anonyymit pysykää poissa! Kerjääminen kielletty

15.12.14

spoilereita.

Hobitti<3 Elokuva toi kirjan parhaimmat puolet esiin. Minusta Viiden armeijan taistelu ei ole todellakaan sekava! Nautin kun joka rintamalta tulee aina BAM ja BAM uutta armeijaa esiin. Kuitenkin koko ajan on puolustettavaa jotakin keep:ia.
Hyvän ja pahan taistelu siinä periaatteessa on kyseessä. Haltioiden ylpeys, kääpiöiden uppiniskaisuus, örkkien rumuus, ihmisten ihmisyys ja hobittien nöyryys ja kaikki muut Keskimaan hyvyyttä puolustavat otukset sekä se mestareiden mestari pahuudessa, joka uinuu eikä sitä saada tuhottua niin helpolla.
Tolkien oli suuri Suomi-fani ja haltioiden kieli perustuu löysästi meidän sanoihin yms. Siitä on 8 vuotta, kun olen lukenut kirjan, enkä muistanut koko taistelua xD Kirjassa kuitenkin nautin siitäkin, vaikka esim. TSH on suurimmaksi osaksi maisemien kuvailua.
Hobittihan on periaatteessa kaikkien pienin yksikkö yhteiskunnassa, niitä pieniä ja työtä ahkerasti tekeviä pieniä ihmisiä, työväen luokkaa ja talonpoikia ja maajusseja. Selitin miehekkeelle autossa matkalla kauppaan mutta eihän sillä ole molekyyliäkään mielikuvitusta tai muuta fantasianymmärrystä. Ei sen puoleen, että se olisi tieteellinen kaikessa, mutta en mäkään ymmärrä mikä siinä totuudessa ja suomijutussa kiehtoo. Hobitit ei ole likaisia ja haisevia kolossa asuvia hobitteja, siitähän se Hobitti tarinakin alkaa. Kai ne peseytyy jossain puroissa, tai saunoisi.
Rakastan mytologiaa ja jopa niiden runoja ja lauluja! Tolkienin alkuperäisiä piirroksia, ja fantasiamaailmoja. Potterhan elää sitten taas nykymaailman rinnalla, ei ole periaatteessa mitään omaa maailmaa, mikä kuuluisi taikaolennoille, nämä ihmiset on vain niin jästipäisiä ettei ne huomaa vaikka yksisarvinen tulisi vastaan...
Kuitenkin... Hobittiin oli lisätty vähän sitä ja tätä paskaa mikä ei kyllä minusta ollut kirjassa ollenkaan... kaipa ne halusi percy jaksonit sun muut tuotantoyhtiöt tehdä tekeleistään vain omannäköisiään ja juonisia.
Se oli hienoa, kun Thorin alkoi muistuttaa ääneltäänkin jo Smaugia sen hulluuden takia. Vielä parempi kun kultalattia melkein imaisi sen ja heitti kruununsa pois ja teki parannuksen. Että vaan, jes! Mikäköhän se kohta oli, kun melkein aloin taputtaa?
Luin kuitenkin tsh:t joskus kun olin melkein kymmenen vanha... Silmarillionia aloitin yläasteella, mutta se meni jo niin metajutuksi haltioiden suvuista sun muuta, että sitä en jaksanut enää lueskella läpi.
Nimittäin kun koko trilogia johtaa siihen, että sormusta jahdataan tuhottavaksi, niin minä menen 4-5 sivulla ohi koko tapahtumasta, kun sormus on jo tuhottu, ja minä olen vain että täh? Joko se on tuhottu? Hyvä minä...
Noi on legendaarisia juttuja, mutta pienelle hobitille ne on vain kuninkaatkin ystäviä. Se lohikäärmeentappaja nyt on ihminen, että hobitti on vain lapsi sen silmissä, mikä on hyväkin jos ottaa huomioon ihmisten tavallaan ahneuden ja pahuuden.
Mä ihan rkstn noita taruhahmoja. En mä tiiä miks! Onks se, se meikki, vai se ettei ne kuole, vai se ettei naiskääpiötä erota miespuolisesta, vai hobittien isot karvaiset jalat, vai mikä juttu niissä on aina niin nerokas.
Lajilleen ominaiset piirteet. Saunatontut sun muut suomenuskot nyt on vähän noin ja noin.
Elokuva oli melkein kuin seikkailu tasopeli välillä. Mutta parasta on strategia! Ei se esim. pokemoneissa oikeiden liikkeiden opettelu tai attack ym ominaisuudet pokemoneilla nopeudet sun muut kuinka ne kehittyy ja millä tasolla, mutta kun vain hakkaa pelin läpi! Ja mikäs siinä, jos samalla kerää parit pokemonit boxiin ja dexiin.
No joo. Periaatteessa mulla ei ole tosimaailmassa oikein mitään suuntavaistoa (jos alkaisi tassuttelemaan, kai mä lähimmän mäkkärin löytäisin) joten kaikki tällaiset matkat ja seikkailut on niin tajuttoman järkeenkäypiä. Kaikella on tapana selvitä. Tuollainen kirja on periaatteessa matka.
Mikäs sen parempi, jos sen ympärille on vain tehty kaikkea markkinointi sälätuotetta.

Kun kaupassa käytiin, niin mun lompakko oli levynnyt kassiin ja siellä on kaikki turhat sälät sielläkin ja roskahulluus iskee, mutta löysin kuin löysinkin henkkarit. Henkkarit levisi vielä siihen autotielle kaupan eteen, kun muistin taas ottaa piltsun.

Mieheke tuli vastaan Plevnan pihassa just kun tultiin ulos vessasta sun muuta. Huolestuttiin molemmat että loukkaantuiko se, kun sitä sanottiin gubbeksi. mutta se on mun kaverin tapa puhua ja miehekkeellä oma tapansa ihmetellä kun sillä on se kuulovaurio sun muuta paksu nahka (toisaalta silloin tällöin mun musta nuoli osuu sen heikkoon kohtaan panssarissa ;))

Osuuu ja uppoaa! Oisi se nyt huono homma jos se nimetön, kasvoton, muodoton pahis olisi saanut kaikki Keski-Maan lohikäärmeet sun muut voimakkaat oliot puolelleen taivuteltua, niin olishan se nyt kaikkien ihmisten, hobittien, haltioiden, ynnä muiden LOPPU!
Mutta kun tarinassa on kuitenkin se hyväkin loppu... ja suojelijoita tarpeeksi koko pahuudelta kaikki tyynni, vaikka osa onkin ihan pelkureita sun muita liittolaisia ja kärmeskieliä.

ja miksihän se psykologimies silloin oli sitä mieltä, että minulla olisi jokin fantasiamaailma missä eläisin jne. Äitikin on sellaista haukkunut minua. Eikö ne ymmärrä miten sellaiseen, jonkun muun luomaan, maailmaan on mahtis uppoutua ja muut tuntee samalla tavoin.
Samanmieliset ihmiset...
fanien kuppikunnat sun muut yhdistykset ja piirit.
Välillä sitä taistelee hyvän, välillä pahan puolella. Kukapa ei?
Kaikki on niin ihanan mustavalkoisen harmaata, ja vähän pomppaa silmillekin väreissä. Olisi se paha jos ei mitään näkisi.

Kurjuus ja väkivalta ja varastaminen ja alkoholi, masennukset ja mielenterveyden ongelmat ja se kaikki mikä suomalaisessa yhteiskunnassa on vialla ja vellotaan siinä niin onko se tuotettu mielikuvituksen avulla? Ei, minusta se kaikki on puutetta eli väärin ja pahaa... totta myöskin. Eli pilvilinnojen rakentelu on varsin mahtavaa!!! Varsinkin kun sieltä välillä tippuu.

Iltapäivä oli kuitenkin vain tätä hobittia, ja aamupäivän ramppasin vessassa kun ostin laksatiivia apteekista. Eli varsin tuottelias päivä. Ei ole nälkäkään kun varmaan siinä keskisuuressa popkornissa olisi kuitua sen verran.
no mutta nyt sanon että, näkemiin (uutiset loppui just :p kuka vittu katsoo uutisia? mä luen lehdestäkin vain sarjikset, sikäli kun en ole mm. ikinä lotonnut ja kerran elämässä ostin iltalehden kun siinä oli eu-mummoista.)

4 kommenttia:

 1. "Ei ole nälkäkään kun varmaan siinä keskisuuressa popkornissa olisi kuitua sen verran." rasvaa ja suolaa niissä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Popkornit oli tässä ihan sivujuttu mutta tunnut olevan niitä joiden mielestä rasva pilaa terveyden, vaikka se suojaa ja voitelee, ja on muutenkin elinehto. Poppareissa on 4krt enemmän kuitua kuin auringonkukansiemenissä, ja monet terveyspalstat suosittelee popsimaan niitä välipalaksi, että maha täyttyy vähäkalorisena vaihtoehtona. Sitä en tiedä mitä finnkino laittaa popkorneihinsa, mutta tuskin edustat heidän rasva- ja suola sisältö komiteaa.

   Poista
 2. niissä juuri on sitä rasvaa ja suolaa enemmän kuin mikropoppareissa. selkeästi tyhmyytesi auttaa myös lihomista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1,5 litrassa on 210,3litraa 420kcal,ja 5 litraa 700kcal.
   kalorimäärät löytyy jos vähän googlettaa. valmistustapa ei vaikuta siihen mitä siemenet pitää sisällään... vai onko sen väliä kenen sperma sun äitisi munasoluun on johtanut.. vittuilija..

   Poista