ihmisoikeudet

Unpopular opinion to never visit 'murica

What’s wrong with America They don’t recycle, the plumbing is old, the sleazy roadside hotels, gunlaws, people worshiping Trump, how much st...

Translate

maanantai 10. lokakuuta 2022

Lohdullista, niin mikä?

 En pysty rentoutumaan, kun kaikki muistuttaa ajoista kun oli Helmi tai muistoja Helmestä. Yritän keksiä uusia rutiineja, uusia tapoja. Muistutan itseäni että ei siinä ole enää hamsteria. Pitäisi viedä roskiin paljon jauhomadoista lähtien. Helmen ekaa lemppariruokaa jäi vaikkapa. Kuvia, mustikkaista tassunjälkiä pahviin muutaman kuukauden ikäisestä. Heitän pois juomapullot, ja ehkä kuljetusboksin jossa oli sen viimeinen pesä. Kajsa mökin, piilot, tyhjät vessapaperirullat, juoksupyörän, ehkä juoksuaitauskin saa mennä. Juoksupallo, heinät ja purua. Pestä tuo terra vielä.

Pesin pyykkiä kaksi koneellista. Kun äiti kävi auttelee siivoamaan ja sai tukokset mun imurista niin se oli hyvä alku, imuri on kuin uusi. Parvekkeelta viisi täyttä tuhkapurkkia pois.

Voi olla etten innostu enää hamstereista. Helmi oli vähän ainoa laatuaan. Mietin että oli se sitten kohtutulehdus tai märkä häntä, niin en oikein elämässä osannut antaa hänelle tarpeeksi kaikkea. Kesällä oli kuuma, ja talvella kylmä. Saiko se tarpeeksi monipuolisen ravinnon. Vietinkö aikaa tarpeeksi ja oliko vain vanha vai miksi annoin vetäytyä sinne lasipurkista tehtyyn pesään. Hyvin vähän se sitten enää juoksi juoksupyörässä. Iltaisin venytteli raajat suorana tervehdykseen. Jyrsi omenapuun oksia, koirankeksejä, pahveja ja tyhjiä paperirullia.

Fermentoi poskessa ehkä jonkun mantelin tai muun mikä oli vahingossa jouluna tippunut sen häkkiin. Alkuvaikeudet valvotti paljon. Hamsteriryhmistä tuli paha mieli ihmisten viha reaktioista ja kiusaamisesta. Jotakin neuvoja otettiinkin käyttöön, mutta ikinä ei tarpeeksi nopeasti.

Mulla on vain yksi kuva tallessa mun ekasta hamsterista. En ollut paikalla kun se kuoli, se oli jäänyt isäpuolen/äidin hoitoon mun matkan ajaksi toiseen perheeseen. Sillä oli jo silmät kiinni ja se oli laiha. Luulin että Hamsu yritti purra mua kun laitoin sille kurkkua mutta ymmärsin myöhemmin, se olikin nuolaisu. Se oli ysäriä, pesin sen pissaisia puruja pois häkin pohjalta joka viikko tai joka toinen. Miten sen juoksupyörä kitisi ja se rasvattiin. Omilla rahoilla häkit sai ostaa.

Ei se ole eksoottinen lemmikki aloittelijalle hyvä. Ei ne paljoa syö ja juo mutta kuitenkin niitä pitää seurata paljon.