ihmisoikeudet

Hullu saa olla mutta ei tyhmä—muut lukutaitoiset

 Herännyt kahtena aamuna viideltä ja sitten kun saisi nukkua, niin herää nukuttuaan 2,5 tuntia. Nälissään kai ottamaan aamulääkkeet, käymään...

Translate

tiistai 9. helmikuuta 2021

Suomennos mun Snape videon tekstistä

Ihmiset rakastavat vihata Kalkarosta. Vihasin häntä kolmannessa kirjassa Azkabanin vanki. En ole vihannut kuvitteellista hahmoa niin paljon kuin vihasin häntä. Mutta katso, hän huutaa CAPS LOCKia käännöksessäni kirjan ja kohtelee epäoikeudenmukaisesti oppilaitaan, kun kyseessä on elämä. Hän on epäkunnioittava ja epäoikeudenmukainen, ja lukijan mielestä hän antaisi viattomalle miehelle kuolemaa pahemman kohtalon. Sirius ei ole viaton, mutta ajattelee, että Harry on kuin James. Se tappaa hänet. Miksi JKR tappaa hänet. Kaikki rakastavat Harryn isän Tylypahkan taikajengiä, mutta Harry ei tuntenut isäänsä. Kalkaroksen määrittelee hänen pakkomielteensä. Pakkomielle on synkkä voima. Naiset eivät ymmärrä miesten rakkautta. Se on pakkomielle, himo, vainoharhaisuutta, vahvaa. Kalkaros kuulee vahingossa ennustuksen, kertoo ystävälleen Voldemortille, kuka päättää tappaa Potter-perheen pojan. Hän olisi voinut mennä tappamaan Nevillen, koska molemmat syntyivät seitsemännen kuukauden kuollessa.

Kalkaros suojaa hyvää samalla kun hänellä on ongelmia ihmisiltä, jotka tekivät elämänsä Tylypahkassa helvetitiä. Hän päättää, ettei hän ole paha, ei aina, eikä välitä, jos ihmiset eivät tiedä sitä. Hänen illuusionsa siitä, että hän on luotettavasti paha ympärillään oleville puhdasverisille ihmisille, kun hän viettää salaa lapsuutensa jästisyntyisen noidan kanssa, jota hän rakastaa koko elämänsä ja kunnioittaa edelleen rakkautta ajatellessaan, aiheuttaneensa hänelle kuoleman.
Nöyryytys ja huono maine suosittujen turhien ja rohkelikko- puolueellisten, keskuudessa tekevät Kalkaroksen vihaiseksi, mutta hän ei koskaan käytä taitojaan ja taipunut raivonsa keksimiin loitsuihin James Potteria vastaan. Rakastan Kalkarosta, koska hän ei ollut Harryn isä. Hänen kaksoisagenttinsa elämä ja Dumbledoren avunpyyntö sen jälkeen, kun oletettavasti pelästyi mahdollisesti tummaksi velhoksi tulemisen seurauksista, auttavat Dumbledoren motiiveja kasvattaa lapsi kuolemaan kuin karitsa teurastettavaksi. Dumbledore voi olla rohkea, mutta kustannuksella vaatia paljon muilta.

Väärinymmärretty mies Kalkaros on ja lajitteluhattu teki toisen virheensä laittamalla Kalkaroksen Luihuiseen. Suunniteltu suuruudelle ja voimakkaalle, mutta sodassa kiinni siitä, onko suuruuttaa kykysi antaa jästien maailman hallita maagisen maailman sijasta ylitseen, mutta velhoja on vähemmän, eikä kirjailija kata kuinka paljon väestöstä on taikakykyisiä.

Rohkelikot ovat kuin salama. He iskevät tarpeeksi kitkaa ja löytävät sitten helpoimman tavan vapauttaa voimansa maahan tai mitä näkevät olevan heidän alapuolellaan. Harryn arpi on hänen isänsä kirous. James kertoi kaikille, jotka kuuntelivat miten Kalkaros ei ollut houkutteleva tai oli seksuaalisesti kelvoton, ja muuta helvettiä, jonka luulet ettei haluaisi ihmisten näkevän sinua kummajaisena. Missä on Kalkaros, siellä on monimutkaisia tunteita. Harry Potter kertoo elämästä ja kuolemasta, mutta myös puolueellisuudesta.

Lilyn rakkaus Jamesiin ei pelastanut Harrya. Lily teki valintansa, mutta uskon, että hän kyllästyi taisteluun ja luopui siitä, että James jahtasi häntä jatkuvasti. Juuttuu rakkaan lapsuudenystävän ja sen välillä, mitä nämä uudet ihmiset elämässään ja mihin elämä työnsi heitä kohti…

Kirjoittaessaan JKR oli pimeässä paikassa. Ei yksinhuoltajaäiti vaan hänen äitinsä kuoli ja Espanjassa poikaystävänsä löi häntä. Hänen päänsä hahmot olivat rumia eivätkä kauniita kuin näyttelijät, ja maine osoitti heidät maailman nähtäväksi…

Kukaan ei jäisi taistelemaan Voldemortia vastaan, jos Kalkaros ei olisi taistellut sisäisiä  demonejaan vastaan ja tehnyt asiat parhaimmaksi kykyjensä mukaan. Hänen kaunansa ja vihansa vakuuttivat kaikki. Ihmiset rakastavat inhota tai tykätä. Hänen tekonsa olivat monimutkaisia ja rohkeita Harrylle, kun hän sai selville TODEN TARINAN. Missä Harry menee, tarina näkyy Kalkaroksen teoissa ja sanoissa ja on puremassa raivoa vain olla olemassa maailmassa. Pakkomielle on Kalkaroksen luonteen "häiriö" ja se määrittelee koko elämänsä, mutta hän ei ole huono, vain utelias ja mies ja tekee virheitä. Paitsi hänen voimiensa hillitsemisessä niitä vastaan, jotka häntä sortavat. Ei käytä Sectumsempraa Jamesiin. Kalkaros ei ole ihanteellinen, mutta auttaa ja parantaa ja. Suojaa eikä aiheuta Potterille sitä vihaa, joka ilmeisesti syntyy siitä, että hänessä on osa Voldemortia. Mikä hän on ilman Voldemortia ja Kalkarosta. Hyvä puolustuksessa ja taistelussa taikuuden ja maineensa suhteen. Harry on röyhkeä poika ja Kalkaros on huonosti kohdeltu olento, jolla on todellista kipua, todellista vihausta ja todellista rakkautta. AINA. Tiedäthän, paitsi kun hän on lepakko.