Odotuslistani

Hae tästä blogista

And there is myself also!

Tampere Guidebook Chapter 1: Introduction Welcome to Tampere, a vibrant city in Finland that offers a blend of rich history, stunning landsc...

Translate

tiistai 21. kesäkuuta 2022

Älkää täriskö pingviinit, ei se muna vielä halkea

 En tiedä mitä oikein odotin somen sisällöstä vaihteeksi. Päättömästi selailua vain.

 Eilen illalla kuuntelin äänikirjaa Lontoosta ja sen maahanmuuttajista eli niistä jotka kerjää kaduilla kun journalisti soluttautui joukkoon. Suomenkin mediassa sitä on yritetty nukkua Lontoon kaduilla, mutta poliisi on häätänyt paikoista joissa ei voi olla. Mietin sitä kun annoin punnan jollekulle joka luki kirjaa jossain rapussa, ja sitten en ollut ihan varma kerjäsikö se vai ei mutta kelpasi kuitenkin. Tai se kun silloinen alkoholisti ystäväni oksensi kokolattiamatolle hotellissa pohjoislontoossa ja pyysin consiergeä tuhoamaan sen ginipullon minkä olin ostanut miettimättä seuraamuksia kaverin olotilalle, tai kun pari kerjäläistä kysyi meiltä kun yritettiin kuvata itseämme punaisen puhelinboksin kanssa että löytyykö meiltä suihkut ja ruokapaikka. Kaverini sanoi niille että fuck off ja mä sanoin että meillä on hotelli... hänen mielestä englantilaiset oli törkeitä.

Muistoni Lontoosta on ihania ja ehkä vähän cringejä osa. Jokin siinä kaupungissa saa erehtyy luulee että kadut olisi päällystetty kullalla. Mutta siinä serpentiinijoessa on kyllä hyvänmakuisia ankeriaita kun ne hyytelöi. Kaikki maistuu paremmalta siellä ja ruoassa on enemmän makua, vaikkapa tavallisissa ranskiksissa. Brittisuklaissakin on enemmän sokeria.

Käynyt Madame Tussaudsissa liian monta kertaa. Muutenkin kierrokset siellä. Jonot. Maanalaiset, puistot, bussit, junat, nähtävyydet. Siellä riittäisi käveltävää etkä koskaan palaa samaan paikkaan tehneesi pienen turhan lenkin ympäriinsä.

Kew Gardenissa oli paljon mustia lintuja. Potter studiovierailulla paljon koululapsia. Kermakalja oli hyvää. Ei se sää oikeastaan edes ollut kovin mieto. Jouduin hankkii nahkatakin kun olin huonosti varautunut kesävaatteisiin. Tupakointi on kalliimpaa vielä. Sitä ei kannata lähteä Lontooseen jos ei ole pohjattomat taskut rahaa, tai pelokkaasti että joku ryöstäisi sut. Jos syö brittiaamiaisia ja intialaisia curryja paikallisista ruokapaikoista, niin ripulin saa.

Harmillista toki että tullit täytyy maksaa jos sieltä jotakin tilaa. Ja että pitää olla passi. Kun ei kuulu EU:seen enään.

Tällaisia asioita kuljetan takaraivossani kun sinne ei mahdu enää.