ihmisoikeudet

Uuvun jo uneksimisesta

Liian pieni tarve  Mulla on huono kunto. Ei tule lähdettyä kävelylle. Rakennuksessa on ilmainen sali ja itselläni kuntopyörä ja painot. Mull...

Translate

sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

Ou eli ranskaksi joko

 Olipas jotain hyötyä kolonialismista ja imperialismista ja yhteiskunnan holhonnasta. Englantia on niin kiva puhua kun sitä osasi niin moni. Laajalle levinnyt kieli. Globaali suorastaan. Joulupukki, hyvää päivää, kirja, kiitos ja niin edelleen oli toki suosittuja sanoja opetella suomea sen verran että tekee vaikutuksen amerikkalaisittain toisiin. Koska onhan se nyt kansallisylpeyttä hipovaa jos joku osaa sun kieltä.
No mutta joo. Viikonloppuinen sadan bookcrossaajan miitti päättyi tänään. Huipentui kansainväliseen bookcrossing päivään, kun perustettu 21.4. tuo sivusto? Saatiin mustaamakkaraa ja leipäjuustoa lakkahillolla ja karkkeja vaikka mitä ja loputon määrä kahvia teetä mehua... jotkut maistoi mämmiä, eilen oli karjalanpiirakoita ja munavoita. Siispä perinteisiä ruokia saatu turisteiden napaan. Emme kuulemma syö poroja, mutta se oli pukin mielipide...
Otin 1. ja 2. päivänä kaksi kirjaa ja tänään 10 joten yht.14 kirjaa ynnä kaikkea muuta oheissälää. Voitin Saksasta ja Iso-Britanniasta tuodut arvontapalkinnot. Ostin 10 arpalippua ja sijoittelin niitä muutamiin palkintoihin. Viisi lippua kahdella eurolla. Tiesin että voittaisin jotain. Enkä olisi enempää jaksanut kantaakaan. Tilastollisesti pakko voittaakin jotain. Mieluisia palkintoja tuli!
Huomen aamusta vieraani lähtee Helsinkiin ilmeisesti loppuajaksi Suomen vierailustaan kunnes palaa meritse Berliiniin. Tervemenoa. Oltin kaksi melko erilaista tyyppiä etten sano. Hän käy aamulla suihkussa ja minä illalla. Hän oli melkein viiskymppinen herrasmies ja minä aikuinen naisihminen. Kutsuttiin eilen airbnb huoneeseen näköalalla satamaan, mutta ei oltu kauan. Hän olikin väsynyt ja ehdittiin keskiyöksi kotiin. Join siellä kirsikkaviinaa ja kuusenneulasille maistuvaa giniä sekä oluita. Olivat raskaita kanniskeltavia.
 Mulla on ollut pieniä vaivoja selässä ja jaloissa kun kävellyt normaalia enemmän. Apteekista löysin poretabletteja irrottamaan limaa. Välillä yskitti kovasti. Mulla on jäljellä käteistä kymppi ja tilillä reilu euro mutta takuueläke pitäisi saada kai huomenna. Maksoin sushibuffettini lauantaina ja mainitsinko, että olen todennäköisesti lihonut pari kiloa? Aerobisella liikunnalla on anorektinen vaikutus että siis nostaa ruokahalua
Tein mä toisaalta sen omenapiirakan. Vedin maissinaksuja iltapalaksi ja levyn suklaata. Alkoholi. Kahvipöydältä napostelu ja makeiset. Sima ja sipsejä eilisillasta.
Enkä mennyt hyppii letkajenkkaa. Mulla on jenkkakahvat omasta takaa tai ainakin alkaa sellaiset löytyä... Odottelen kuvaa koko ryhmästä. Sen otti erikoisvieras. Mehän siis oltiin Tampereen Seurakunnan tiloissa. Siellä oli iso risti seinässä ja virsikirjoja. Asteli tuolien välistä kuin alttarille keskikäytävää.
  • Venue 4/5
  • Food 3/5
  • Socializing 4/5
  • Entertainment 5/5
  • Organizers 5/5
Menisinkö uudestaan jos järjestäisivät ulkomailla? Ehkä jos saisin vuodessa säästettyä rahaa matkaan.