ihmisoikeudet

Ken lampeen kurkistaa, se kuvajaiseensa rakastuu tai ainakin Narkissoksella näin

Eskaloitui. Olen froggy lover

Translate

torstai 21. maaliskuuta 2024

Livejournal "chattipalstalta" heinäk.2009 sepitetty alkuperäinen subjektiivinen kertomus neg.oireistani eli palturi

 Potilas tuli hoitoon psykiatri k.v. m1-läh. ja tark.jaks. päätteeksi teht. pidättävä hoitopäätös. aiempaa psyk. sair. hoitoa tai avohoitoa pot. ei ole.
Hoidon toim. köyn. poliisin aloitteesta, kun netistä löytyisi erilaisilta chattipalstoilta potilaan hyvin sekavia, psykoottisia kijroituksia ja myös suoria tappouhkauksia erään suom. bändin jäsentä kohtaan. alkuvaiheessa potilas oli hyvin niukkasanainen ja kontaktin saaminen vaikeaa. (vittu mulla oli lunssa kun vilustuin edellispäivänä.) tark. aikana potilas kertoi merkityselämyksistä liit. bändin mus, heidän levyjensä mainoksiin ja levyjen kansiin (kun omat kuvani sattui olemaan ensin). samoin potilas kertoi ostoskeskuksessa kuullensa tuntemattoman naisen kehottaneen potilasta tappamaan itsensä.
Potilas on vanhempiensa ainoa lapsi. vanhemmat eronneet potilaan ollessa n.1--vuotias ja eron jälk. pot. jäi äidin kanssa asumaan. äidin uuden perheen kanssa asunut aina 2008 saakka, viimeksi isojoella ja kesällä 2008 muutti ylöjhärvelle asumaan yhdessä isän vanhemp. kanssa. potilaan asuminen äidin luona kuvautu potilaan kertomuksissa vaikeana aikana, potilas kertoo omista kokemuksistaan negatiivissävyitteisesti ja mukna myös väkivallan ja henkisen väkivallan kuvauksia. Isovanhempien luo muutettuaan isovanhempien kuvaamana pot. viettänyt hyvin eristäytynyttä elämää (vittu mulla on yli kaksisataa samanikäistä ystävää eikä ne tajua vanhukset monimutk. liikennetilanteita), omassa huoneessa pääsääntöisesti tietokoneella. Potilaan omasta mielestä elänyt tavallista nuoren naisen elämää ja kavereitakin tavannut. Edelleen isän ja isovanhempien käsityksen mukaan potilaalta puuttuu paljon arjen taitoja, tästäkin potilas itse eri mieltä.
Potilas on suorittanut lukion, ylioppilaskirjoituksissa toistuvasti reputtanut äidinkielen kokeessa. Vaihto-oppilaana lukioaikana vuoden ja potilaan isän mielestä vaihto-oppilas vuoden jälk. potilaan olemus ja käyttäytyminen muuttui (laihduin normaalipainoon...joka Suomessa ei kestänyt.)
Aivojen CT-tutkimus normaali (kadotin hiuspinnit TAYS:n). Psykologin tutkimuksissa potilas oli vetäytyvä ja vaisu, hieman pysähtyneen oloinen (vitun lääkket jäykisti varmasti ja kuudelta herääminen, no ei kai), hieman pysähtyneen oloinen (pyysin tästä kopion, mutta eivät antaneet taas). Myös psykologin tutkimuksessa elämänhistoria kuvautunut epäyhtenäisenä (kuvitteli minun asuneen minut pahoinpidelleen tädin luona, hammashuollosta minä todisteeni sain häntä vastaan). Tiedon käsittelytoiminnoissa on psykiatriseen taudin kuvaan viittaavaa hidastuneisuutta, lievää perseverointia sekä vaikeutta ottaa tilanteen vaatimukset huomioon. kognit. primaarikapasiteetti on noudatellut hyvää keskitasoa. suoritustehon heikkous ennakoi odotettavissa olevaa, nykyistä tuntuvampaa tasonlaskua (mitä vittua??) projektiivisessa tuotoksessa psykologi kiinnittää huomiota tunnevivahteiden niukkuuteen ja sisäiseen hajanaisuuteen. Potilas ei itse tunnista reaaliteettitestauksensa horjuvuutta.
Käytettävissä olevat tiedot potilaan elämänkulusta, osastolla tehdyt havainnot ja psykologin tuntemukset kaikki viittaavat siihen, että potilaalla on ollut veikea-asteisia mielenterveyden häiriöitä jo pitkään ennen sairaalahoidon alkua, kuukausia mahdollisesti jopa vuosia.
Alkuvaih. oli käyt. suun kautta otettava psykoosilääkitys (...), ja lääkkeen käyttöä täytyi kovasti valvoa ja heräsi huoli, että lääkkeen käyttö loppuu heti sairaalahoidon päättyessä, mikä puolestaan johtaisi nopeasti uuteen sairaalahoitoon ja edelleen tilanteen vaikeutumiseen. Pot. aloitettiin (...) -lääkitys 1.6.2009 ja annos tällä hetkellä (...). Sairaalahoidon päättyessä saanut yht. 3 injektiota. rinnalla saanut vielä (...) ja annetaan mukaan (..) ja sen jälkeen peroraalinen (...) voidaan lopettaa.
24.6.2009 pidettiin hoitoneuvottelu, johon osallistuivat potilas, hänen isänsä ja isoäitinsä, avohoidon psyk. kv, Sinisestä talosta kaksi edustajaa, kotityöryhmästä psyk. mj ja osastolta hoit. tk, sos.työntek. tp ja osastonlääk. sl. sovittiin potilaan siirtämisestä kuntoutuskoti sl 1.7.09 ja kotikunnasta maksusitoumus myös tamp. kotityöryhm:lle avohoiudon vastuusta. hoitoneuvottelussa tuotiin selkeästi esille, että jos potilas lääkeinjektiotioista kieltäytyy, on tarpeen hyvin nopeasti tehostaa hoitoa uudella sairaalahoitojaksolla. vasta aivan hoidon loppupäivinä potilas alkanut hieman pohtia omaa diagnoosiaan (no onhan siitä musiikkikappale, tai siis: mitä vittua aijaa?) ja luonnollisesti suree sairastumistaan (itkin ja sanoin ettei ole mukavaa, mutta yksin ja köhin ja itkin lääkityksestäkin heti hoidon alussa täysin järkyttyneenä mitä tapahtuu, jonka jälkeen tein mitä sairaslomalla satoja sivuja päiväkirjaa, lapasia kuusi jossa menee 24h). Potilas tarvitsee vielä paljon apua ja tukea tämän diagnoosin käsittelyssä ja sen merkityksen miettimisessä (kirjoitan ylös, koska vähän kuin miksi vitussa saan äidiltäni itsemurhaviestin keskiyöllä kuukautta ennen sairaalaan menoa. Merkitys on ollut sitä että äidinäiti on sairas ja kukaan ei jaksa kuunnella hänen selitystään). Koko hoidon ajan potilaalle on korostettu, että säännöllisellä lääkityksellä, hoidolla ja kuntoutuksella tilanne voidaan muuttaa oleellisesti paremmaksi ja tähtäimessä oma, itsenäinen asuminen ja opintojen aloittaminen (valintakokeet jotka meni ohi pääsin sisälle melkein lähtöpistetasolta).
sos tt tp yht.vet:
Tavattu hoidon aikana. Kys. siis naimaton 20-v ylöjärveläinen, joka asui noin vuoden ennen sairaalahoitoa isovanhempiensa (isän vanhemmat) luona. Plaan vanhemmat ovat eroonneet plaan ollessa pieni ja plas asui äitinsä luona, kunnes muutti kesällä 2008 isovanh. luo. Yvi asuva isä on plaan enenevissä määrin (ei ikinä) mukana sairaalahoidon aikana. Hoidon aikana tavattu isovanhempia ja isää. Äiti asuu edelleen Isojoella (kirjoitti kolme tuntia puolustaen minua, elämäntarinaani ja persoonaa.)
Hoidon aikana esille tuli plaan arjen taitojen puute. Itsenäistymisen ja kuntoutumisen näkökulmasta pohdittin kunttoutuskotiasumisen vaihtoehtoa sairaalahoidon jälk. Plaan kanssa käyt. tutustumassa Nokialla Ykköskotien Ilonakotiin (missä täti asuu liian lähellä) ja Tampereella Sopimusvuoren kuntoutuskoti sl, jonka plas val. kunt.kot. oltu maksusit.as. yht. yvi tk op sekä hoitneuv. asiasta keskusteltu mtt-lri kv kanssa.
Plas on suorittanut peruskoulun ja lukion oppimäärän, mutta yo-kirjoitusten keroo jääneen kiinni äidinkielen kokeesta. Ei ammattitutkintoa vielä. Plas oli ennen sairaalahoitoa työttömänä työnhakija ja työkokeilussa muutaman viikon tuloa Työ- ja käsityökesk.
Sairaalahoidon aikana laitettiin vireille (....) Informoitu plasta kuntoutustuen (...) lisäksi olaalle on haettu lääk. erityiskorvattavuus toistaiseksi (112). ...vammaistukihakemus... sovittu, että asumistuki laitetaan vireille sieltä. Hoidon aikana myös (...) laskelma jäi ylijäämäiseksi ja (...)