anonyymit pysykää poissa! Kerjääminen kielletty

tiistaina, syyskuuta 26, 2017

Otsikko

Möin pois nuoruuteni Harry Potterit, olivat vielä hyväkuntoisia ja sai uuden lukijan.
Nyt luen ellibs sovelluksesta kirjastokortilla ilmaista ekirjaa nimeltä Miten elää ilman rahaa.
Aihe on melko ajankohtainen, koska rahaa on niin vähän ja laskuja riittää. En nyt tiedä onko tuo elämäntapa minua varten, onhan dyykkaaminen varmaan jo rikokseksi verrattavissa olevaa käytöstä. Ja haluanko lihoa vai laihtua ruoalla, kumpi on helpommin sanottu kuin tehty. Kuinka moni ilman rahaa matkustava on tämän kokoinen kuin minä, eli kaupoistakaan mahdu large koko päälle. Jos rahasta luopuminen olisi yhtä helppoa, kuin ettei syö pullaa tai salmiakkia, että olisi vain allerginen koko ajatukselle tuhlata.
...En ole edes ikinä matkustanut sohvasurffaillen tai liftannut. Toki kävin Lontoossa ilmaiseksi, mutta se oli varmaan pitkään muhinut ajatus sen miehen kallossa ottaa mua sinne siis erikoistapaus, kun se käytti kaikki lentopisteensä.
Mun työkyvyttömyyseläke, kuntoutusraha ja asumistuki on lokakuun loppuun, ja hain opintotukea sekä lainaa... lääkärin luona vietin vartin, eikä lausuntoa ole siis kuulunut. Lääkkeet on kyllä uusittu reseptit, että sinänsä outo järjestely.
Pakko se on jotakin aloitetta tehdä, suunnitella huomista, että miten elää ja olee ja voi. Kun kirjoitin viimeksi blogia, niin kauhea mielenrauha valui muhun, en tiedä miten se taas sitten. Että kuitenkin on jokin kanava missä päällimmäisimpiä ajatuksia ottaa lukuun.
Joku ihme mahapistos... ehkä karkit ei ole mua varten. Söin ihan vitusti penne täysjyvä pastaa pastakastikkeella tänään yhdistetyksi aamupalaksi ja lounaaksi. Ehkä se oli liikaa, mutta inspiroiduin kun kävin fantasyfeeder sivustolla... äläkä pyörittele silmiäsi kiitos, ei mulla ole tavoitepainoa painaa monta kymmentä kiloa vielä lisää ehkä toisaalta? Jotenkuten muotoja nytkin jo.
Tänään oli vika päivä maksaa vuokra, ja sitten se menee perintätoimistolle... se ei ollut nyt minusta kiinni toi asia, koska me sovittiin että ostan auton ja hän maksaa vuokran. Mulla on parilla sadalla laskuja kuun loppuun, ja tili on miinuksella, kun vingutin viikonloppuna debit korttia.
Kävin laittamassa tallennus automaatilla sinne osan käteisestä, mutta silti vieläkin miinusta näyttää. Mä toivoisin, että saisin sukulaisilta jotain synttärirahaa, kun en ole edes pyytänyt heiltä paljoa yleensä mutta kai ne vihaa mua, etten uskalla pyytää ja varmistaa asiaa ettei tarvisi stressata.
Avokki teki melko kauan pimeänä töitä kun oli päivärahoilla, eikä saanut palkkojaan - joten siellä olisi helposti tonni tai enemmän, mutta kun se 03-huolto ei tosiaan ole saanut kuntoon kirjanpitojaan. Ja vaikka olikin lopulta kirjallisestikin töissä, niin silti ei saanut palkkaansa.
On väärin, että osuu just toisen nilkkaan, jos joku kuvittelee että kaikki on niin ilmaista ja kollektiivinen alitajunta palkitsee tai karma tai muu visualisointi paska mitä onkaan, toisaalta sitten on muilta pois jos joku freeloaffaa eli muiden siivellä vaurastuu.. tossa miten elää ilman rahaa -kirjassa on just ajatuksena, että nolla on se raha, jolla pystyy elää ja olee. Onko se muka pois muilta, kun kerran niin paljon laitetaan hukkaan ja kulutetaan yli maapallojen varojen vaikka joka sekunti kuolee noin kuusi ihmistä sairauksiin ja nälänhätään ym. Väärinhän se on käyttää hyväksi muita, varsinkin jos joku tekee työn ja sitten siitä ei saa luvattua palkkiota, kun työ on Suomessa niin pyhä asia tai pitäisi olla ja, miksi tarvitsee sitten maksaa - että pääsee töihin - ja itse olla ilman ruokaa ja vaatetta ja muuta turvaa sitten hä.
Mutta joo, vääryys on vain puutetta. Teet väärin jos et välitä mitä jätät maailmaan perässäsi.
Jooh en jaksa enempää kirjoitella sorge kamut!! ehkä vedän vielä ton purkkatikkarin suuhun ja avaan television niin täyttyy sekin kerta että ehdin sitä ehkä kerran viikossa katsoa. Kattelen Gordonia lähinnä näihin aikoihin. En tiedä miks mutta jotkut ohjelmat koukuttaa sen takia että niissä on haasteita ja kilpailijoita, eikä joku yliluonnollinen juoni... niitä voi sitten arvuutella kuka voittaa vaikka  tietäisi monet kerrat sarjan läpi katsoneena jo, eikä tarvitse ajatella mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti