kiinnostaa

Translate

Lukijat

sunnuntai 10. tammikuuta 2021

Jos kukaan ei olisi trolli ja kaikki olisi avoimia ja asioita ei irrotettaisi asiayhteyksistä ja muuta haihattelua

 Lukukokemuksia?

Yksi laulu kuvaa hyvin, nimittäin hiiala hiiala hei..

20 sivua täältä, 30 tuolta, 80 sivua silmäillen helppolukuista fantasiaa josta en ole varma olenko ennen lukenut sen tai aloittanut mutta löydän sen välistä hienon kirjanmerkin. Kuuntelen samalla naiskoomikon kirjaa ellibs kirjastosta ja naurahdan sanalle reisirako. Kuuntelin lemmikkipodcastiakin.

Tuskin luen tuota hyllynlämmittäjää Sherlock Holmesin kootut teokset. Mutta haluaisin kyllä jatkaa 80-90 luvun käänteen Batman 1st edition kirjan lukua. 

Silti teen Brittein teollistumistumisesta kertovaan kirjaan muistiinpanoja yliviivaustussilla. Olen päässyt maatalousyhteiskunnasta jo "vallankumoukseen" mutta se pitäisi määritellä. Joko se on lyhyt aika jolloin tapahtuma kiihtyi tai tietty tapahtumaväli jonka jälkeen muutos oli pysyvä. Tilastollisesti oliko olosuhteet, palkat, elinolot jne paremmat jonkin vallankumouksen jälkeen? Saavutus briteiltä oli että väkiluku jatkoi kasvamistaan, vaikka joinakin vuosina oli huono sato tai sotaa. Koko maailma muuttui. Höyrykone ja muut teolliset koneet vähensi työvoiman tarvetta ja alensi palkkoja. Mikään ei ollut ruusuista, oli lapsityövoimaa. Hiili oli se mikä silloin joutui ilmakehiin. Teiden ja jokireittien ja tietullien rakennus, eri maataloustekniikat ja tilojen vuokraus jne mikä nyt yleensä mullistui että alettiin pyrkiä rahantekoon ajatellen liiketoiminnallisesti. Oli vuosia jolloin vietiin maataloustuotteita Eurooppaan ja aikoja jolloin kansa tarvitsi itse ruokansa. Sokeri ja teen kulutus per päänuppi vuosittain kertoo ja toimii talouden kannalta hyvinä tilastoina.

No mutta ihmettelen että osaan selittää tuonkin verran jo asiaa. Se teollinen vallankumous on yleisesti hyväksytty asia mutta vaikeampi määritellä tarkemmin. Täynnä sudenkuoppia kysymykset joihin luulisi voivan vastata. Oliko sitä ja mitkä syyt ja miksi näin kävi juuri näin. Pessimistinen ja positiivinen koulukunta aloittavat, etsimään todisteita validoimaan omaa mielipidettä -tai etsivät todisteita koska niin, on täytynyt olla.

Mutta jos jotain oppii, niin että kaikilla on mielipide ja se, on kuin persereikä. (Kaikilla on sellainen.) Kaverini on sen minulle sanonut jo kauan sitten mutta ehkä sen voisi joskus sisäistää.

intternetti ja pr0nhubbelis. Sorge tää rivi tuli tänne itsestään jostain, mutta siis "hauskat ihmiset ei kirjoita hauskoja kirjoja"

Sieltä täältä jotakin lienee tämäkin. Vuotta myöhemmin parempi kuin ei koskaan. En seuraa trendejä, laahaan niiden perässä kun ne saa jo ilmaiseksi eli muistaakseni noi on jo julkisia. Tarinat jotka on kirjoitettu viktoriaanisella ajalla.

Jos haluaa tietää missä Harry Potter -sarjassa mennään niin seuraa Kalkarosta. Jos ei tykkää transfoobisista niin skippaa koko kirjailijan.

Haasta itsesi. Pasianssia ei voi järkeillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos että ajattelit kirjoitustani ja ajattelit jättää kommenttia, mutta pidäthän tyylisi positiivisena. Kirjoitat asiallisesti ja kiinnittäisit, huomiota oikeinkirjoitukseen, kiitos!