Odotuslistani

Hae tästä blogista

And there is myself also!

Tampere Guidebook Chapter 1: Introduction Welcome to Tampere, a vibrant city in Finland that offers a blend of rich history, stunning landsc...

Translate

sunnuntai 15. elokuuta 2021

Asiat on sujuneet huonommin joka vuosi jo reilusti pari vuosikymmentä

 Mietin tuossa painokelvottomia juttuja, siis bloggerin mielestä varmaan. Miten olen jo 16-vuotiaana alkanut polttamaan, mutta en mä silloin polttanut askia päivässä ja meni vuosiakin taukoa. Satuin olla maassa jossa sen ikäiset sai ostaa sitä. Enää lentokentällä ne ei myyneet mulle. En tiedä olisiko ollut varaa ostaakaan sitä koko pötkylää. Äsken kaupassa ne haki takahuoneesta täydennystä, kun muuten olisi ollut vain isompia askeja jotka maksaa kympin. Mun mielestä se oli huonon esimerkin näyttämistä jo kun olin 10-vuotias jos joku poltti edes röökiä. En ole erityisemmin ajatellut että olisin tupakanpolttaja tai en ole ajatellut siten.

Sori jos termit oli väärin. "pötkylä" ei varmaan tarkoita sitä minkä muut jo tietäisi. En pidä edes normi tupakan mausta. Menthol oli se mun juttu. Eu kielsi. Sinistä on vielä, mutta oikeastaan mut on jo vieroitettu, pitäisi vain lopettaa.

Katsoin The Butler leffaa ja nyt tulee lisää jotain amerikkalaista. Olen kyllä nähnyt molemmat jo. The Founder kertoo lähinnä miten mäkkärin luoja oli kiinteistöbisneksessä. Elokuvissa on loppu aina ahdistavin. Tieto siitä että voittajat kirjoittaa historian. Mietin jos opettelisi Amerikan presidenttejä tai osavaltioita, mutta turhaa se saattaisi ollakin niin.

Missä se nyt sitten kasvaa. Lahja alkuperäisväestöltä. Olisivat voineet antaa hempun, antoivat tupakkakasvin. Valkoihoinen jäi koukkuun. Samaa kai ne toimitti itään siis sillä yrityksellä että jäisivät kiinni oopiumiin. 

Sori historianoppi kun en edes muista itsekään. Lähinnä nukun kaiket päivät omassa seurassani.

Kuuntelin eilen yhden kirjan loppuun ruotsalaisesta Nextorysta. Aloin kuunnella toista. Herman Hessen Damienia saksalaisesta Nextorystä. Nukahdin kuunteluun ja AirPodseista loppui akku. Vähän epäilen ettei heillä ole mitään kuunneltavaa joten joudun perumaan senkin tilauksen ennenaikojaan. Sitä paitsi olen muutaman kirjan jäljessä tavoitteesta. Kirjoja julkaistaan nopeammin kuin ehdin lukea. Mutta niinhän sitä sanottiinkin Raamatussa, ettei painaminen lopu...

Inhottavaa tämäkin leffa, kun se juonittelija, ostaa noi mäkkärin keksijät pois niiden luomuksesta ja vie sen ainoankin ravintolan jonka ne rakensi ja heidän nimensä. Ahneuden symboleita nuo amerikkalaiset. Ei ainoita jotka myy oikeudet omaan nimeensäkin. Ja minkä vuoksi. 
Mutta joo, ei ole tarkoitus sivistää ketään. hotlinkkasin pari kuvaa, tuskin ne kauaa näkyy. Mulla on päällä keltainen neulepusero ja harmaa lyhyt hame. Ulkona satelee. Mieluummin sitä olisi maapallon puolella. Mulla oli yksi zero waste lemppari tubettaja mutta sitten se hylkäsi koko aatteen ja alkoi puhua miten muovi on hyvästä ja ihmisten ei vain pitäisi roskastaa sitä. ym ja siinä hukkui mereen taas yksi hyvä ajatus. Mitä vikaa on uudelleenkäytettävissä muovisissa puikoissa joilla puhdistaa vaikusta korvat. Siinä säästyy puuvillaa ainakin. Samoin muutkin kestotuotteet korvaa niitä poisheitettäviä kertakäyttöisiä juttuja. Jotkut ei voi ehkä käyttää kuukautiskuppeja jos on muoviallergia vaikka. Miehet ostaa aina vain uusia parranleikkuuteriä, vaikka olisi kestävämpiäkin vaihtoehtoja.

Mieluummin ostaa astiaston kuin joka päivä syö kertakäyttölaustasista. Tosin siinäkään ole väärää... tutkimusta on melko vähän mistään. Olisi pitänyt tutkia meret ennen kuin lähteä kuuhun. Saisi vaihtua merivirtausten suunta. Kaikki muovit takas rantaan. Eikä se niinkään toimi. Syvämerenkalat huuhtoutuu jo.

Tämä on nyt vain ekoahdistusta. En lukenut sitä kirjaa Näin Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen. Tai muutakaan ihmisten aiheuttamasta viidennestä sukupuutosta maapallolla. Vanhoja kirjoja joissa joku on ennustanut pandemian leviämisen maapallolla ja ne on olleet luontorakkaita. Tietäneet alaltaan paljon, lepakoista ja sienistä juuri.

Sitten on tämä että Tampere olisi jokin suurkaupunki. Turhia uittotunneleita ja ratikoita ja aina jotain rakennetaan tai uusitaan jotakin. Joskus ne rahat loppuu kuin pitäisi sijoittaa koulutukseen tai johonkin tärkeään.

Miettimisiin.