Odotuslistani

Hae tästä blogista

https://www.episodi.fi/uutiset/jenna-ortega-suutelee-naista-suomen-kielen-tahtiin-uudessa-elokuvassa-episodi-selvitti-mista-on-kyse/ Aloin y...

Translate

keskiviikko 17. tammikuuta 2024

Ajatukseni hävisi jo shakinpeluuseen miten rankaista aggressiivista kuningatarta

 Aamulla soitetiin Kelasta ja lohduttivat, että kuussa menee alle kuusi euroa asumistuesta pois mun palkan vuoksi ja voin jatkossakin ottaa vastaan jos kutsu käy? Joopajoo. Se on sitä penninpyörittelyä. Lisää tuota ja tuosta pois.

Olin "ystävieni" kanssa kirjamiitissä. Tai ainakaan en ole niin kasvosokea mitä luulin. Näin yhden shakinpelaajankin. Menin sen ohi ja sanoin "Moi *etunimi*!" Se kysyi vointeja ja mainitsin että pelasin viime viikolla shakkia ensimmäistä kertaa ketään vastaan. Hän on estänyt mut facebookissa ja mun numeron joskus kauan sitten, mutta vaihdettin kuulumisia siinä kahviossa. Sitä kiinnosti olenko naimisissa tai onko mulla lapsia tai jotain... hän on vähän erikoinen. Suu liikkuu ihan kuin hän puhuisi itsekseen eikä sillä ollut joskus vyötä niin näytti vähän nololta housut roikkua just ja just säädyllisesti. Saatoin vaikeuttaa sen elämää joskus kun hymähdin kun joku meni sen ohi ja sen jälkeen tämä sama hymähtää aina jos näkevät toisensa kaupungilla joku tumma ähläminainen kehehe tai, en ole ihan varma oliko siinä edes mitään rasistista sanottu...

Kun tulin kotiin
  •  äänestämästä 
  • kirjastosta 
  • kahviosta 
  • Taco Bellistä, 
  • lähikaupassani 

oli jotain mustalaisia kähveltää jotakin leivonnaishyllyn tuotteita mutta ne jäi kiinni ja käskettiin poistua tai se soittaa poliisit.

Lainasin yhden käsikonsolipelin lastenosastolta pääkirjastosta ja se lähti tossa käyntiin. Kivat japanimusat, tosi nostalgista, mutta sitten mulla on myös tv sovellus auki ja sieltä tulee jotain läskien laihdutusleikkausohjelmia.

Enimmäkseen jutusteltiin kirjoista. Siellä oli lisäkseni neljä. Yksi vaikutti siltä, että se olisi yläastelainen mutta lukisi kirjoja lapsilleen iltasaduksi. Yksi vaikutti olevan larppaaja ja sellainen pakkosuorittaja lukemisten suhteen. Yksi tietää kirjojen rahallisesta arvosta kirppareilla ja mitä tietosanakirjasarjoja kannattaa polttaa eikä viedä lahjoituksiin. Se mainitsi lautapelit myös ja itsetekemä koru kaulassa. Se järjestäjä on näitä edellisiä myös harrastellut. Hän oli minusta oikealla. Toi lasin vettä kun pyysin. Vampyyrit ja naisten kevyt lukeminen tuli ehkä aluksi esille eli Twilightit ja 50 Shadesit. Beatlesien ja musiikkimaailman  kautta nauratti että ehkä joskus tosi äijät lukee Twilightit. Keskivaiheella puhuttiin taas järkäleistä. Dostojevski, Moby Dick, Don Quijote, Taru Sormusten Herrasta ja muuta mitä ei yli 28 vuotta täyttänyt enää saa luettua loppuun järkäleitä. Välillä tentattiin Googlesta maailman yleisimmät sukunimet. Chongit ja Ngyenit, miten ne sanotaan. Siihen oli aasinsiltana jokin Dr.Who sukunimi joka meni ihan ohi. Varmaan se uusin mustaihoinen lääkäri josta en tiedä mitään kuten en sitäkään seurannut kun Tohtori oli nainen. Lemppari tohtorini sai vihat päälleen.

Lopuksi alkoi sammua välkkyy ne pöydän LED kynttilät. Heiluttivat mulle ja sanoin jotain valomerkistä. Olin mä pukenut jo siinä vaiheessa ja vilkuillut koska menee ratikoita.

Yksi kaveri pelasi kuulemma Hogwarts Legacyn läpi minkä se oli kirjastosta pleikkarille lainannut. Vieläkin olen 16 tasolla ja voin joko pelata eteenpäin tai uneksia että ne haluamani kohdat sieltä alkaa tulee. Esim eli taikaotusten kaappaus, myynti ja jalostus, sekä lentely eläimen selässä kun mulla on jo luuta ja sitten kuulemma on tosi ärsyttävä tehtävä omistaa oma kauppa siinä pelissä.

Kaikki perustuu tappeluihin vänähkö joku random miittailu nelikymppisiä naisia nörtteilee kirjallisuudesta, kirjojen keräilystä, vaihtelusta, editoimisesta ja kustantamisesta ajan mittaan ja sen sellaista mitä sattuu löytyä deksteriteettiä yhä sormissa käännellä hauraita sivuja jos nyt ei ole hyvää makua äänikirjoihin tai tarvi neuvoa ketä historiallista roolihahmoa pelailla helvetti larppauksessa.

En oikaissut sitä näkemystä että egyptiläisen Kleopatran roolipelaus olisi "kulttuurillista omimista" tai mitä cultural appropriation onkaan suomeksi. Mustat ei halua että Kleopatra esitetään heikäläisenä, eikä se välttisi edes ollut oikeasti mustaihoinen tms. vaan hänessä oli kaikenlaista rahvasta ja oliivinruskeaa ihoa kuvattuna.

Lyhyestä virsi kaunis. Kyllä kahvikulttuuri on parempi kuin silloin kun juotiin janojuomaksi alkoholia.... hassua brittien teenjuonti. Mun perheeseen on ilmestynyt pari teenjuojaa. Eikä ne edes ole oikeasti teefiilejä, koska ne juo pussiteetä ja jotain mustaa teetä ja jos mainitsee että irtoteessä ei olisi esansseja vaan niitä oikeita kukkasia ja makuja niin heti inttää vastaan sattumista ja palasista, ettei jogurtissakaan saa olla hirvittäviä marjanpaloja vaan pitää olla sileää.

Joo. Silkkiä kertakaikkiaan. Söisi viiliä sitten sekä piimähän se parasta jogurttia on. Mieluummin juon mintunlehdistä tai kamomillankukista tislatun teen, tai vaikka kookosta palasia IRTOTEESSÄ. Eihän se siinä vedessä kellukaan, hyvänen aika. Teollinen moska ei ole sama kuin luomu jossain tapauksissa. Toisaalta jäi epäselväksi mikä ero oli blomsterhonungin ja blomhonungin eli kukkaishunajan ja kukkivan hunajan välinen ero, muttei sukunimeni kuulemma merkitsekään mitään enivei... tämä postaus?

Ö-mappiin kansioon pönder bainder sitomis- "there's no underwear in space" Kääk! 42 elämäntarkoitus kunnes valot poikki, musa loppu, yleisö tajuttomana vihdoistaviimein käsityskyvyn rajat hälventyy kuin Chewbaccan erikoisefekti maskin takana onnistuttu silmiä peittoon epätarkkuuksia olevinaan huomaamatta miten hutiloiden nykyään kaikki vain... vajoaa merkityksettömyyteen? Uusi peli Digimonia. En jaksa miettiä nörttiyden Venn diagrammia. nerd, geek, dork

Muistini on hyvä. Ja periaatteessa kaikki kanssakäyminen on yksinkertaista ihmisten välillä. Naiset on siinä parempia koska muisti ja jankutus ja nalkutus kannattaa. Ketään ei tehdä naurunalaiseksi, kaikkien ajatukset on valideja. Nyökyttelee, ei ole muita parempi, ei katso liian tunkevasti silmiin, hengittää, tekee ihmisjuttuja, miettii ja jos puhuttiin Cats musikaalista niin ihan sama haluisiko porukka mennä katsomaan syksyllä näytelmää haltijoista ja sormuksen matkasta tulivuoreen, kun itselläkään ei oikeastaan ole lippuun varaa koska töissäkäyminen on se mikä on kannustinloukku ja täysin sesonkien varassa...