anonyymit pysykää poissa! Kerjääminen kielletty

tiistaina, kesäkuuta 13, 2017

Minulle sopivaa hömppää

Kirja-arvostelu

Varjojen kaupungit kertoo Clarissa Fray nimisestä nuoresta tytöstä, jolle paljastuu, että maailmassa on vampyyrejä, ihmissusia, velhoja ja demoneita... ja hänen äitinsä on salannut tältä olevansa yksi niistä enkelien verta suonissaan olevista sotilaista, jotka taistelevat demoneja vastaan ja yrittävät ylläpitää rauhaa näiden eri rotujen kanssa. Claryn äiti on piilottanut kuolemattomien rotujen vahvimman ja yhden tärkeimmistä esineistä, jolla voi hallita demoneja. Näiden varjojenmetsästäjien, piirissä on ollut yksi toisinajattelija, joka on halunnut eroon kaikista muista kuin niistä joilla on enkeliverta, ja tämä toisinajattelija ja kapinan johtaja on ollut Claryn isä. Clary on luullut isäänsä kuolleeksi, mutta nyt heidät on löydetty, ja kaikki haluavat hänen äitinsä piilottaman kupin, jolla voi tehdä lisää varjojenmetsästäjiä. Claryn isä on hänen perässään, ja ensimmäinen kirja päättyy siihen, kun tämä kertoo Claryn ja toisen varjojenmetsästäjän johon Clary on ihastunut, olevan hänen veljensä ja pääsee pakoon. Jos ei satu tietämään mitä tulevissa kirjoissa tapahtuu, tämä insesti asettelu saattaa hieman häiritä lukijaa. Onneksi Clarissan ainoa ja paras ystävä Simon joutuu mukaan seikkailuihin, ja tällä on ollut pienestä saakka ihastus ainoastaan tähän kirjan päähenkilöön. 
Näin elokuvan muutama vuosi sitten, ja tykästyin tähän maailmaan, jossa iholle piirretyt riimut antavat kantajalleen kykyjä ja voimia, ja että vain ne joilla on kyky, pystyvät näkemään tämän salaisen maailman, joka kätkeytyy New Yorkiin.
Luen nyt kolmatta kirjaa, ja joka viikko ilmestyy Netflixiin uusi osa sarjaa, mutta sen tapahtumat ovat hyvin erilaisia kirjaan verrattuna. Eli tämä sarja kannattaa ottaa toki viihteenä, mutta myös hyppysellisellä suolaa, eli niin sanotusti tapahtumia pystyy väännellä ja käännellä, kuten myös tarinan ihmissuhteita.

Kirja-arvostelu #2
tai no, mun piti arvostella esim. joku potter kirja ihan hatusta, mutta olkoot nyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti