Odotuslistani

Hae tästä blogista

Voi hyvä tavaton kun on kesä joka jää unholaan

Melko varma että ChatGPT keksi omasta päästään kirjoja xD En ainakaan löytänyt niitä... kysyin siltä samanlaisia kirjoja kuin eräs 2020 para...

Translate

lauantai 30. joulukuuta 2023

Jos et ole netissä, oletko olemassa

 Ehkä heräsin myöhässä jopa lauantaiksi. Harvemmin on niin, että herää kun ei jaksa enää olla makuulla. 
Olin unissani jossain luokkaretkellä kai. Siellä taisi olla Linda ja Jonne, eikä ne edes olleet samalla paikkakunnalla koulukavereita. Heräsin hieman tyytymättömänä. En ehtinyt edes eksyä.
Eilen kävin äidin kanssa kaupassa. Mulla on nyt kaapissa ruokia. Tosin eilen illalla söin vähän liikaa maissisipsejä dipaten salsaan. Aamulla laitoin hilloa räiskäleiden päälle mitkä oli alennuksessa, valmiita siis. Juonut limpparia välillä ja teetä jne
Eilen mun seinänaapuri muuttti pois. Olen nähnyt hänet ehkä kerran pesemässä ikkunoita, ja toisen kerran kun valitin sille että se oli jättänyt ovensa auki ja minä en päässyt ulos kun oveni melkein hajosi. Häntä on ollut vaikea kohdata muutenkin jos ei halua sattumalta. En ole varma miltä se tyttö edes näyttää. Joku hento blondi kai.

Minulla ei ole suunnitelmia uudeksivuodeksi. Haluaisin nähdä ilotulituksia. Mulla on muutama jättitähdisadetikku. Taitaa jäädä haaveisiin että olisi joku jota pussailla kun vuosi vaihtuu. Sokeritinojen valmistuskin, näyttivät rumilta, en aio kokeilla. Perunasalaattia on. Ehkä syön itselleni huonon olon sillä.

Ensimmäinen udenvuodenlupaukseni oli, että en tee niitä. Tarkemmin harkittuani ihminen on psyko-fyysis-sosiaalinen loisolento ja meidän pitäisi pitää huolta ympäristön lisäksi itsestämme ja muista.

Ja joka vuosihan minä lupaudun lukemaan x määrän kirjoja. Pienenä uppouduin kirjoihin enemmän. Jopa taskukirjoja lukiessa kuljin vaikka portaita enkä kuullut jos minulle sanottiin jotain. Kirjat toisaalta pelasti, ja toisaalta olin vähän Matilda vaikka ei minua kukaan adoptoinut. Enpä ole miettinyt tarinoita sen kummemmin ihmisiä yhdistävänä tekijänä. Arkkityypit ja kaavat ja kliseet saattaa paljastaa ihmisen kohtaloita, jos maailmankaikkeudelta kysyy. Ei minusta ole fiktion kirjoittajaksi. Se kun on artikulointia eikun siis arkeologiaa mutta tarinat pitää tarkasti saada esiin kaiveltua.

Nykyään luen äänikirjoja ja vain kuolaan kaupasta fyysisiä kirjoja koska ei ole niihin varaa. Siksi kai mun bookstagram stailauskin on jäänyt vähiin. Puuttuu resurssit.
Vuoden alusta 50e omavastuu lääkkeistä lohkaisee taas eläkkeestä virkistyskäyttöäni. 

Jos 2023 olisi aika kiteyttää. Niin se on mennyt ihan kuin muutkin edelliset vuodet. Elokuvissa on käyty, sarjoja on katseltu. Kohokohtia on ollut, tuttujen kanssa oltu. Uusia alustoja on tullut mitkä kerää sinusta dataa, mutta silti sitä vain vuotaa tälle alustalle eniten minullakin vielä kymmenettä vuotta putkeen.

Tänä vuonna olen lopettanut tupakointia, laihtunut en onnistunut kuin viisi kiloa väliaikaisesti. Jutellut puoli vuotta päivittäin Snapchatissa jotain salarakkaan kanssa jonka tapasin parikymppisenä, ja hän oli viikon mun luona lokakuussa. Sittemmin on tyyppi alkanut jo oksettaa. Ei mitään erityisemmin ikimuistoista.

Uutta musiikkia en löytänyt, vaikka kuuntelin niitä artistejakin, mitä parikymppiset saattaisi kuunnella miljoonittain. Uutta Lady Gagaa tai Spice-girlsejä ei vain tule siltä sukupolvelta, jotka on syntynyt tällä vuosituhannella. Kaikesta voi tehdä uusia versioita. Toki. Hups kun teette klassikoita uudestaan. 
Hollywoodilta tulee alkuvuodesta mm. uusi versio elokuvasta Mean Girls ja ties kuinka mones Haamujengi...  jatko-elokuvien jatkoa. Kaikkea markkinoidaan mulle jo. Jos mulla olisi ollut aikaa olisin lukenut sen Color Purplen jossa on jotain lesbojuttua– mutta siitäkin on ehditty tehdä elokuva. En pysy oikein perässä mitä haluan nähdä. Jos en katsoisi alkuperäistä uudestaan, miksi haluaisin nähdä jonkun uuden kassamagneetin joka pohjautuu samaan tarinaan. Niin miksi?

Maailma ei räjähtänyt, tulivuoret vain. Maanjäristykset, sodat, tulvat, tsunamit, hirmumyrskyt, luontopalot. Luonnonvoimista koin yhden tuulisen päivän.

Fantasiaa, sci-fiä, kauhua, dystopiaa, seikkailua, realitya... huomioin niitä. Olen uuspakana. Multa on sytkä hukassa, muuten polttaisin laventelisauvaa jonka sain äidiltäni! Lähtisi pois vanhan vuoden energiat lol
Oli kiinalaiselta pupun/kissan, vuosi ja seuraava on lohikäärme. Sitten onkin jo ystävänpäivä, pääsiäinen, vappu, juhannus... lyhyt kesä ja pitkä syksy ja talvi taas.

Sanokaa mun sanoneen. Olen yhtä kyllästynyt luonnon kiertoon kuin luontoäiti meihin sekä kaikkiin viherpiiperöimisen vastustajiin. Ne joilla on varaa kaihtamatta tilaisuuksia ja etuoikeuksia kasvattaa omaa kukkaroa edelleen, saavat kyllä jatkaa omia harhojaan.

Arvot, rakkaat orvot. Arpoja heittelemättä. Tuota noin. Mä äänestän presidentiksi sitä homoa. Mun ääntä ei ehkä lasketa taaskaan. En vaan kestä Stubbin "hyvää" virkamiesenglantia. Ja SDP:n nainen ei ole ollut Suomessa vuosiin. Vasemmistolainen tietää ihan kaiken Suomen asioista ja olisi hyvä presidentti, kommunismi ei vaan toimi. Joten siellä ei ole ketään vaihtoehtoa koska sivuutan fasistit ja nämä pellet jotka on niin patrioottisia olevinaan. Tapan itseni koska en ole yhtään isäinmaallinen.

Täällä olen ja muuta en voi. Ale iacta est. 

Kittuu Jainen. ei se mitään merkitse, jos sitä ei heitä ilmoillekaan. Kajsan Blogi 2.00 vol #2

Ensi vuonna.