ihmisoikeudet

Ich kann kein Deutsch

 Aikaa on lentänyt 6kk siivillä siitä kun mulla viimeksi oli täällä vieras sohvalla nukkumassa viikon. Sillä tyypilla on myös vielä kuukaude...

Translate

sunnuntai 19. maaliskuuta 2023

Ennustan ettei tulevalla ole väliä?

No niinpä tietenkin, ostan suomen kielen ja kirjallisuuden lukion oppaan äidinkielenkirjoituksiin, enkä osaa mitään siinä mainittuja kirjoitustaidon asioita.

 En päässyt läpi äidinkieltä, enkä usko että pääsisin sitä 2023- kuten en väriopin koettakaan vaikka se oli sama kolme kertaa peräkkäin ammattikoulussa 2019... En osaa referoida aineistoja, otsikoida, aloittaa... No toisaalta luin tuota vasta tunnin tai kaksi, ja siirryin suoraan 60 sivun jälkeen yrittää tehdä vastausta, tulevaisuusaiheista, vaikken edes usko tulevaan...

Vaikka kirjoittaisin kuusituhatta merkkiä, en silti pääsisi puusta pitkälle. Olen huono ilmaisemaan mielipidettä tai pääsee johonkin lopputulokseen...

Tuossa harjoituksessa on aineistoina 8 kpl julkaisuja, artikkeleita, runoja, wikipediaa, katkelmaa. Jos valitsisin mun dystopisen aiheen, niin mun pitäisi kai määritellä dystopia, ja syventää noita aineistoja pohtien. Kauanko ihmiset elää nyt, ja kuinka moni osaa suunnitella tulevaa paria vuotta pidemmälle, ja voiko tulevaisuuden omistaa... eli kohtalon ja valintojen välistä pohtimista, ennakkoluuloista ja etuoikeutuksista elää ja olla ja asua vaikkapa turvallisessa maassa... En usko, että olen kovinkaan tehtävänannon kanssa erityisen samaa mieltä. Pitäisi vain kirjoittaa jotakin, mutta Google Docs auki tuossa tyhjillään.

Juttelin isälleni vähän maailmanlopusta, kun näin sen viimeksi ohimennen. Annoin sille jouluna kirjan jo niistä 5:stä maailmanlopuista, joita ihminen ei ole aiheuttanut. Ei kiistä ilmastonlämpenemistä enää, mutta vierittää syyn Kiinalle ynnä muille maille, jotka muka on enemmän vastuussa ja jossa ei välitetä ilmastosta. Eletään vain saasteissa. Mun väite oli jotain, että ne on jo syntynyt jotka kokee maailman lopun ajat. Haluaisin kovasti tukea tuota lipsahdustani jollakin viime hetken sekunneilla, joilla maapallon kestävyys riitä pitää elossa miljardeja ihmisiä.

Jos et jätä jälkeesi jalanjälkeä joka on dataa jolla sinut voi yksilöidä, niin oletko olemassa jos sinua ei voida sulkea ulkopuolelle palveluista kuten tinder, tai jokin somealusta, ettet voisi tehdä uutta tiliä.: koska pitää tunnistautua niin vahvasti... entä jos oletkin sarjamurhaaja, joksi käyttäjät sinut vääristä syistä ilmiantavat?

Ansaitsenkö minä, yhden prosentin vähemmistössä, saada tietooni tutkimuksia ja mitä tahansa tekstejä, jotta voin muodostaa omat päätelmäni tulevaisuudesta vaikken ole edes älykäs enää, ja taitoni ovat riittämättömät oppimaan sujuvasti ainuttakaan kieltä. En halua kokeilla.

Sä voit referoida mua, mutta pelottaa ja maha menee kuralle kun mietin.