ihmisoikeudet

Hullu saa olla mutta ei tyhmä—muut lukutaitoiset

 Herännyt kahtena aamuna viideltä ja sitten kun saisi nukkua, niin herää nukuttuaan 2,5 tuntia. Nälissään kai ottamaan aamulääkkeet, käymään...

Translate

keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

700 sanaa kirjoitustehtävää tälle illalle (luovaa, niin LUOVAA) nyt vielä kommentoida kahta muiden tehtäviä huohh

asettelin kahdelle sivulle

Postikortti

Hei joulupukki Korvatunturilla, +23C

Olen onnellinen sinkkuna mutta elämästäni puuttuu joku, ja jos joku tuntee, sydämen haaveet, niin se joku on joulupukki. Lähdin lämpöiselle kaupunkilomalle Pariisiin, mutta täällä on kaikki monumentaalisen kallista, jopa kahviloiden espressot kahvikuppiin. Rakkauden kaupungiksi täällä olen huomannut olevani yksinäisempi kuin koskaan ennen. Paluu Suomeen pelottaa, koska lähdin lainaamalla rahaa pankista ja sille on tullut tarvetta, vaikka otin loparit Tuukan vuoksi ja tarvitsen uuden työpaikan. Hukuttaudun Seine jokeen kohta, kun murehdin elämääni. Elämä on turhaa. 
Au revoir!

Elämiä superlyhyesti

Pekka (tylsä)

Pekka syntyi Suomen köyhimmässä kunnassa ja peri vanhemmiltaan hökkelin, eikä koskaan lähtenyt kunnasta edes kotimaanmatkailulle tai tavannut puolisoa. Hän kasvatti turisteille mansikoita, kunnes Pekan selkä kipeytyi. Aivan kuin hänen palkkaamiensa nuorten kipeytyivät poimimisessa korkeintaan yhden kesän ajan. Pekan kuolinilmoitus ilmestyi Koti-Karjala lehdessä, ja vakuutusyhtiö vei mansikkapellot.


Saija (erikoinen)

Saija sai erikoislääkäriltä diagnoosin 20-vuotiaana, ja koska hän oli nainen, niin tulevaisuudennäkymät olivat paremmat kuin vastaavassa tilanteessa miehellä. Hän poltti kaikki rahansa turhiin tavaroihin, jonka takia joutui velkavankeuteen, jonka lisäksi Saija rakasti vain muutamaa kissaa -ja tatuointejaan. Saija ei saanut lapsia. Huolimatta siitä, että oli vegaani tukehtui hän syödessään pähkinöitä, vaikka muuten eli 60-vuotiaaksi.


Kristiina (onnellinen)

Kristiina syntyi varakkaaseen perheeseen. Oli kaunis ja ainoa lapsi, ja tämän vanhemmat hemmottelivat tätä kaikella uudella ja muodikkaalla, mitä tämä pyysi. Jotta häntä ei kiusattaisi mistään koulussa. Nuorena tämä ihastui vanhempiin poikiin, kunnes meni naimisiin häntä neljä vuotta vanhemman Tapion kanssa, ja he saivat kolme lasta kun Kristiina oli 23-35 vuotias. Tapio voitti lotossa miljoonan ja he muuttivat Espanjan rannikolle muiden eläkeikäisten kanssa. Kristiinan  sekä Tapion lapset olivat malleja ja heidän perhe-elämänsä oli ollut tavallista suomalaista perheonnea rikkaampaa. Ennen kuolemaansa Kristiina olisi toivonut että hän olisi kuluttanut vähemmän merkkituotteita, matkustanut vähemmän lentokoneella, lajitellut roskat, säästänyt vettä- tai, energiaa, tai edes pelastanut maailman nälänhädästä!


Resepti

Julkkisihastukseni
Ihmiseen:
1 ihopuku (neljä raajaa, pää)
Suora nenä
Kyky kirjoittaa oma signeeraus ja mahdollisesti hopea tai kultainen Sharpie -merkkinen kynä

Tyyliin:
muodikas hiustyyli (vaihtelee)
Näyttelijäntaidot
Aaveidenmetsästäjän välineet
Pikkuautoja Fast&Furious tavaramerkillä tai, muuta fani tavaraa postittaa tilauksesta
Älypuhelin, jolla laittaa faneille livekuvaa signeerauksista
Twitter-tilin tunnukset jossa yli 90 tuhatta seuraajaa
Kirpeitä karkkeja
Raikastava Starbucks mansikanmakuinen juoma käteen
Rakastava perhe taustalle

Nautittavaksi kummitteleviin paikkoihin, toimintafiguuri liikkeisiin, Starbucks ajokaistoille, yliluonnollisten sarjojen uusintoihin, ja rekvisiitaksi mihin tahansa kuuluisiin paikkoihin näyttelemistään elokuvista, tai tanssimaan energisesti juhliin tai- tienvarsille.
Tuntematon tutuksi

- näen hänet kahvilassa aurinkolasien läpi, saattaa olla blondi tai brunette
- hänellä on tyttäriä, ja veli
- asuu Tampereen lähiössä
- ei usein juttele tuntemattomille, mutta istuu viereen ja kyselee odotanko bussia, ja taipuu jopa kättelemään
- pitää kaikesta metalliromusta, autoista mikä kiiltää
- hymyilee, tutustuu ihmisiin, kättelee, katsoo puhelinta vain kerran
- charmikas, kenties jopa söpö… ainakin juuri 45 vuotta täyttäneeksi
- juttelee normaalisti yrittäen pitää katsekontaktia aurinkolaseistani huolimatta
- hän ei ole naimisissa tyttäriensä äidin kanssa on hänen katumuksensa
- hän haluaisi olla rikas korusuunnittelija
- hän ei halua kenenkään tietävän, miten paljon hänellä on vanhoja Aku Ankkoja varastossa
- nimensä on ruotsalainen, vaikka kukaan suvusta ei ole ruotsalainen aivan kuten häntä huomioivan, itsenikään suvussa, heitä ei ole nimestä huolimatta

Musat

Henkilö 1 ”Sweet but Psycho”, artisti Ava Max

Tämä nuori nainen deittailee usean miehen kanssa, minkä vuoksi hän on mukava ja helposti lähestyttävä, mutta hän on silti vaarallinen kun hänen tutustuu lähemmin. Hän bilettää mieluusti yöt ja tanssii yökerhoissa, mutta ei halua vanheta. Hän asuu vain kaupungeissa, eikä ikinä pienemmillä paikkakunnilla. Vanhemmilta hän on lainannut rahaa elämäntyyliinsä, ja sisarukset ovat kyllästyneet siihen, että hän ei halua olla paikoillaan, tehdä töitä, tai vakavoitua. Biletykselle voisi tulla loppukin, jos hänet laitettaisiin pakkohoitoon, joten se on hänen suurin pelkonsa, että hänestä alettaisi pitää hulluna. Opiskelee, krapuloi, shoppailee, ja elää päivästä toiseen unelmaansa ajattelematta mitä häneltä odotetaan.

Henkilö 2 ”The Crying Game”, Boy George (1992)

Nuori poika pikkukylästä, joka ihastuu voimakkaasti moniin tyttöihiin. Ei osaa pukeutua, shoppailee isänsä kanssa vaatteet, joka on opettaja. Ei aio jäädä kyseiseen kyläpahaseen, mutta löydettyään jonkun saattaa haluta sinne palata vanhempana. Hurmuri ja salaperäinen ja vintiö.


Käyttää huumeita, ja hänellä on myös varaa niihin, ja silti mikään ei ikinä pysty pilaamaan tämän henkilön elämää sillä hän on niin neuvokas ja yli-kouluttautunut kaiken mahdollisen varalle, että voittaisi Selviytyjät kisan (mikäli ne eivät olisi tositv sarjoja, vaan vaatisi oikeaa selviytymistä.) Hän on hauska, ja muuten sopeutuu tilanteisiin kuin vauvanitku sopii hautajaisiin.