anonyymit pysykää poissa! Kerjääminen kielletty

10.10.18

Ole oppimatta!

Vilkuilin pedagogista ekirjaa digitalisoitumisesta oppimisympäristönä ja tota. Ei musta tuu ikinä opettajaa: kun toi on niin paksua pajunköyttä. ~mitä pitäisi niellä? Joo, Internet oli 1900-luvun parhaita keksintöjä saa mut tuntemaan itseni tuhatvuotiaaksi... Ja muutenkin luokkaopetusta ei tuu ikinä korvaamaan mikään noiden mielestä. Toki mä vähentäisin sitä opettajien määrää Suomessa ja ottaisin vain ne jotka kelpaa muuttuviin nykyolosuhteisiin (heistä olisi apua oikesti oppilaille eikä ne olisi toisilleenkaan kiusaksi eli osaisivat käyttäytyä työpaikoilla). Tai no, jos osaa tietyn asian ja sitäkin vain välillä, niin sitähän se ihminen.  Ei pysty parempaan vissii.

Storytime; luin nuortenlehdestä tarinan jossa koululainen lintsasi. Opettaja käski tulla kouluun, moikata opettajienhuoneen ovelta aina aamuisin hänelle. Kului viikko tai kaksi, arvaatteko miksei koululainen enää moikannut aamuisin iloisesti opettajaa, vaan jatkoi poissaolojaan? Tämä opettaja oli töksäyttänyt tietysti koululaiselle, että miten häiritsevää tuo käyttäytyminen oli kaikille...


Siispä. Pitää mukautua, muokkautua, olla toistamatta maneereja, olla tarpeeksi näkymätön, keskinkertainen! (tarinan opetus pähkinänkuoressa.)

Takaisin oppimiseen. Jos vihaa oppimista niin sitten olettavat sinulla olevan oppimisvaikeuksia.
No siis joo tietty kaikilla on vähän vaikeuksia joissain asioissa mutta kun käytin jo sen tekosyyn että olemme vain ihmisiä... 8/10 tapauksesta kaikki ne jotka vihaa sua tai jotain elämäntyötäsi, on jotain pahoja perinnäisiä ajatuksia.

Kun mä opiskelin jotain oppikirjoista, oli varmaan 90-luvusta eteenpäin, eli ei ollut enää 70-luvun mallia mutta osia siitä pinnallisesta oppimisesta varmaan jäänteitä jotain.

Enivei, mä oon amiksessa. Mitä mä teen enää psykologian oppimisella. Kaikki aina jotenkin väittää että valehtelen asioita (toi ekirja sovellus suositteli mulle kirjaa valehtelusta), että mun kokemat ei oo tosia tms ym mutta niin kai sit. Määräänsä enempää ei kannata moikkailla Sokratesta, vaikka olisi miten platoninen juttu

äksdee lol hassu loppu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti