ihmisoikeudet

Hullu saa olla mutta ei tyhmä—muut lukutaitoiset

 Herännyt kahtena aamuna viideltä ja sitten kun saisi nukkua, niin herää nukuttuaan 2,5 tuntia. Nälissään kai ottamaan aamulääkkeet, käymään...

Translate

maanantai 6. syyskuuta 2021

Unta palloon kun saisi

 Mitähän sitä... eilen tietty olin illalla baarissa hetken uuden tuttavuuden kanssa. Sitä ennen olin tilannut pitsaa ja syönyt kaikki. Heidän luokse kotiin oltiin tultu tekemään jotain dokumenttia eikä mies ollut varoittanut etukäteen. Ollaan samassa Whatsapp ryhmässä jonne huuteli. Lokakuussa voisi avautua tupari mahdollisuus, mutta en enempää laittanut sitten viestiä esim. että pääsin kotiin.

Niin joo, mun pitää alkaa säästää uutta sänkyä varten. Joka yö tulee selkä kipeäksi ja mieluummin nukun sohvalla. En tiedä johtuuko 5cm vaahtomuovi petarista vai mistä mutta ei siinä pystyy nukkuu. Varmaan jotain kolme vuotta ollut samaa ongelmaa, tai no olihan se aluksi kiva pystyä nukkumaan jossain, oli se sitten 120 levee vierassänky... Ei olisi pitänyt totella eksää että reklamoin uuden sänkyni painavallekin nukkujalle. Se vaan halusi kontrolloida mua, muutettaisi isompaan kämppään ja niinhän me muutettiin ja nukuttiin hänen sängyssä, enkä saanut nukkua edes sohvalla vaikka oltiin riidelty. Eikä ehkä olisi pitänyt ostaa edes uutta sänkyä. Ne kaksi oli hyviä leveitä sänkyjä. Joutuivat ihan turhaan raadoiksi.

Mun piti säästää sen varalle jos hamsterille käy jotain. On se kuitenkin eksoottinen lemmikki. Mahdotonhan mun tuloista on säästää. Jos saisin kuntoutusrahaa tähän päälle niin voisin ehkä saada sängyn tai maksaa pois jonkun kummittelevan maksumerkinnän. Tai ostaa vaatteita, tai jotain. Kaikki mun vaatteet on niin kuluneita ja vanhoja. Mulla on yksi yövaate haalari johon tuli polveen reiät kun kaaduin talvella 2011 se päällä. Tietty jotain heittänyt menee vanhoja alusvaatteita mutta kaikki on liian pieniä paitsi parit jättisloggit. Ei varsin hygieenistä.

Sukat on ainoat merkkivaatteet. Pumaa, adidasta, nikea mustia nilkkasukkia. Muuten ei ole mitään väliä jollain merkillä. Kengät ehkä ollut yhdet vansit tai noita edellämainittuja. Pari laukkua on ollut hyvää merkkiä mutta ne kului ja jäi pieniksi. Nykyään mulla on conversen jätti lentolaukku harmaa olalla. Marimekkoa tai muumeja en harrasta. Lakanat jotain vintage Finlaysonia ehkä. Eksä varasti mun ison peiton jonka olin saanut tuparilahjaksi kavereilta kun muutin tähän 2012, väitti että hän on ostanut sen. Isompi vale kuin hän oli kusipää, ja hän oli sentään 400% kusipäinen.

Puhuttiin vähän elämistämme siellä baarissa. Työpaikoista, existä, diagnooseista, lapsivapaista, juhlimisesta, asumisesta ja mä tunnustin mun sänkytilanteen. Kuitenkin suurimman osan elämästä viettää sängyssä tai kengät jalassa niin niihin kannattaa satsata että ne ei vie terveyttä.

Ehkä joku voisi auttaa mua saamaan synttärilahjaksi uuden sängyn. Ehkä toivon liikoja.