ihmisoikeudet

Olettekohan vaan jonossa...

 Luin että kosteassa ilmastossa äänihuulet paremmin saisi äänteitä erottumaan. En tiedä paljoa tieteestä joka tutkii moisia värähtelyjä... m...

Translate

perjantai 6. marraskuuta 2020

bits and pieces or it did not happen

 Latasin Nextoryn uudelleen. Eri s.posti, ja s-pankin etukortti jolla ei pysty tekee verkko-ostoksia. En muista edes mikä pin koodi sillä olisi. Olen nyt kuitenkin lukenut Salajuoni: Kuinka Venäjä auttoi Trumpin Valkoiseen taloon kirjasta viidesosan. Pääsin juurikin siihen missä Trumppi twiittaa valeuutisista kun buzzfeed on julkaissut tuon salaisen raportin. "Päivänvalo on paras puhdistusaine." , ja vetyperoksidi on paras hammashoidon suoja koronaa vastaan.

Minua kiinnostaa. Mä olin ensimmäisiä jotka uskoi Venäjän hakkeroineen ne 2016 presidentinvaalit. Eikä tarvitsisi edes mennä niin kauas. Brexitit ja muut. kansaakiihottavat mainoskampanjat. Facebookin poliittiset mainoskampanjat. Trumpin ensimmäiset teot presidenttinä oli lakkauttaa kaikki Obaman aikaansaannokset. Ne sai mut halkoo hiuksia silloin. Ei sillä etteikö naisena muutenkin minua kuvottaisi Trumpin olemus ja naisviha, kaunaisuus ja miksi se ylipäätään lähti politiikkaan? Koska Obama saattoi sen naurunalaiseksi jossain kutsuilla. Ne loivat hirviön. Tarot korteissakin on se Torni kortti, ja se yleensä tuo hankaluuksia. Noidat instagramissa joku päivä yritti taikoa loitsuta Trumppia tekemästä harmia. Oranssi kynttilä ja sitoa se tornikortti esim. langalla ja sanoa jokin loitsu kollektiivisesti.

Demokraattien aasi. Vähän kuin mun 32-vuotias lelu ja maskotti, jonka sain ja nimesin Koilaksi, sitten kun pystyin puhumaan. Uskon tieteeseen, ilmastonmuutokseen, ja muutenkin luonnonlakeihin että voimakkain selviää. Testasin joskus kauan sitten miten mun poliittinen kanta? No sillä asteikolla se oli samaa Gandhin kanssa. Mulle oli uutinen, että se on jokin ääripää. Mä olen koko lapsuuteni lukenut Tieteen Kuvalehteä. Oletin että olisin imenyt sieltä jotain arvoja, kun yhteiskuntaopit on olleet hylättyjä. Maaliskuussa laitoin erääntyneen, siivous -pölyä varten ostetun, maskin mennessäni ulos, ja näin toisenkin jolla oli jo "fuck korona" kangasmaski. Silloin jo seurailin YouTubesta Wuhanista, miten lääkäreiden neuvoja desinfioinnista ja maskin käytöstä oltiin kielletty levittämästä, sittemmin anteeksipyydetty. Tietenkään testauskapasiteetit ja muut ei olleet silloin ajan tasalla. Ihmiset huoletta käytti vapauksiaan ulkomailla lennellä ja matkustella jne piittaamatta karanteeneista Suomessakin.

Journalismin sanakirjan välistä löysin 20 euron setelin Ylöjärvellä kerran. Käytin sen jätskiin ja Tammerfesteille joista tosin lähdin pois ajoissa kun alkoivat soittaa Psychosis kappaleensa. Hukkasin askin röökiä ja tilasin vahingossa jonkun salmiakkishotin. Hyi. Läpsyttelin mun flipflopeilla ja tajusin etten nauttinut niiden musiikista vaan se oli sitä karseeta paskaa ja älämömpölöä mitä ennenkin pakkokuullut radio novalta. Ei ei ei, mieluummin sit vaikka pakkopaitaan pukeutuisi. Psykiatrien väitteet, että kai sä tiedät ettei se ole niiden vika että mulla on tällainen diagnoosi. No en!

Enivei... en tiiä jaksaako lukea loppuja 400 sivua. Mieluummin jotain kevyttä.

Söin puuroa mustikoilla. Tein perunamuusijauheesta ja soijarouheesta sörsselin, kermaa ja mausteita. Sattuu pimppernikkeliin jälleenstaas. En laske päiviä jouluun mutta ehkä siihen kohdun seinämien mikroaallotus operaatioon. Kuka haluaa pikku-kajsoja tähän maailmaan en minä ainakaan.

Neurologia, matikka, fysiikka, filosofia, siinähän sitä on jo kohta eri ilmansuuntiin lemppari tiedeaineita.

En edes paljoa tuskaile. Tai muista mitä olen tällä viikolla kirjoittanut. Tyytyväinen maailmanmenoon, olenko, niinhän sitähän voisi luulla. Lasketaan kaikki äänet. Ei mun ääntä. En ole ikinä äänestänyt. Syrjäytynyt viestini voisi olla että kukkien haju jää kädelle leijailemaan, joka niitä antaa.