anonyymit pysykää poissa! Kerjääminen kielletty

maanantaina, toukokuuta 19, 2014

korkeammalle maailman rajojen yli

Tätä sanoo Radio City 24.4.


Tampereen kaupungin mielenterveys- ja päihdepalvelujen tuotantoyksikkö ja Tampereen aikuiskoulutuskeskus kokeilevat ensi syksyn ajan VoimaKoulua. Koulu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille mielenterveys- ja päihdepalvelujen potilaille.

Tampereen kaupunki varaa hankkeeseen 40 000 euroa. Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunta päätti kokouksessaan rahoittaa pilottia 18.8. -18.12.2014 yhteensä enintään 20 000 eurolla ja toinen puoli menee Nuorisotakuun määrärahasta.
Koulutuskokeilu on osa psykiatrista hoitokokonaisuutta. Tarkoitus on hoitoa ja koulutusta yhdistämällä avata nuorille väylää ammatillisiin opintoihin.
Nuoret ohjataan koulutukseen hoidollisin perustein kaupungin päihde- ja mielenterveyspalveluista. Syksyn aikana he osallistuvat kerran viikossa muun muassa tietotekniikkakurssille, oppivat kodinhoitoa ja ruuanlaittoa sekä miettivät omaa taloudenpitoaan. Kerran viikossa on myös luentoja erilaisista hyvinvointiin ja mielenterveyteen liittyvistä asioista.
Suunnitelmissa on ottaa VoimaKoulun syksyn pilottiin 16 potilasta.

Minua vähän puhuttiin tuonne sosiaalityöntekijän puheilla...
Toi kuulostaa vähän kakulta. Tai siis helpolta... Osallistuin mä kerran skitsofrenia yhdistyksenkin esitelmään Vanhalla kirjastotalolla. Oisko noi luennot sitten jotain vastaavaa potaskaa, hä.
Mun hoitoperusteet oli ehkä pari lausuntoa sitten melko huonot. Mutta nyt menee kyllä liiankin hyvin xD Lääkitys kunnossa tai jotain sinne suuntaan
Kyllä täällä kotona saisi silti olla siistimpää. Kaikki roina roikkuu mistä milloinkin.
Hohhoijaa.

2 kommenttia:

  1. Hei haluan sanoa, että sulla on mielenkiintoinen blogi, pidän sun ajatuksista, ne on tosi mielenkiintoisia ja hauska kuulla miten kerrot elämästäsi yms. On kiva myös nähdä kaikkea mitä oot ostellut, koska mulla ei itellä ole varaa tuhlailla juttuja ja ostat aina kaikennäköistä ja kokeilet. Myös touhuat yllättävän paljon asioita, enemmän mitä minä.

    Toivottavasti jatkat kirjoittelua! Luen nimettömänä.

    VastaaPoista
  2. Niin ja tsemppiä mielen ongelmien kanssa taistelemiseen, ne eivät ole helppoja. Toivottavasti sinulla asiat järjestyy!

    VastaaPoista