anonyymit pysykää poissa! Kerjääminen kielletty

30.10.13

mental health rant after a lecture and giving it time to process...a la Finnish

Kävin eilen skitsofrenia luennolla. Lähdin kesken pois. Minustahan aikoinaan väitettiin että minulla olisi negatiivisia oireita ja silleen... se on nyt täyttä puppua että olisin jotenkin syrjäytynyt elämästä silloin... minähän urheilin ihan liikaa ja kävin työkokeilussa mutta psykiatri ei uskonut minua. Silloin kyllä ei ollut mitään puhetta edes mun äidin puolelta alkoholismista tai muuta rakkaudettomuuden traumaattista kokemusta nuoruudessa. Mun ehdoilla ei olla eletty. Minä en olisi halunnut muuttaa mihinkään Ylöjärveltä ikinä koskaan mutta tiesin että se tapahtuisi ja sitten 10v siellä jälkeen ekat vuoteni niin pois. Joku väitti enkuntunnilla että Turussa ei olisi niin yhtä paljon sulkeutuneita pienipaikkakuntalaisia vaan ne oisi metrokansalaisempia ..mutta luulenpa että kyllä minunkin käskettiin palaamaan sinne mistä olin tullutkin. Ei nyt kiusattu, mutta aina minua on jollain tapaa kiusattu.
Vitsi kun ihmiset olisi käyneet siellä. Että se on vain oireyhtymä ja että stigmat poistettaisi ja kiusaaminen kitkettäisi pois. Mutta silti... yritin jotenkin ymmärtää miksi minulla olisi jotakin niistä mainituista mitä pitää olla että jotenkin kliinisesti vanhanaikaisesti luokitelluksi tulemisen ymmärtäisin itseni kohdalta. Koska en ole koskaan mitään vaikutusta huomannut lääkkeistä. Ja olen aina vain halunnut luottaa omaan aivotoimintaani eli en ole mitenkään pirstoutunut... Luulen että jos mikä, niin noi lääkkeet on muuttaneet mut lihavaksi ja passiiviseksi ja ei niinkään enää ole sama ihminen. Ne lääkkeet vasta muuttaa ihmistä sellaiseksi mitä hän ei ole. Sitäkään en ymmärrä miksi en saa olla tykkäämättä jostain bändistä jos en halua, vaan se on heti jokin psykoosi... musiikkihan vaikuttaa vahvasti mieleen ja mä en vain näköjään ole oikeutettu omaamaan mielipiteitä niistä. Tai siis, jos jokin bändin nimi kuulostaa minusta pedofiileilta niin kai se sit on totuudenvastaista . Vaikka oli yksi hoitaja samaa mieltä että kun sanoin sen niin onhan siinä samaa. Juuri samalla lailla ihmiset reagoi vahvasti ja haluaa tappaa pedofiilejä. En mä nyt väittäisi että se olisi psykoottisesti ajateltu jos ei varsinkaan tykkää jostain bändistä kun ne heittää pihalle sivujensa foorumilta ym... tai siis että sekin olisi jotenkin psykoottisesti (yläkäsite muka) ajateltu että olisin minä vaikuttanut jotenkin niihin sanoihin vaikka Foorumilla roikuinkin. En saisi suuttua jos myöskin tiedän että kaikkihan on lainattua toisilta musiikissa... Ei ne tajua, ne on jotain merkityselämyksiä sitten mulla vaikka mun mielestä EDELLEENKIN tässä mun ajattelussa on kyllä järkeä. Aina kun kasvan vielä vähän enemmän niin ymmärrän vielä paljon enemmän miten sen voin selittää miksi silloin tein nettiin rikosilmoitusta ym... mummu ja vaari väitti mua skitsofreeniseksi ja minusta se oli henkistä pahoinpitelyä. Isä jopa uhkasi minua psykopaattisesti ja oli muutenkin täysi itsepäinen pässi esim mun huoneen siisteyden suhteen ja kaiken muun mun elämän osalta. En olisi saanut vaikka mennä niiden toimistolle, kun olin siinä metsän toisella puolella kyselemässä paikkaa vanhainkodilta työkokeiluun. Muistan raakkuneeni silloin isoon ääneen jonkun huudon kun se isä tivasi mitä tein siellä. No joo... vai kehtasi vielä väittää välittävänsä minusta senkin jälkeen kun kovalla raskaalla työllä ansaitsemani sahan palkkalistoilla pari tonnia ja reilusti yli on nyt muka jossain kassakaapissa. Euroni. Vittu se huijasi äitiäni raha-asioissa ja on ihan sama paska vielä nykyäänkin. No joo alkaa nälkä kurnia ja olen vähän ärsyyntynyt.
Onhan se ihan kiva että on asunto ja saan Kelalta rahaa. Silti minulta meni nuoruus melkein kolme vuotta jossakin iänikuisen vanhentuneessa Sopimusvuoren asutuksessa potilaille jossa ei ollut sielläkään edes omaa huonetta. Paras kahdenkympin ikä. Siihen että ysiltä arkisin tivattiin kuka oli syönyt mitäkin toisten ruokia, jättänyt kahvikupin tiskipöydälle tai minun tapauksessa oksentanut eikä siivonnut jälkiään ... Ei siellä oikeasti välitä. Se ei ole oma koti. Vihasin sitä vierasta erilaista paikkaa niin paljon. Aluksi ainakin mutta varmaan kaikkeen sopeutuu? Tai ainakin pääsin pois.
En mä tiedä. Ei ole järkeä että isä ja isäpuoli ostaisi mulle puoliksi ajokortin kun auton pitäminen maksaa niin paljon. Ja mitä minulla olisi ollut, häh. Onneksi jäi kesken teoriasta, vaikka en löydäkään mitään syytä paitsi että tiesin aina että olisin vain jalankulkija tai julkisen liikenteen käyttäjä. En osannut kuvitella itseäni rattiin, vaikka toki osasin ajaa jokseenkin kyllä vaikka näkökin oli huono vaikka sain paperit ettei näkö haittaa ajoa.
Mitä sitten, sukuvika jos silmät harottaa. Ei se ole syöpä tai mielisairaus jos oudolta näyttää. Ja miksi joku katsoisi niin tarkkaan mun silmiä. Voisi niin kuin hyväksyä ihmiset sellaisina kun ne on. Ja en tajua miksi joku psykologi valittaa etten katso silmiin kun edes näe sen silmiä silmälasien takaa tai sitten se muutenkin on jossain omissa maailmoissaan, lähinnä koittaa joka kulmasta katsoa mun terälehtiä ja luokitella samanlaiseksi kukaksi kuin muut sen tuntemat skitsofreenikot...
ää. Se oli ihan paska luento. TAYS on paska ja Pitkäniemi on paskapaskapaska. Lähinnä koska ne on ainoat mun äidin lisäksi jotka on pilannut mun elämän jatkuvasti moneen kertaan.
Kyllähän kadulta pääsee ylöspäin,mutta jos elää stigman kanssa niin se on vaikeampi ylösnoustava...
jotenkin netisssäkään ei välitetä oikeasti, ne ei tunne minua ja mun vaikeuksia ja onhan se helppo väittää että jollain ei ole elämänkokemusta tai se ei osaa laittaa luomiväriä tai muuten ulkoisesti tuomita... taustalla on kuitenkin jotain traumaa tai muuta ..3 miljardista emäsparista ihmisessä jota ympäristö muokkaa, että ei voi oikeasti yleistää ja alentaa ihmistä huonommaksi mitä se on koska todellisuudessa kuitenkin olen hyvä ihminen. Onko se huonoa rahankäyttöä jos laittaa hyväntekeväisyyteen. Tai siis niin kuin, että ihmiset ei tiedä mitä sun pitäisi tehdä. Se on pakko itse oppia ja laittaa sinne tylyyn maailmaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti