anonyymit pysykää poissa! Kerjääminen kielletty

1.6.18

voihan video. saatekirje

Mä jotenkin kuvittelin koko ajan että mä vastasin miehelle?
https://www.yksityisopetus.fi/chat-with-kajsa-16060

Re: yksityistopetusta englannissa
Hei,
oletko mitä ikäluokkaa? Suomessa varsin vähän tarvitaan nykysin englanninopetusta kun kaikilla on jo "täydellinen" englanti.

Small talkista jos puhutaan, niin 3 sääntöä auttaa: älä sensoroi itseäsi, vaan anna tulla mielenvirtaa ja keskityt siihen mitä sulla on yhteistä juttelukumppanien kanssa eli analysoit ihmisiä ja omaa kommunikaatiotasi samalla kun puhut... voi kuulostaa vaikealta mutta en itse oppinut lukiossa tekstitaitoa.

Itse aloitin lapsena kuvakirjoilla, (spaissareiden) musiikilla ja tietty kun kaikki kauniit ja rohkeat oli tekstityksillä niin sitten opin sanomaan, että nimeni on Kajsa. Nykysin niitä leffoja katselee ilman tekstityksiä tai alkup.kielellä. Kuuntelu ja lukeminen on tietty tärkeää että pysyy "lihasmuistissa" 

Englantiahan puhutaan eri lailla kuin suomea. Se tulee kielen päältä eikä kurkusta niin kuin ärrät ja muut konsonantit mitä "rumassa" suomenkielessä sit on ...tiputin kerran puhelimen lattialle ja se lähetti viestin tlkpqrgtvhdd tai jotain, ja pyysin anteeksi keskustelukumppanilta joten se vaan vastasi että "ai jaa, luulin että sanoit jotain suomeksi"
heh. En silti ottaisi haasteena muuta kuin toisen ihmisen sanavaraston kasvattamisen, jos ei sillä oo kokemusta kielistä?

Mulla saattaa alkaa ens vko ma puhelinmyynnistä kesätyö, mutta sit joudun yhteen leikkaukseen taysiin ja siinä saattaa mennä päivä tai kaksi, mutta nyt olisi esim. skypetysaikaa ellei sulla sit ole whatsappia jossa voitaisi (mielellään englanniksi) puhella kun siinä voi laittaa myös ääniviestejä.

Siinä on ehkä suurin haaste just että vaihtaa kielen toiseksi mielessään... itelläkin on joskus ongelmaa siinä, varsinkin jos haluaa sanoa jotain englanniksi mutta pakko tehdä se suomeksi.. englanti kielenä on ihan päinvastainen mitä suomalaiset on eli tulkinnanvarainen, ja helpointa on arvata sanoja kontekstin perusteella..

mutta. kerrohan kun saat tän s.postin niin tiiän sit jos susta olisi oppipojaksi tähän kieltenopiskeluun mulle

ja kyselehän ihmeessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti