ihmisoikeudet

Hysst...

 Kävin luovuttamassa verta. Konsultoivat lääkäriä jopa että voinko luovuttaa koska lääkkeet. Jotenkin parempi olo kun päässyt eroon verestä....

Translate

torstai 3. marraskuuta 2022

Lopussa herjaukset seisoo

  • Mulla ei ole paljoa näyttöä siitä että oisin rikas. Kämpässä. 
  • Kotivaraa on muutama tölkki säilykkeitä ja muutama kilo riisiä ja avattuja pikapuuroja ja niin huonoa kahvia, ettei ne maksanut mitään. Hunajaa ja teetä on, spagettia ja makaronia yksi pussi. Ne kotivarani, on tuossa ikean valkoisessa kirjahyllyssä ja, vie ylimmän hyllyn jos ei ole jääkaapin päällä...
  • Täällä on tilaa huoneen keskellä liikkua. Samanlainen valkoinen pöytä kuin töissä taukohuoneessa levällään sen päällä meikkejä ja voiteita ja tuollainen heiluva kaksipuoleinen meikkipeili, askarteluja paperihommia ym sälää kaikkea arvotonta... neljä dollarin seteliä, mikrofoni, maalaussuteja, tarroja, purkkeja tarroja glitteriä, arvotonta korua ja kynsilakkoja. Ikkunalaudalla kasveja ja kynttelikkö, kasa lukemattomia kirjoja ja melkein tyhjä, pysty muovinen lehtilaatikko. Maljakossa on pari vuotta vanha pajunoksa pajunkissoilla.
  • Siinä tasolla missä hamsterin terraario oli, olen koittanut kasata jotain. Hedelmäkorin omenoille, musta käsi koruille tms sormuksille, puolikas hamsterin juoksupallo kulhona. Mulla on jokunen tuoli turhana täällä, eteisessä pari, yksi parvekkeella. Istun eniten tässä työtuolilla joka on ikeasta, melkein kymmenen vuotta vanha. Sohva, sohvapöytä, peritty retro kuntopyörä, telkkari.
  • Keittokomerossa on paljon tiskiä jotka kun on saanut käsin tiskattua, siinä on saman verran tai enemmän seuraavalle kerralle. Moccamaster joka keittää yleensä ne neljä kuppia kahvia automaattisesti käteni kautta. Bilteman muutaman euron vedenkeitin ainakin tusina ikää sillä vuosia mutta toimiva edelleen, kulunut ja käytössä eniten.
  • Valkoista on melko paljon toisaalta. Seinät vaan ei ole, ne on retrot kuten kaapistotkin, vaaleaa vihreää ja makkarissa beigeä pinkkiä oranssia jotain ihme sävyjä riippuen valaistuksesta.
  • Yksi lipasto täynnä kaikenlaista sälää, silmälaseja, satunnaisia tarroja läpsitty kylkiin. Biltemasta hyllykkö, melko avonainen, siellä pieni tuuletin ja sälää pienissä pahvilaatikoissa, barbiet ja pokemonkortit ja pelejä nintendolle. Hyllyn edessä jalkalamppu jossa huonot kierteet kuten peilissäkin hajalla. Sentään vaihtanut siihen lamput.
  • Kello seinällä oviaukossa. Peiliovet makkarissa, siellä tilaa ylähyllyllä grouponista hankituille matkalaukuille. Kaikki tyynyliinat ja pussilakanat, nuoruudesta säilytetyt kirjeenvaihdot sinisessä muovilaatikossa. Sukat, alkkarit eri vetolaatikoissa. Paljon vaatteita joita en kehtaa käyttää kodin ulkopuolella. Eripari juttuja, reikäisiä, kuluneita, vanhaa pikamuotia, kulahtaneita paitoja jotka menettäneet muotonsa ja haaroista kuluneita nuhjaisia farkkuja joihin tarvii silti vyön. Yksi vyö onkin Dressmannista joka menee ympäri vyötärön, paksu musta ja ehkä rumakin.
  • Siellä täällä kauneusjuttuja, vajaita tai vanhoja tai upouusia tuoksuja tai hiusten taltuttamiseen tuotteita.
  • Veskissä jonkin verran siivoukseen aineita pöntön vieressä. Ainakin ämpärillinen shampoita ja hoitoaineita. Melko varma että äiti heitti pois sen harjan, joka oli varmaan mun eksäni tapa ylettyä selkään tms perseeseensä? Joten mattoharja jäi sellainen millä saa likaa irti kun sitä pitää kädessä ilman nyrkkirauta otettakin.
  • Mun kaukosäädin on vähän hajalla kaikesta tippumisesta kädestä. Tarvii käyttää molemmin käsin kun takakansi repsottaa. Kyniähän omistin n.165 kun viimeksi laskin pois huonoja. Kirjoja olen antanut pois rankalla kädellä. Mitään en arvosta jos sitä ei voi käyttää. Muistan mihin olen jäänyt tarinassa vaikka olisi kesken monta kymmentäkin. Muistan mitä elokuvia olen katsonut ja niitä on ainakin tuhatviissataa tsekannut.
  • Aikaa. Koko ajan tehtävä jotakin rakenteellista jos en nuku. On mulla muutama matto, yksi räsymatto glying tigerista ja ovimattoja kissatalouksista. Bluetooth vaaka joka näyttävinään kehonkoostumuksen äpistä. Tämä pyörillä liikuteltava läppäri pöytä... kevyt mäkki kirjanen ilma 2017. Maksettu jo kauan sitten. Toisin kuin ilmanpuhdistin kotikaupasta, josta en muista maksaneeni viimeisiä eriä?
  • Antaa periksi painosta tuo mun kuivausteline. En ole silittänyt mitään aikoihin, mutta silityslauta on eteisessä. Takkeja muutama talvitakki... roikkumassa jostain tai lattialla. Lattia on jotain muovia joka esittävinään puuta. Ei kovin paljoa vedetty märällä tai imuroitu sitä.

Pesen pyykkiä ja kuuntelen äänikirjaa tässä samaan aikaan. Pitäisi käydä hakemassa varastosta=kanahäkistä jotain turhia kamoja mitä järjestellä. 

En edes kerro mitä mun keittokomeron laatikoissa on! Ei mitään isoja keittiövälineitä, boolimaljan kauha, hopealusikoita, banaanin siivutin, puukaulinta. En ole käyttänyt aikoihin sekoitinta paitsi huhtikuussa taikinan teossa? Saanut ainakin kolme kertaa lahjaksi tehosekoittimen mutta aina kieltäytynyt koska mun tehosekoitin on ihan ehjä, eikä mulla ole smoottie aineksiksi marjoja pakastimessa. Oliskin, söisin ne. Wokkivihanneksia varmaan ja ranskiksia, jäämuotti. Jos en yletä siihen niin sitä ei kyllä ole. Toisaalta kokeilen aina jääkö tänne muilta jotain ja sitten eroon niistä. Tämä on mun (vuokra)kämppä. Olen nukkunut vuokranantajani sängyssä, tuskin ne mua lennättää pihalle. Mutta jos vierailet, älä jätä tänne hiuskarvaakaan. Ellei sit jaloissa jotain kulkeudu.

Mikäli jokin on käyttöesine, niin tärkeintä on kätevyys! Kyllähän mä sisustan. Ei ole tosin tauluja. Paikkaa jouluvaloja ripustaa. Mutta hiljaksiin ehkä teen tilaa joulukuuselle... mihinkäs nurkkaan?

  • Sohvalla tuollainen sininen pehmeä, koristetyynyjä (tiktok, kuvat äppi, laventeli jne tilaltu kiinasta joskus ja täytetty vanhoilla sisätyynyillä) ja toisella kädensijalla puinen juttu joka mukautuu siihen muotoon. Nukun siinä välillä, vaikka sen pohja onkin varmaan ruosteinen ja hankin parillakympillä sen jostain Herwoodin opiskelijakämpiltä. Mainitsinko 20v vanhan kuparisen kattilan,
  • valoherätyskellon olevan arvokkain esine varastossa, siinä ei ollutkaan
  •  linnunlaulua herätyksenä. 120 leveä sänky jonka jalkapäässä laatikko joka ei mahtunut alle mutta tarkoitettu sängyn alle. Joku laatikko kirjoja jonka päällä latausta vaille Applen älykello, äidiltä lainassa jokin äitienpäivälahja hieromalaite pitkällä johdolla sellainen tummanharmaa joita tuskin myydään mutta oon nähnyt saman tyyppisiä "muscle gun" tapaisia jotka ampuu jotain hierontaa lihaksiin

Mutta hei, tunti mennyt kohta. Peli hiiri Logitechilta, ja pikkuhiljaa alkaa toi mäyrä joka syö croissanttia hiirimatto käydä likaiseksi? On mulla sellainen TV:n virityskuva hiirimattokin. Lasinalunen Koskenkorva. Tuikkuja kynttilöille lasia Iittalaa, ja kynttilänpidikettä, suitsukkeita tuossa pitsin päällä jne talouspaperi pidike ja mun mini alttari/zen puutarha, patsaat.

Stressilelut sentään. Asut. Monet kestokassit ja yksi niistä kohta käteen ja märät pyykit kuivuu... niin (tulin vaan korjaa yhden kirjoitusvirheen mutta jatkoinkin lisää kirjoittamista. Tuosta "mihinkäs nurkkaan?" kohdasta eteenpäin. END)

  • (siis pyykinpesukoneen ohjelma)
  • Muoks. Eteisessä tietty kengät ja hattuhylly ja jokin tarvikekaappi. Kemikaaliot ja hiusharjat ja sähköinen hammasharja kaapissa pienessä kylppärissä mustine lattialaattoineen
  • Pyyhkeet oon melko lailla tuhonnut, kaikissa jotain läikkiä valkaisuaineista tms tahraavista lääkevoiteista kun istunut päällä.