ihmisoikeudet

Ich kann kein Deutsch

 Aikaa on lentänyt 6kk siivillä siitä kun mulla viimeksi oli täällä vieras sohvalla nukkumassa viikon. Sillä tyypilla on myös vielä kuukaude...

Translate

tiistai 19. tammikuuta 2021

Odottanut toimitusta pelastamaan henkeäni mun ja ton toisen

 Osaan sanoa hengästymisen monella tapaa englanniksi mutta ei tule mieleen suomeksi. "Aloin huohottaa" on väärä tapa. Siis, hengästyn itsekin kun katson miten hamsteri juoksee juoksupyörässä. Niin piti aloittamani. Tänään tuli toimitus. Vihdoin. Pelasti mut ja hamsterin. Se on sit pureskellut kaltereita ja mökkiään ja muuta muovia kun olen vihdoin nukahtanut.

Luin että sille pitäisi uudet esineet totuttaa hitaasti sen häkkiin ja mä tungin kaikki kolme lelua (keinu, omenan muotoinen purulelu sekä kiipeilyteline jossa pureskeltavaa heinää tankona kaikki katosta) samaan aikaan. Hups. Sitten se oli vartin siinä pyörässä, kun vartioida sitä hommaa pitää... olen askarrellut sille tänään pari mökkiä erilaisista kartonkisista tuotepakkauksista ja kerran vaihtanut pahvin yhteen nurkkaan josta se muovia yrittää nakertaa (teippasin pahvia kulmaan, se oli tosi söpösti sen ekan jyrsinyt). 

Googletin kauanko pitää antaa hamsterin päivittäin juosta siinä juoksupyörässä ja toi kun ei mahdu häkkiin kun se on 10cm liian matala, niin mun pitää päästää se juoksee tollaiseen muoviseen säilytysastiaan- jossa on toisen häkin kansi päällä... mitäs sit kun kaveri hakee sen häkin. Toisaalta rahat ei ole vielä tilillä. Ostan aikaa.

Se on saanut banaania ja porkkanaa ja täysravintoja jne hirssiä mutta en tiedä juoko se vettä. En ainakaan olen nähnyt toisaalta ehkä kerran 2,5 vuodessa näin mun edellisen hamsterin juovan pullostaan, joten... joko äiti on opettanut tai sitten ei?

Se taisi mennä takas nukkumaan. Viime yönä olin hereillä keskiyön jälkeen ja murehdin sen touhua. Aktiviteettia koittanut antaa. Virikettä.

Niin muuten, sain 1,8e kirjanmyyntipalkkiota tänään Books on Demandilta. Vaaauuuuu (pitää mennä tsekkaa miksi, vai johtuuko että se että ne voisi peruuttaa meikän sopimuksen)