tyyppejä. Mainitsinko että tehtiin myös mustavalkoista valokuvausta (pimiössä ei saatu itse käydä) ja vaihtarina opiskelin sitä myös mutta kehittämäni valokuvat jäi sinne arvioitaviksi :/
Missähän olin. Hankin tämän läppärin mun mediaopintoihin. Hyvin palvellut. Oli Adoben kaikki lisenssit yhden vuoden kotonakin. reilu 16 euroa kuussa. Tein yhdet sivut ja logon josta en saanut palkkaa. Ainoa palkka ikinä tullut jostain onlyfansista jonka aloitin ehkä huhtikuussa. Olen joutunut antaa biometrit nyt kahdesti ja tyypit ei tajua etten mun aikomus ole käydä jokaista miestä kahteen kertaan läpi. Se on kuin strippausta... en ole stripannut mutta se ei ole mikään jono josta voi lähteä liikkeelle että näkisi mut oikeasti. Viestien taso siis... luulevat mun olevan valmis siihen yhteen kertaan jonka jälkeen en kiinnosta enää.
Silloin olin yhdessä vertaistuottajakoulutuksessa juu
Mitäs tässä syksyssä nyt olisi. Venaan kauhulla 2022. Ja kuntoutusarviointia. Toivottavasti en pääse läpi ykkösosaa. En ole järjestelmällinen, vihaan yksityiskohtia, en osaa puhua puhelimessa edes äidilleni takeltematta, ja muutenkin tunnen olevani kömpelö ja että kaikki on liikaa tämänkokoiselle sekä pienikin rasittava itsestään huolta pitäminen veisi multa mukavuuden.
Toisaalta. Olen täynnä suomivihaa. Ihmisiltä puuttuu kaikki makuaistit ja värinäkö ja kaikki on persoonatonta tylsää joten kiusaatte muita netissä ja muuten ja ahdistutte pienestä. Niin pientä!! Pieni hyttysenpaska kartalla ja koko maapallon osana mutta silti pitää kuuluttaa itseään. Nuori kansa mutta ikääntyvät sukupolvet jotka toistaa edellistensä virheet. Ei siinä. Sijoittakaa fossiiliisiin polttoaineisiin,  tuomitkaa maailman vanhin ammatti- älkääkä pitäkö huolta kansanne rammoista ja kylähulluista. Kyllä. Voimaa kansalle joka ei salajuonistanne mitään tiedä. Tappelut poikki. Suu suppuun. Ei kommunismi voi toimia, mutta ainakaan eivät käske olemaan jotain mitä en ole tai tarvitse.
Laitoin muuten sinistä color fresh markia wellalta mun vaalennetuihin hiuslatvoihin ja ne on tässä kuivuneet kohta sopivasti jo tulee siniset kiharat esiin. Äiti maksoi. Riittoisaa.
En saa olla onnellinen? Ei sitä muu määrää kuin minä.

Hujopit heilui enemmän kuin itse ratikka

 Taksi olisi ajanut oven eteen jos olisin poliitikko? Toivon että ne oli tulevia lääkäreitä ja kommentoi toisilleen vain mun käsidesin hajua. Mulla oli silmälasit huurussa ja niiden maskit/huput peitti kaiken. Vaikka olisi olleet kuuluisia tiktokkaajia.

Just alkoi sataa kotimatkalla. Mitä sitä nyt vajaan kilometrin olisi pysäkiltä. En juossut. Loput viisi metriä. Pikalähetys kastui ja raikasti kovasti tuo kesäsade! Naapuri tuli myös koiransa kanssa rappukäytävään kun riisuin ja kävin pissalla ja kaikki sieltä kuului ainakin mulle. Märkä poika ja haetaan pyyhe jne.

Huh. Jotenkin hemmoteltu olo. Sain mahan täyteen jotain nopeaa eikä tarvinnut kuin lämmittää vesi ja se vaikutti lämpimältä aterialta vaikka ei ollut edes lihaa. Taisi tulla himo teehen. Siinä on mahtava kilohinta teelehdillä. Menenpäs itte poimimaan ai niin joo... tuolla on vain sieniä??!

Sateella kasvavat. Ennen lähtöä yritin värjätä paitaa keltaiseksi tie dye -tekniikalla. Solmuvärjäys. Niin. Siinäpäs vasta huonoa ainetta. Kärkkäiseltä hankittu joskus yli viisi vuotta sitten. Valkoinen paita tuli entistä valkoisemmaksi ja keltainen pissankaari siihen eteen, takaa ehkä menisi.

Kaveri soitti olisi tarvinnut lainaa. En ala lainaa sukulaisilta että voin hänelle lainata. Itsekin lainasin eilen tuttavalta viisi euroa. Yletyin puhelimeen ja näppäsin jotain kahteen kertaan ja signaalit ristiin.

Mutta se tässä sekoilussa on hienoa että tuota...

Cursed nostalgia will mess you up if you haven't met any standards for your age, gender i.e. groups

 I was born on a waning gibbus moon. I had no problems to analyze. So I might be a bit rusty in that dept. No longer! I shall make my own problems to look at. Well, not spesifically my own, but relatable.
English is difficult. I have been pooping all night... my insides are still twisted? No idea what I have eaten or drank. Can't have been very fresh! Like, energy drink why y u do this to me. No sleep, yay.
I want to wait until tomorrow so I can pay bills. How adult-ish. I already loaned a fiver from a friend who also smokes cigarettes butt the way...
Gotta make thous shirt typos.
I looked up at the sky 3am and saw stars. I'm too small to be of any significance to dead balls of gas. The moon however!
Yeah. I did some hampster handling on my tiktok live. I updated that video. Backwards. to the app. and twittarrrhh?? arr. You know what. It's this shirt. I'm too seggsy for my updates.
Poor megapussi of chips. I haven't had chips in weeks. Crisps. Damnit must I use the us/british version of words. I wasn't a student in a foreign continent. Just hiding from abuse a bit. Best year of my life. Then came retirement as a shock. More abuse except the diagnosis was subjective shirt she must have invented cuz I can argue every bit of it to be slandering. If I wasn't crying, lma0.
SPOTIFY WHY U Y MUST PLAY THESE oh look it's my virgin playlist called Can't Fall in Love. They claim my music taste is good but I still have 0 followers on there.
Blame it on the... the... thing that started the whole effect. Who acquired those other apps so every opening screen reads "owned by Fbook". Your soul is owned quail. No can do privacy about it.
Anyways. Where was I. Ah, deleting my search history. Things I should... perhaps ask a family doctor. They could tell me it's not a wart but a callus. And hard work repays. Needs and wants of an animal race just want to stay comfortable... never mind I'm sometimes in an astrophysical or neuropseudosciencetical journey to fit the bill of any theory I got about anyffin, rly :3
Yes, the word 'fuck' was invented by Nordic peoples. I read it in Wikipedia basically. Somewhere in my screenshots. The folds of my brain. The cloud save where things disappear off too.
I. sold. that 2nd gmail account I made cuz it had a pokemon go account attached on it. I told the doctor about it. Got confused. Ended up being shredded terror anyway. Patient records=nuclear waste
cannot relate. Tiktok has ruined my learning seeking brain in so many ways... as if "anuses have similar patterns to fingerprints" omg it is just trying to prove being gay isn't boring. whatever.
I need a rest. People are strange. My comments apparently even stranger than truth. "how is this not verified" well if anybody cared, I would be the first in the verification line. All who have been blogging for 8+ years should follow! And just this one blog, eh?
DEAR NEIGHBOURS. "ALA NYT JO NUK--" sounds just the same as "I WOULD D** FOR YOU" ;) it is morning and I can sleep next to nobody.
they be shouting again. necromancers from left and right? or is this hearring better than a rabbits? is it coming from below? Who cares! I would hear voices for you. I wouldn't listen to this rubbish Garbage though.
ok maybe maybe, I played fishpolk a bit too loud around midnight? It was only 37 minutes. After which I tried to relax without my phone for 20 minutes. Guess which had more success... I need to be harder on myself. No media makes me a dull girl though
Have no photos. You need no abs. We not expect you. Do what thou whilt.
*my scrambled mind tries to string together more problems with solutions offered that aren't my cuppa tea*
cuz, I be more. I crave to be more creative. I original. UGH. :F uuuuuuu
romance died with obsession lust and paranoia. I mean, maybe I was dreaming but someone asked me why don't I believe in love. ALL-IN on the lust.
*melts away slowly from these layers of fat not fast enough to not die even a long time* https://www.tiktok.com/@kajsablom88?lang=en here get a link- 
BRIITHH- burp. Me just throwing up on the screen. No dear, it is I, the most hated of all. buh-yeh bee (read: bye bye)

Asiat on sujuneet huonommin joka vuosi jo reilusti pari vuosikymmentä

 Mietin tuossa painokelvottomia juttuja, siis bloggerin mielestä varmaan. Miten olen jo 16-vuotiaana alkanut polttamaan, mutta en mä silloin polttanut askia päivässä ja meni vuosiakin taukoa. Satuin olla maassa jossa sen ikäiset sai ostaa sitä. Enää lentokentällä ne ei myyneet mulle. En tiedä olisiko ollut varaa ostaakaan sitä koko pötkylää. Äsken kaupassa ne haki takahuoneesta täydennystä, kun muuten olisi ollut vain isompia askeja jotka maksaa kympin. Mun mielestä se oli huonon esimerkin näyttämistä jo kun olin 10-vuotias jos joku poltti edes röökiä. En ole erityisemmin ajatellut että olisin tupakanpolttaja tai en ole ajatellut siten.

Sori jos termit oli väärin. "pötkylä" ei varmaan tarkoita sitä minkä muut jo tietäisi. En pidä edes normi tupakan mausta. Menthol oli se mun juttu. Eu kielsi. Sinistä on vielä, mutta oikeastaan mut on jo vieroitettu, pitäisi vain lopettaa.

Katsoin The Butler leffaa ja nyt tulee lisää jotain amerikkalaista. Olen kyllä nähnyt molemmat jo. The Founder kertoo lähinnä miten mäkkärin luoja oli kiinteistöbisneksessä. Elokuvissa on loppu aina ahdistavin. Tieto siitä että voittajat kirjoittaa historian. Mietin jos opettelisi Amerikan presidenttejä tai osavaltioita, mutta turhaa se saattaisi ollakin niin.

Missä se nyt sitten kasvaa. Lahja alkuperäisväestöltä. Olisivat voineet antaa hempun, antoivat tupakkakasvin. Valkoihoinen jäi koukkuun. Samaa kai ne toimitti itään siis sillä yrityksellä että jäisivät kiinni oopiumiin. 

Sori historianoppi kun en edes muista itsekään. Lähinnä nukun kaiket päivät omassa seurassani.

Kuuntelin eilen yhden kirjan loppuun ruotsalaisesta Nextorysta. Aloin kuunnella toista. Herman Hessen Damienia saksalaisesta Nextorystä. Nukahdin kuunteluun ja AirPodseista loppui akku. Vähän epäilen ettei heillä ole mitään kuunneltavaa joten joudun perumaan senkin tilauksen ennenaikojaan. Sitä paitsi olen muutaman kirjan jäljessä tavoitteesta. Kirjoja julkaistaan nopeammin kuin ehdin lukea. Mutta niinhän sitä sanottiinkin Raamatussa, ettei painaminen lopu...

Inhottavaa tämäkin leffa, kun se juonittelija, ostaa noi mäkkärin keksijät pois niiden luomuksesta ja vie sen ainoankin ravintolan jonka ne rakensi ja heidän nimensä. Ahneuden symboleita nuo amerikkalaiset. Ei ainoita jotka myy oikeudet omaan nimeensäkin. Ja minkä vuoksi. 
Mutta joo, ei ole tarkoitus sivistää ketään. hotlinkkasin pari kuvaa, tuskin ne kauaa näkyy. Mulla on päällä keltainen neulepusero ja harmaa lyhyt hame. Ulkona satelee. Mieluummin sitä olisi maapallon puolella. Mulla oli yksi zero waste lemppari tubettaja mutta sitten se hylkäsi koko aatteen ja alkoi puhua miten muovi on hyvästä ja ihmisten ei vain pitäisi roskastaa sitä. ym ja siinä hukkui mereen taas yksi hyvä ajatus. Mitä vikaa on uudelleenkäytettävissä muovisissa puikoissa joilla puhdistaa vaikusta korvat. Siinä säästyy puuvillaa ainakin. Samoin muutkin kestotuotteet korvaa niitä poisheitettäviä kertakäyttöisiä juttuja. Jotkut ei voi ehkä käyttää kuukautiskuppeja jos on muoviallergia vaikka. Miehet ostaa aina vain uusia parranleikkuuteriä, vaikka olisi kestävämpiäkin vaihtoehtoja.

Mieluummin ostaa astiaston kuin joka päivä syö kertakäyttölaustasista. Tosin siinäkään ole väärää... tutkimusta on melko vähän mistään. Olisi pitänyt tutkia meret ennen kuin lähteä kuuhun. Saisi vaihtua merivirtausten suunta. Kaikki muovit takas rantaan. Eikä se niinkään toimi. Syvämerenkalat huuhtoutuu jo.

Tämä on nyt vain ekoahdistusta. En lukenut sitä kirjaa Näin Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen. Tai muutakaan ihmisten aiheuttamasta viidennestä sukupuutosta maapallolla. Vanhoja kirjoja joissa joku on ennustanut pandemian leviämisen maapallolla ja ne on olleet luontorakkaita. Tietäneet alaltaan paljon, lepakoista ja sienistä juuri.

Sitten on tämä että Tampere olisi jokin suurkaupunki. Turhia uittotunneleita ja ratikoita ja aina jotain rakennetaan tai uusitaan jotakin. Joskus ne rahat loppuu kuin pitäisi sijoittaa koulutukseen tai johonkin tärkeään.

Miettimisiin.