Leiriytykää jos haluatte nähdä Isojalan nyt

 Pesin pyykkiä ja robotti-imuri Ruttunen hoiti lattiat. Siinä oli kyllä touhua tarpeeksi. Keitin teetä ja kahvia, luin luvun kirjaa. (This B...

Translate

torstai 8. joulukuuta 2022

voi luojamme joulupukkimme, pelasta pierullasi meidät pahasta

Olin poissa kotoa, leiriytymästä, kuusi tuntia pitkin urbaania jouluista maisemaa. Ostin uuden lilan pipon kun edellinen on hukkunut jonnekin täällä. Ehkä se löytyy ensi keväänä kun siivoan. Saatiin limpparit pepsi maxin ree'stä avattuina. Se piristi vähän ja nopeutti mun pissahätää, eli yhteensä reilu litra tuli vedettyä cokiksia sen lisäksi mitä kotona jo nauttinut... en ole avannut jääkaappia tänään edes. Siellä olisi kai jotakin ruokaakin, eikä ikinä tule multa hävikkiä. Perinteet kyllä muuttuu... söin edellisestä leffapelistä, voittamani hot foodin eli isot nachot salsalla ja sit poppareita keskikokoisen combon... kinusin kaksi toffeeneliötä leffakumppanilta. Me nähtiin Violent Night. Huvitti kun toinen nauraa kaikelle väkivallalle, siinäpähän käsittelee, miehistä aggressiivisuuttaan. Mutta joulupukki sai takaisin "ho ho ho":nsa ja muutenkin se oli melko ennalta-arvuuteltava. Tosin näin lapsena Bad Santan. Sekin oksentelee sinne tänne ehkä. Saisi kyllä olla historiallisesti oikeita, eikä jotain hollywoodisoitua tarinaa. 

Siinäpähän olisi, kansan oma itsetunto korkealla– jos mikään noudattelisi oikeaa kaavaa.

Yksi rouva sanoi nähneensä vain hyviä elokuvia, en tiedä mitä menivät katsomaan, mutta 2020 viimeksi se mistä mainitsivat nimeltä suomalaiselokuvan josta en ole ikinä kuullutkaan. Google ohjasi mut traileriin, mutta en saanut siitä mitään selvää, ihan kuin se olisi puhuttu roomalaiskatolisella latinalla ja kirjaimet jotain kreikan aakkosia... niin vanha paska. Mustavalkoelokuvat ehkä kalpenisi. 

Tein TikTokkeja ennen lähtöä ja mulla oli kauhea kriisi mitä puen päälleni. Toinen oli ihan jokapäiväisissä vetimissään keskellä päivää. "Mitkä meikit?" No joo, ei suomessa ole deittikulttuuria. Se ihme kyllä maksoi liput meille, nekin tarjouksessa eilen. Jos mä olen kitupiikki, niin en edes ole kovin hyvä siinä verrattuna niin moneen. Ruokajono ulottui nurkan taakse, ja moni viettää joulunsa yksin jne. Ehkä ne on niiden valintoja, ja kenenkään ei tarvitse uskoa joulupukkiin.

Kävin suihkussa, meen nukkumaan, huomenna viimeinen työkokeilun vuoroni ja sitten... ehkä ...viikonloppu... *ei ole mikään ennustaja*