ihmisoikeudet

Uuvun jo uneksimisesta

Liian pieni tarve  Mulla on huono kunto. Ei tule lähdettyä kävelylle. Rakennuksessa on ilmainen sali ja itselläni kuntopyörä ja painot. Mull...

Translate

tiistai 14. heinäkuuta 2020

Kingdom for if I can

Mikähän minua noin väsytti kun otin viiden tunnin päiväunet sohvalla. Eilen olin tosi aktiivinen kyllä siivouksessa ja asioiden aikaansaannissa. Virkkasin aamulla tänään toisen hiusdonitsin tunnissa kun katsoin samalla instagram liveä toiselta puolelta maapalloa missä kello oli 11 illalla.
Yölläkin nukuin melkein 8 tuntia. Outoa.
Näin unia lähinnä hylkäämisestä ja tahallisesta kiusaamisesta ja henkisestä uhkailusta. Eksäni oli asialla. Heitti mut autolla jonnekin kauas Tampereesta ja kävelin bussiasemalle ja ne epäili että olin aineissa kun silmät oli niin punaiset itkemisestä ja niiden piti pitää kokous voiko mua päästää bussiin, että pääsisin Tampereelle takaisin. Näin jonkun julkkiksen odottavan henkivartioitaan siinä aulassa. Yritin soittaa sukulaiselle että saisin rahaa lippuun kun mulla oli vaan kymppi. Lopulta se väki suostui mun puolelle ja ehdotettiin uusia miesystäviä ja niiden saunaseuraa mutta pysyin tiukkana etten ketään Tampereen ulkopuolelta ala seurustella.

Aamupaino oli 125,6. Se on pari kiloa vähemmän kuin muut painot aiemmin. Tein tänään jotain tonnikala-majoneesi-riisi-hernemaissipaprika-soijakastike sörsseliä lounaaksi ja sitä on vielä jäljellä Sitten tein sitruunakiisselinkin.

Löysin yläasteen ensimmäisen kotitalous vihkon josssa oli kotitehtäviä siivota joko vessa tai pestä ikkunat ja tehdä ruokaa kotona... muistin että olin tehnyt pelkkää sitruunakiisseliä useamman kerran mutta ehkä kumittanut ne kaikki ja keksinyt muuta sinne, kuten munkkeja, listan häntäpäässä ja ekstrana oli suklaapuuro jota kukaan ei ollut suostunut syömään. Mulla oli peruskoulussa kotsa 9 ennen kuin muutin Isojoelle ja se akka antoi jonkun 7... sen kanssa tosin olla Kreikan saarillakin, kuunnella sen selitystä miten ennen vanhaan kun osti litran vanilja jäätelöä niin se jaettiin 8 sisaruksen kesken eikä vedetty kerralla. Kaipa se ajatteli mun kiloista että vedin jotain jäätelöä? Ja muutenkin. Mun keskiarvo laski sen yli kaksi numeroa.

Sellaisia vanhoja dokumenttejä ja sen lisäksi monta vihkoa täynnä runoja ym oivalluksia tai kropan mittoja sekä kuva-albumeita ja luokkakuvia... mitä niillä tekee, häh. Kirjeistä ja palautuneista swapeista ja dvd ja cd puhumattakaan... joskus vaihdettu atc kortteja ja harrastettu postcrossingia (tänään 15 vuotta täyttänyt palvelu!) eli ulkomaisia postikortteja kansiossa. Kansioita oli jotain 5 paikkeilla vaan onneksi tyhjiä.

Vapotusnesteet on melkein loppu mutta jatkaa sit nikotiinipurkalla. Parveke melko siisti. Kumma että jaksanut sitä niin pitkään likaisena tummanharmaasta tuhkasta.

Öö, piti lukea kirjaa ja se oli puolet mun tavoitteista tänään. Ainakin sain vaatteet päälle ja tehtyä ruokaa. Sain äidiltä whatsappia vaikka aivot kieltäytyykin prosessoimasta sen viestistä suurinta osaa. "hoitaa äitinsä kelakortti asioita nokialle"? Samalla tavata ihmisiä, niin no ilmeisesti ei mua. "kolmen viikon loma" Sain kuvankin eilen jostain pikkuveljestä armeijan leivissä. En tunne niitä kuten eräs sukulainen huomautti. "Et sä niitä sitten tunne." Kun en ole nähnyt pikkusiskoa kuin kerran skypellä sen jälkeen kun se oli vauva... mitäs kyseli.

Piti ehkä soittaa tonne yhdelle velkojalle ja ilmoittaa koska maksaisin tollaisen sadan viidenkympin maksusuunnitelmassa jääneen erän hoidettua mutta veronpalautuksista se ehkä menisi jos jää siitä mitään. Hyvä kun on varaa ostaa euron margariini ja 50snt paahtoleipä. Lähikaupasta varmaan hakea tomaattikastiketta että saa tehtyä lisää soijarouhe kastiketta vaikka olen niin kyllästynyt siihen!! Se nyt vaan on melko riittoisaa ja halpa tehtävä kun muutama sipulikin tossa kummittelee. Kohta syönyt kaiken muun kotivaran.

Eiköhän tässä vielä eletä pari päivää ja sitten täytyy jo olla kahvidieetillä. Vähän kuin siinä elokuvassa jonka katsoin tänään. Tom Hanks keskellä valtamerta seisoen kantapäät veressä kapteenina kannella, ja joka kerta kun pitäisi syödä jotain ja kokkikin kuolee, niin uusi U-sukellusvene hyökkää. Se oli varsin totinen elokuva.

Paitsi niin no katsokaa itse. En ulisemaan ala teidän aaltopituuksiin.