anonyymit pysykää poissa! Kerjääminen kielletty

perjantaina, kesäkuuta 15, 2018

Jokaisella asuu sisällä laiha ihminen. Väistätte sitä henkilöä aina...

 Jos henkilö kertoo harhaluuloistaan tai harha-aistimuksestaan, ei ole viisasta alkaa väitellä niiden todenmukaisuudesta. Järkevämpää on suhtautua niihin hänen persoonallisina ja aitoina kokemuksinaan ("Ymmärrän hyvin, että sinä kuulet niin, mutta itse en niitä ääniä kuule enkä usko samalla tavoin"). 
Lähde

Ymmärrän hyvin, että sinusta tuntuu kuin kaikki piereskelisivät kun menet ohi, mutta itse en ole tänään pyöräillyt ihmisten ohi enkä usko että pieruja on olemassa.... tms sen sijaan että "olet skitsofreeninen"

Tai että, en ymmärrä miksi jalkasi jäätyivät tennareissa, koska itse en ole tänä talvena pyöräillyt, enkä tiedä mikä on Metso, enkä usko että muutkaan pyöräilevät talvisin. Sen sijaan, että "olet skitsofreninen" (toisaalta olisi voinut itse tuohon sanoa muutakin että sovitaan sitten niin.)

Ymmärrän hyvin, että haluat tämän Tunturi kuntopyörän huoneeseesi, mutta itse koen että se on minun ja sinä et sillä mitään tee, joten lakkaa itkemästä koska en sinulle mitään pahaa ole koskaan tehnyt.

Ymmärrän hyvin, että olet kipeä ja sinulta on mennyt ääni koska koet kävelleesi eilen tänä keväänä puoli-maratoneja Ylöjärvi-Tampere akselilla, mutta kliinisesti olet pelkästään vaisu ja itse koen että pystyisit puhumaan vielä vähän asioistasi. Itse en liiku yhtään, minulla ei ole aikaa, eikä lapsiakaan jne joten lakkaa vinkumasta jne, kun en usko että noi sun läheisetkään väittää muuta kuin että olisit vain ollut huoneessasi tietokoneella kaikki yöt..


Jos minulle oltaisi noita asioita selitetty silloin eikä alettu viittailee diagnoosissa asti kuinka vaikeita mun nuoruuden psykoosien on täytynyt olla jne inhottavaa vihaisaa paskaa, niin olisin ehkä ollut hieman itsekin kesympi ja kyennyt ilmaisemaan mielipiteitäni sen sijaan että kaikki oli mua vastaan ja halusi jotain pahaa kaikessa mitä yritin tehdä, koska ne ei ymmärtänyt paljon vaivaa siihen laihtumiseenkin meni (joka siis ei psykologin mukaan "ollut ihan totta".)

Muoks.

Sairaalle tulee etukäteen selvästi kertoa näiden käytössääntöjen rikkomisesta aiheutuvat seuraukset, esimerkiksi sairaalan poliklinikalle toimittaminen.
Joo että jos en petaa sänkyä, niin ei tarvitse tosiaan sitä alkaa uhkailla tekee kun sitä en ole elämässäni ennenkään tehnyt muuta kuin vaihtarivuonna. Jos en saa tehdä rikosilmoituksia mitä joku tätini teki kun olin 17v, kun koen että oma turvallisuudentunnetta ei oo, vaan että tullaan poliisin kanssa ettii ja kyselee olenko väkivaltainen, niin ... joo, tottakai mä "uhkaan" jonkun paskan bändin laulajan henkeä esimerkiksi koska muutenkin niin vitun paska olo joten hihkukaa sit ilkkuvasti kaikki hoitsut, että "nyt mennään pitkäänniemeen", vaikka en edes tiedä mikä se on joten,
en vaan voisi keksiä tota kaikkea päästäni...

Liian nopea ja monisyinen kommunikaatio usein vain lisää ahdistuneisuutta.

Esim. tuota terveyskirjaston tekstiä, lukisin mielellään päivässä vain lyhyitä pätkiä, koska se on mun mielestä niin täyttä sontaa, eikä mulla ole edes tollatteita oireita ikinä ollut joten miksi edes sotkea kaikkien omia näkökantoja siitä miten paska ihminen musta varmaan on sit tullut, kun ei ees kykene työstää kommunikaatiota, jota mulle jostain vitun syystä yritetään tällainen sairaan rooli tunkea.. koska mulla siihen näköjään tässä maassa on oikeus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti