ihmisoikeudet

Hysst...

 Kävin luovuttamassa verta. Konsultoivat lääkäriä jopa että voinko luovuttaa koska lääkkeet. Jotenkin parempi olo kun päässyt eroon verestä....

Translate

perjantai 2. syyskuuta 2022

Keittokomero tyhjästä täydempään

 Osaan taas soittaa puhelimella. Bestis oli tullut jostain elokuvista. Mä katsoin sen Menin. Äidiltä sain kyydin kauppaan ja takasin. Annoin mun loput langat, jos ne lähtisi systerille joskus, kun se tykkää neuloa. Se tekee arigurumeja simppelisti, samanlaisia kuin minä tein yhden "hamsterin" kerran vähän ruudunmuotoisia kulmaisia ja ne täyttää sitten jollain. Piti tehdä oikeastaan jälleen ruokapostaus.

 Vähän suunnitella mihin 100euroa riittää ostoksia. Tietty ostin jonkun tanttamallisen paidan jossa reikiä, huoh, että sen d-mitoituksenkin voi ottaa parikymppiä pois satasesta edes. 

Ostelin halvinta. Esimerkiksi penne pastaa voi keittää parina päivänä ja siiihen tomaattimurska kylkeen. Hernekeitto oli alle euron, muut säilykkeet ostaa nyt osa, jos joskus on kinkkua itsetehdyn pitsan päälle tai tonnikalaa johonkin kaipaa pienen tölkin. Tuli muuten mieleen, etten ostanut omenoita. Tartuin johonkin pussiin ulkomaista omenaa ja käteni tuli tahmeaksi joten laitoin ne takaisin.

Lähinnä hankin valkoista leipää, paahtoleipää kilon. Siihen kinkku, sekä gouda viipaleet kylkeen. Voi laittaa päälle myös papuja tomaattikastikkeessa, tai maapähkinävoita ja hilloa. Söin iltapalaksi valkohomejuustoa paketin, ettei jää jääkaappiin haisemaan. Hamsterille tungin runsaasti proteiinisalaattia. Kaksi kiloa puruja ei riitä kaiken purun vaihtoon. Sen lisäksi retiisiä hänelle hankin. Pitäisi ehkä laittaa jääkaappiin ettei mene huonoksi? Täksi illaksi myös sokeriton limsa. En viittisi, avata alkon kyykkyviiniäni Etelä-Afrikasta. 

Ostin yhden valmiin kanakeiton, nakkeja, jogurtteja, kananugetit, ja pakastelokero on täynnä. Siellä on niitä halpoja vaniljatuutteja, ne voisi ottaa pois laatikosta ja jemmata paremmin. Sitten yksi pakaste kasviskeitto, yrttivoipatonkeja, ranskikset, wokki vihanneksia. Vaikka en ostanutkaan kookoskermaa, mutta nuudeleita on vieläkin siitä laatikosta jonka äiti hankki. Wokkiöljy inkiväärillä pääsi loppuu, mutta rasvoja on vielä, ja ostin pienen voipaketin. Lidlin perunamuusijauheen joukkoon. Unohdin siis ainakin majoneesia ottaa. Aina kun jokin tuote käy mielessä, niin sitten olen hakemassa jo jotain muuta.. sitä paitsi Prisman alkupäässä ei ole ikinä mitään mitä tarvisi. Turhaa koriste-esineistöä, sesonkijuttua ja sitten pääset elektroniikkaan. Paperitarvikkeet, kukat, kortit päädyssä. Niin no hankin vähän dödöä, tiskiaineen, ja pesuainetta pyykeille. Siitä luki että riittäisi 14 pesuun, mutta vaikutti pieneltä. 

En ostanut karkkia, suklaata, juomia, sipsejä, pullaa tai sellaista välipalaa. Pyöreitä kaura näkkileipiä. Taidan vihata itseäni?

Toisaalta vessapaperia tuli hankittua 16 rullaa. Sitä pehmeää josta on kuulemma oikeasti pulakin kohta. Ja nenäliinoja matkaan laukkuun jos täytyy pyyhkiä hikeä otsalta. En viitsi käyttää kosteita liinoja, vaikka en tiedä kumpi tulisi sitten halvemmaksi siihen hommaan? Mun naama ei ole perse, siinä on jopa nenä. Ei sillä että vessapaperikaan olisi kosteaa, paitsi käytetty. Kummaa kyllä löydät nyt, jos metsään haluat mennä nyt...

Siispä, montako päivää olen nälkää näkemättä vajaalla sadalla eurolla. Korvaan jauhelihan soijarouheella, mutta ei aina pysty tehdä makaronisörsseliä sen kanssa eli nistipataa mutta vähän köyhempi versio edelleen vaikka laittaisi kananmunaa ja juustoakin vielä. Niin ja ostin kaksi litraa laktoositonta hylamaitoa koska maitojuomat ei ole hyviä, ne yhtä raikasta kuin vesi, mutta maitohuijaus. Ja toiseksi syynä että makeampaa. Saattaa tarvita jos leipoo. Mulla olisi vanhaksi menneitä mannasuurimoita vielä, jos huvittaisi taas raapia pohjaanpalaneet suklaapuurot kattilasta.

that's all folks