ihmisoikeudet

Satiiri ja sen sulkijalihas, ei ihan loppuunjauhettu aihekaan

 Ahdistuminen ei pue minua. Tilaamani makeiset ja jotain mausteita ja herneitä nekkuun tuli kotiin paketti. Laitoin niihin reilun 60e. Söin ...

Translate

torstai 16. marraskuuta 2023

Jaa mää vai?

 Kävin eilen ottamassa influenssa sekä koronarokotteen. Kävin samalla ärrältä hakemassa paketin sukkia. Sitten kotiinkuljetus toi pelituolin ja switchille Hogwarts Legacyn. Kasasin sitä pelituolia tunnin. Pelasin lopun aikaa peliäni alkuun, ja sain kuin sainkin jonkun ruuvailee sitä mulle kasaan. Menin vähän ennen puoltayötä nukkumaan, joten olin melko väsy tänään. Tai siis nukuin koko päivän. En tosin ollut syönyt mitään tänään ja kello tulee neljä. Otin sitten omenasosetta 720g  purkin ja aloin ryystää sitä pillillä, mutta ei mulla kyllä nälkä ole. Olen lihonut muutenkin takaisin 120:een kilon paikkeille sieltä 117-118 kiloa kohdalta syöden vain joulusuklaita.

En ole siis tänään istunut koko tuolille vielä. Pitäisi kärrätä se tähän tietokoneen eteen. Vaihtaa tämä yhdeksänvuotias tuoli johonkin muualle. Ja siinä pelissä mulla oli esiasetuksena jokin Korpinkynsi, niin että en halua edes pelata sitä enää. Mä olen luihuinen...

Huomenna olis ne käsityömessut. Raha on todella tiukalla, enkä tiedä jaksaisinko lähteä sinne seikkailee. Vaikutti aluksi hyvältä idealta. Sopimusvuoren ja Tredun pisteillä oli jotain donitsin ja korujen näperrystä ilmaiseksi mikä vaikutti silleen äkkiseltään ilmaiselta huvitukselta. Käytin silti lippuun parikymppiä, ja siihen bussit ja ruokaileminen mahdollisesti messualueella ja kaikki kävely. Olisin voinut ottaa mukaan tuon mun uuden kutomisprojektin. En sitten tiedä. Ensi viikolla pitäisi nähdä kavereita, käydä elokuvissa, ja käydä lääkärissä hakemassa taas lausuntoa. Miten riittää rahat, tuskin riittävät.

Jääkaappi on ihan tyhjä, pelkät kastikkeet ja voi. Mulla on enää pakastimessa marjoja, ja jotain säilykkeitä kuivamuonaa. Noh, ehkä mulla on piparitaikinaa ja yksi patonki lämmittää keiton kanssa, ja pieni siivu wanhanajan vaniljaa, ja ehkä sinne ois uponnut pieni määrä ranuja pakastimeen, wok vihanneksista en tiedä onko jäljellä mutta niihin on kookoskerma ja nuudelia vielä. Maitoa on yksi purkki jos teen kuitumuroja. Tummaa kaakaojauhetta on, pari graham paahtoleipää, pikakaurapuuroa, popkornia ja muusijauhetta. Jos keittäisin makaronia ja veteen lihaliemikuution, voisin heittää siihen purkin tonnikalaa ja majoneesia. Persikkaa on säilykettä yksi purkki, mansikkahilloa avaamaton ja jauhoja puolikas kilo korkeintaan.

Monenkohan päivän ruoat siitäkin sitten puristaisi, kysynpähän vaan. Lihaa ei taida olla minkäänmoista. Edes tofua. Mantelimaitoa voisin tehdä tehosekoittimella muutamasta pähkinästä. Enpä tee. Teetä on kyllä ja hunajaa. Kahviin kasvisrasvajauhetta maidon sijaan, sokeripussi avattu. Jos sattuisi jaksaa koskaan keitellä moista halpiskahvia. Pöydällä olisi enkelisuklaapatukka viimeinen. En vetänyt sitä aamupalaksi vielä.

Aika köyhää verrattuna toisten ruokiin. Ei sillä että nauttisin syömisestä ja ruoka on melko tylsä aihe. Mutta sen siitä saa kun ei suunnittele mitä pistää suuhunsa. Kun syö vain sitä mikä tuntuu parhaalta siinä hetkessä ja nirsoilee terveellisestä.

En tajua miksi mun salarakas kaipailee takaisin Suomeen minun takiani. Se laittoi eilen kuvia jonkun ostoskassista missä luki I Wish I Was in Finland tai jotain sekä ketsupista mikä oli läpinäkyvää. Ja näköjään herännyt ja laittaa viestiä taas Snapchatissa. Ihan kuin odotinkin jo tässä pikkuhiljaa iltapainotteisesti.